Başlık parası ile evlenmek istiyorum, var mı halen başlık parası?

2 yıldır çıktığım var seviyoruz birbirimizi, eçen ay evlenme teklif ettim kabuk etti
Sonr nişan yapmak için bizimkiler ön görüşme yaptılar falan
90 BiN TL sadece altın istediler, yok neymiş ablası evlenirken de aynı altınlar istenmiş, iyide arkadaş, benim bütçem 50 bin anca altın yaparım, kalan 50 bin de mobilya beyaz eşya falan düğünü oyu buyu,
eskiden başlık parası daha yaygınmış sevdiğin kızın ailesi misalen 50 bin başlık istiyosa, çeyizi beyaz eşyayı herşeyi onlar yaparmış, bu görgüsüzlük nasıl aldı başını gitti? her insanın gücü var mı o kadar?
sırf kızları evden altın ile çıksın düğün salonunda görünsün millete hava atıyım diye, karşı tarafa bu kadar zora sokmanın cidden mantığı nedir? yok arkadaş bu iş ticarete dönmüş, bide neymiş efendim altın kızın oluyormuş, eeeeee sonra? yai eşinin oluyor, eeeeeee, yani yarın bigün kardeşi babası isterse kocasından izin almadan verebilirmiş, hımmm güzel tezgah güzel fırıldak, aferin size, devam edin, Özetle evlilik iptal oldu, benimde hevesim kaçtı, para ile kızlarını satanlarıda gördük, bir kaç sene sonra kızları boşanıyor o zaman o mutluluk gelsin bakalım altınla, o yamyam gibi taptıkları geberdikleri altında hiç olur gider çeyreğini dahi göremezler, neyse sakinim ben çayımı içiyorum.
Başlık parası ile evlenmek istiyorum, var mı halen başlık parası?