Anne-baba kavgası ile nasıl baş ediyorsunuz?

ben otuz yaşına gelmiş ve çocukluğundan beri anne baba kavgasına şahit olmuş biriyim.. annem ve babam birbirleri ile isteyerek evlenmişler ama babamın yıllar içinde çok hatası olmuş. annem bu kadar sene geçmesine rağmen en ufak bir sıkıntıda hep geçmişi konu ediyor sürekli ama sürekli kavga ediyorlar. babam kötü bir insan değil aslında kötü bir çocukluk geçirmiş, erken evlenmiş ve sorumluluk alabilecek birisi olmamış hiç. küçükken odaya kapanıp ağlıyorduk her kavga sonrası yaş büyüdükçe ara bulucu olduk. biz araya girmeden asla ama asla anlaşamıyorlar ve konu bir türlü çözülemiyor. ikisinide anlıyorum ama onlara durumu anlatamıyorum. tükendim artık. annem yapı olarak çok sinirli hemen yakıp yıkıyor ve asla dinlemiyor. çok çekmiş haklı olduğu noktalar çok ama babamda daha iyi olabilmek için çabalıyor. velhasıl karışsan olmuyo karışmasan olmuyo. bu yaştan sonra ayrılsınlar istemiyorum babam savrulur bakamaz kendine. bu kavgalar yaş kaç olursa olsun aynı dozda etkiliyor insanı. yaşadığım birikimlerden dolayı kaygı bozukluğu yaşıyorum ve her ufak sıkıntıda, her telefon çalmasında kalbim deli gibi atıyor bişey oldu diye. biri anne biri baba. bununla nasıl baş edilir? nasıl çözülür ki bu durum.
Anne-baba kavgası ile nasıl baş ediyorsunuz?