Kral/Kraliçe - Dük/düşes - Kont/kontes soyluluk derecesidir. Kral biriyle evlendiği zaman karısı kraliçe olduğu gibi bir kont biriyle evlendiği zaman karısı kontes olur. Bu soyluluk derecesi gibi kavramlar birleşik krallık İngiltere de hala devam ediyor bu sisteme de monarşi deniliyor. Örnek olarak Sophie Rhys-Jones
ulan şimdi bir prenses olmak istedim he, öyle bir anlattın ki, hani olur ya uzay filmlerinde başka gezegende ütopya olur, sdfesgh, sanırım prenses en düşük mertebe, var mı ondan daha düşük mertebe biliyor musun, hepsini saysana lan asera :D
kralın kızı olayını biliyorum zaten ya, kontes leydi falan daha düşük olduğunu bilmiyor dum, peki lord, lord hangi mertebede? nasıl yani abi ciddi misin, kraliçe, prensesten daha yüksek mertebe de diye biliyorum ben,
cevab: Kontes fransızca bir kelimedir kontun karısı demektir şimdi kont ne diyeceksiniz kont kral soyundan gelen soylu kişidir. Ruslardada kont , kontes kavramı eskiden çok kullanılmaktaydı.
aşağıdaki arkadaş çok güzel açıklamış, ama benim aklıma ingiltere değil, uzay filmlerindeki başka gezegenlerde olan kişiler geldi aklıma, mesela lordlar falan oluyor uzay gemileri falan, bu arada lord ve leydi de bir mertebe, leydiler oluyor falan kocaman saraylarda, afagareasf..
birde kanlı kontes vardır Elizabeth Báthory macar asıllı bir seri katildir 612 bakire kızı öldürüp kanlarını içip bu kanlarla duş almıştır filmide vardır
En İyi Erkek Görüşleri