Bakma ayna çatlayacak ne demek?

Arkadaşlar şimdi biz kız sınıfıyız üniversiteye hazırlık okuyoruz. Kurstada bir kız var Mavi gözlü, Beyaz tenli yani süt gibi (al vampir filmlerine koy kızı😂) fiziği falan güzel farklı bir kız nasıl anlatayım tipi değil sadece kızın mimikleri efsane düşünün erkek öğretmen bile mimiklerini çok iyi kullanıyorsun reklam ajanslarına başvurabilirsin demişti. Lakin Kızda efsane bir soğukluk var ama konuşmaya bir başlıyor sanki uzun yıllardır dosttummuş gibi hissediyorum ve ek olarak tatlı da bir kız. Benim garibime giden şu kız geçen derstte arka sıradaki kızın aynası vardı döndü aynayı eline aldı ilk defa yaptı bunu Erkek bir ögretmenimiz böyle kıza baktı ve dediki bakma ayna çatlayacak dedi. Bu cümle ne anlama geliyor? Sadece bu Öğretmen de değil erkek kadın farketmiyor ders anlatırken falan direk o kıza odaklanıp bakıyorlar odaklanmasalar bile muhakkak anlatırken dönüp bir kez de olsa bakıyorlar. Hani Kadınlar değil ama erkek Öğretmenlere konduramıyorum bir türlü bu davranışı sizce ben mi abartıyorum? (Bakma Ayna Çatlayacak) ne anlama geliyor. (Benim bildigim güzel kızlara denir)
Bakma ayna çatlayacak ne demek?