Arabanın aküsü bitiyor aküyü değiştirmek için bilgi aldım bana söylediklerini açıklamaya yazdım yardım ve akü önerirmisiniz?

Araba 2012 model aküde 2012 model orijinal aküsü , araba star stop kontrol ettirin diye bilgi verdi servise götürdüm onlarda aküye bakıp akünün ömrü bitiyor önce aküyü değiştir dediler elektrikçiye falan baktırdım onlarda akünün ömrü bitiyor dedi sonra fiyat almak için akü bayilerini gezdim varta akü ölçüm yapıp bana değişsin üstündeki orijinal aküsünden istiyorsan 760 tl mutlu marka 680 tl dedi sonra mutlu akünün bayisine gittim adam makinaya bağladı baktı bence yolda bırakana kadar kullan akü iyi şarj ediyor ama 6 senelik akü ne olacağı belli olmaz ama değiştirmek istiyorsan 710 tl dedi , sonra tanıdık bir tamirciye götürdüm oda makinaya bağlayıp ölçüm yaptı gaz ver klimayı aç farları aç falan sonra oda akü iyi şarj ediyor ama 6 senelik akü değiştir bizde povver akü var mutlu aküyle birebir aynı sadece etiket farklı fiyatıda 550 tl dedi , 2. Sorduğum mutlu akü bayisi bence değiştirme yolda bırakırsa gel değiştiririz dediği için değiştirip değiştirmeme arasında kaldım ne yapmalıyım ve bu görüştüğüm akülerden hangisini almalıyım markasının bir önemi var mı
Benim arabada şu an takılı bitecek olan akü
Arabanın aküsü bitiyor aküyü değiştirmek için bilgi aldım bana söylediklerini açıklamaya yazdım yardım ve akü önerirmisiniz?