Ulan sırf şu filmi unutup tekrar izlemek için beynimi saçma şeylerşe dolduruyorum, izlemek için resmen bahane üretiyorum.
Zaten fon müziği bitiriyor adamı tüyleri diken diken ediyo. Neyse ben bir zümrüdü anka yoldaşlığını izleyip geliyorum.

Birer kere, Sirlar Odasi, Azkaban Tutsagi ve Ates Kadehi'ni sinemada izlemistim.
Geri kalan butun filmleri de bok gibiydi.
Rowling bu seriyi okuyucusuyla buyuyecek sekilde yazmis ve cocuk kitabindan genclik hikayesine evriltmisken filmler hep asiri cocuk filmi huviyetinde kaldi.
5. kitap resmen mahfolmustu mesela filmde, ustelik o David Yates denen gerzege kalan tum filmleri emanet edip 6. kitabin agzina zicmasina da musaade ettiler.
Abi çarpılacan yaa, ne diyorsun sen. 🤣
Ne carpilacam la, bir 4. kitaptan itibaren tekrar oku, sonra o kitaplara cektikleri filmlere bak.
1000 kusur sayfalik Order of the Phoenix'den 100 sayfaya sigacak senaryo cikardi herifler.
3. film mesela atmosfer olarak cok basariliydi ve bir suru seyi disarda tutsa da kitabin temelini iyi kotarmisti.
Cunku yonetmen farkliydi.
6. filmin rezilligine ise hic deginmiyorum, rezaletti o film.
Şimdi sen lord of the rings, ve hobit serilerine de laf atarsın 😁🤣
Tolkien'in evreni konusunda gayet yetkinimdir. The Lord of the Rings'de de hikayeye zarar veren bir suru sorun var.
Ama ordaki mesele olayi beyaz perdeye aktarirkenki uyarlama kararlari.
Mesela hikayede kadin yok, bayagi bildigin hikayeye herhangi bir etkisi olan kadin karakter sayisi 1, o da Galadriel. Ki o da sadece Lothlorien'de Frodo'nun yolculuktan, olum gorevine gittigini anladigi sirada onun bu donusumunu saglamasina yariyor.
Bir de Eowyn var, ama filme gore etkisi cok sinirli.
Adamlar haliyle hikayede toplasan adi 5 kere gecen Arwen'i merkeze cekmek icin resmen Tolkien'le celisebildiler.
Simdi kitaplar acisindan rezalet bir durum, ama romanlarda ukala, biraz aksi, filmlerdekinden cok daha sivri dilli ve magrur olan Aragorn'u da daha karizmatik yapmak adina hikayeyi degistiriyor adam.
Ama Harry Potter'da yapilan sey, hikayenin cheesy, hafif yanlarina odaklanip oralardan yuruyerek daha fazla kitleye hitap etmeye calismak.
Tolkien'le bildigim ters dusen bir suru yani olsa da, Lord of the Rings serisi sinematografik acidan falan da cok onemli, sinemaya damga vurmus, bir devir degistirmis bir seridir ayrica.
Hobbit icin ayni seyleri dusnunmuyorum. Peter Jackson kendi yaraticiligini kolayciliga vurdu o seride, atmosfer, mekanlar ve gorseller ne kadar iyiyse, civik romantizm, zorlama ask hikayeleri, gercekdisi aksiyon ve samata havasi da o kadar kotuydu.
Genel olarak izleyince zevk almıyomusun 4mq şu yazdığım filmlerden 🤣 niye hep bir kötüleme çabasındasın.
Arkadasim, izleyince Lord of the Rings'in 4 saatlik extended edition'i disinda kalanindan da pek bir keyif almiyorum cunku filmin yarisi yok.
Kotulemiyor, zayif ve temel aldigi hikayenin muhtesemligini yakalamayan yapimlar diyorum.
Ki konu Lord of the Rings degil, Harry Potter, Lord of the Rings iyi bir seriydi.
Harry Potter ise gayet iyi baslayip, tamamen kliselerle kolaya kacarak parayi vurma isine donmus bir populer kultur serisiydi.
Silmarillion'a sardilar mesela, ama bence hic bulasmasinlar, cunku Silmarillion'un dizisi cekilemez. Olmaz yani.
Daha kiytirik Aragorn, Legolas gibi, Orta Dunya'nin cokus devrinin kahramanlarinin hikayesini zor anlatiyorlar
Feanor, Fingolfin, Hurin, Beren (Aragorn'un atalarindandir), Finrod Felagund falan oyle yansitilamaz ekrana.
Her neyse abi senin için çook dua edecem, ahirette çok acı çekmemen için 🤣😂
yüzüklerin efendisi ve bu harry potter filmi bu 2 film tarihin en iyi filmleri bana göre ikiside çok güzel eskileri hatırlatıyor
Aynen bro, harry potter in fon müziği zaten başlayınca bişey oluyor bende. Bu dönemin şartlarında çekilseydiler daha dehşet olurdular.
evet aynn
Film serisini 3 kere izledim sadece ama kitaplarını her sene tekrar okurum😁
Aşşağıda bir , Abi kitaplara sözvmüş 🤣 gidip hemen çatabilirsin.
Hahah😂😂 yok haklılık payı var biraz, kitaplarına kıyasen filmlerinde eksik cidden çok🤭
Kitaplarını bilmem ama, filmi dünyaya bir iz bıraktı. Gerisi tırıvırı 😊
Hahha yok dostum asıl dünyaya iz bırakan kitaplarıydı zaten, o yüzden film oldular😂😂
Ama şu kadar söyleyim o beşinci filmi cidden olmamış, en sevdiğim kitaptı o ama filmi izleyince bu neydi şimdi olmuştum resmen😏 yine de film dünyasında HP yeri başkadır, onu da kimse inkar edemez
Cevap
2Cevap
Hiç izlemedim ben birçok filmi izlemedim avatar, Titanic, Star Wars, Yüzüklerin efendisi, Hobbit vs İzlesemde olur izlemesemde
Hesap günü ne diyecen meleklere?
Zamanımı boşa harcamadım umarım yaptıklarım yeterlidir diyeceğim.
İzlenmeye değer bir film olduğunu düşünmüyorum.
Sen, Bu saçma düşünceye iten şey nedir. Her görüşe saygım var ama, buna aslllaa ve kathaa 🤣
Defalarca kez izledim hatta şimdi de mi izlesem ya
İzle izle felsefeden başla. Em şugar serri 😁
Duygulanan çıksın kasıyor :)
Hiç izlemeyen varmış, ahirette hesap veremiyecek onlar.
İlk bölümleri 2 3 kez
Geri kalanı 1
Hepsini izlemedim 😑
Ohaa, çarpılacan hemen izle. Keşke senin yerinde olsam yaa, şimdi hiç hatırlamıyormusın neler olduğunu filmde?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar