Burka ne bilmeyen varsa her taraf kapalı göz de dahil yazın internete çıkar
Cevabın nedir?
- +1 yıl
Kardeşim ne açıdan yanlış ya da ne açıdan doğrulugunu soruyorsun? Bugün bu tarz bir soru daha gelmişti ona verdiğim cevabı da bırakayım buraya :)
Kuranda geçen kapanma şekli saçın ve boynun örtünmesi ve evdeki gibi giyinmemek (dışarıda) şeklinde olur. Yani bunun haricinde pardesü, ferace, tunik, çarşaf, burka vs herhangi bir şekilde dini bir öge değildir bunun yanında yine rengi de markası da aynı şekilde dini bir şey ifade etmez. Kültürel şekilde kapanış biçimleri vardır tabiki ama şekil olarak şart boyun ve saçtır.
Bununla birlikte takva boyutu ayrı bir boyut ama asıl amaç dikkat çekmemektir. Günümüzde ise çarşaflı kişiler çok daha dikkat çekiyorlar kapalı olmalarına rağmen. O nedenle bununda tesettür adabına ters oldugunu ve toplumda dikkat çekmeden giyinilmesi gerektiğini çünkü siyah bir çarşafın günümüzde çok daha fazla tesettür adabına uymadıgını, dikkat çektiğini araştırmalarımızla test etmiş bulunmaktayız. Yine de sen mutluysan yaşa bu hayatı.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Seni görecek çocukların geceleri kabus göreceği gerçeği vicdanını rahatsız etmiyorsa giyin tabi
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Ben bunu uygun buldum
- +1 yıl
senin fikrin kimse karisamaz. ama böyle her disarda yemek bile yediginde baya ugrasacaksin agzindaki örtüyü cekmekle vs bunu bil
00 Yorumla
- +1 yıl
bence bu kadar abartmaya gerek yok tabi yine senin fikrin
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
14Cevap
Diğer konusunda 9,3b cevap paylaştı. O ne öyle bir şeyler saklar gibi ortada ninja gibi dolanmak.
20 YorumlaYanlis degil de burka giymeden de yazdigi gibi örtünebilirsin bol seyler dogru seyler giyerek
10 YorumlaDiğer konusunda 331 cevap paylaştı. Senin tercihin ama bol şeyler giyerekte olabilir tabi
00 Yorumla- +1 yıl
Bana göre yanlış ama hayat senin hayatın beni ilgilendirmez ki
00 Yorumla - +1 yıl
Kendi zevkin, kendi tercihin. Kimseyi ilgilendirmez.
00 Yorumla - +1 yıl
Hayat senin. İstiyorsan yap.
00 Yorumla Diğer konusunda 3,8b cevap paylaştı. Kendi tercihin ama herkes saygı duymayabilir
00 Yorumla- s+1 yıl
Pasaport da alman gerekebilir.
00 Yorumla - +1 yıl
Çok kötü ne gerek var adam akıllı kapanın işte
10 Yorumla - +1 yıl
Saygı duyarım.
Senin tercihin sonuçta.00 Yorumla - +1 yıl
kendi kararin ama bence evlenmeden yapmani onermem
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Nasil oluyor ki bir foto falan var mi
04 Yorumla- Soran+1 yıl
İnternete yaz çıkar
- Cevap sahibi+1 yıl
Yani baktimda guzel biseye benziyor ya ne guzel kimse gormez ya
- Soran+1 yıl
Katılıyorum amaç hiç görünmemek
- Cevap sahibi+1 yıl
Evet oyle de bunda nefes alma sorun olur sanki
Hayat senin hayatın
00 YorumlaDiğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. neden istiyosunki?
00 Yorumla- +1 yıl
Değil kendi tercihin
00 Yorumla - 00 Yorumla
- +1 yıl
Afgan mısın
00 Yorumla - +1 yıl
Giy knk
00 Yorumla - +1 yıl
İstersen giy
00 Yorumla Giy tabi ki
00 YorumlaDiğer konusunda 4,1b cevap paylaştı. Neden
00 Yorumla