Yunanistan Türkiye'den tabiki güçlü değil. Müttefikleri güçlü. Kıbrıs adasındaki ingiliz üssünün varlığı dolayısıyla ve adalardaki natonun sağlam basarak türkiyenin doğu ile sıkı ilişkiler içerisinde olmaması, olursa bir önlem olarak kullanılan paravan bir ülkedir. Şunu unutmamak gerek ki 1. dünya savaşı sırasında ingilizler kısa bir süre için belirli adalara yerleşmiş adaları kontrol altında tutamayınca italyaya devretmiş. Uluslararası kanunlar gereği Osmanlıya bırakılması gereken topraklar, İtalya tarafından yunanistana devredilmiştir. Güney kıbrısta 1. dünya savaşı itibari ile ingiliz deniz ve hava üssü bulunmaktadır. Nato bu üssü kullanabilmektedir. Zaten görselde de yazmışsınız.
1
0 Yorumla
Kapat
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yunanistan AB (D) sayesinde ayakta kalabildi. Halâ en kalabalık meydanlarda protestolar sürüyor Ihracat sıfıra yaklaştı Turizm diyolar ama giden turistlerin %70'i Türk
Avrupa değil de asya veya afrikada böyle bir ülke olsaydı çoktan iflas bayrağı çekmişti
Soru bana ise, ben gidip gördüm. Ilgi alanım ekonomi konusunda araştırma yapma şansım oldu Bizim milletimiz ile Yunanistan arasında dağlar kadar fark var katılıyorum ama makro açıdan bakınca iç açıcı bir ülke değil
Megalo İdea :Bizans İmparatorluğu'nu bir Helen İmparatorluğu olarak kabul eden Yunan milliyetçileri, Megali İdea adını verdikleri büyük ülküleri ile eskiden Bizansa ait olan tüm toprakları karadeniz ege İstanbul vs yeniden elde ederek, Konstantinopolis (İstanbul) başkent olmak üzere, büyük Helen İmparatorluğu'nu yeniden kurmayı hayal etmektedirler.
Yahu ne hayali Ege denizinde kara mil sınırı şu an 6 mil Yunanistan ise 12 mile çıkarmak istiyor Türkiye de bunu savaş sebebi görüyor, bu yüzden 12 mil yapamıyorlar
Yunanlılar şu an hayal peşinde koşacak kadar güçlü değiller
Kusra bakmayin da turk kesimi rumlarla birlesmekten yana, asil rumlar kabul etmiyor.
Annan Plani'ni Turkler buyuk oranda kabul etmisken rumlar istemedigi icin olmamisti is.
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet inan bana Kıbrıs türkleri rumlardan daha düşmanlar bize, Kıbrıs cumhuriyeti tek bir devlettir ve zengindir rumlar zenginliğini paylaşmak istemezler.. Bu salaklar para için herşey yaparlar
Kusra bakma da bana daha cok Turkiye'deki turklerin halen daha kabullenmedigi veya anlayamadigi bazi gercekleri anlamis ve devlet tarafindan bos goygoy pompalanmadigi icin daha mantikli dusunuyorlar gibi gorunuyor.
Turklerin 'para icin herseyi yapmak, ozunu unutmak' gibi soylemlerle bu insanlari yermesi bile buna delalet.
Adamlar hayat standartlarinin, yasadiklari ulkenin daha ilerlemesini ve Turkiye'nin arkabahcesi olmaktan ote birsey olmasini istiyorlar.
'Ulan bu is olursa Avrupa'ya kafamiza gore gidip geliriz, zaten ingilizlerle icli disliyiz' falan diye dusunuyorlar.
Ama israrla eski kavgalara tutunmaya calisan, catisma uzerinden kendini tanimlamaya calisan yurdumun duygusal insani bu dusunce yapisini yanlis, kotu, asagilik buluyor.
Adamların Türk düşmanlığı bitmiyor Megala idea sevdası şimdi karadeniz propagandasini yapıyorlar avrupa da sözde Pontus rum katliamı olmuş.. Bizim salaklarda yunanlar böyle böyle diye kendini avutuyorlar.