Ki veteriner demek de ısrarcıyım en nefret ettiğim insan modeli... Düzeltenler... düzeltme beni ben o mallığım ve aptalliğımla gitmek istiyorum Şanıışer...
@Şanıışer_Aşığı Veteriner=> genellikle evcil hayvanların hastalıklarına bakan hekim, baytar. Bu şekilde de kullanılıyor sayın Şanıışer oldumu... Gidip istersen google yaz..
Hayvan ingilizce “animal” demektir ve hiç bir dilde “Veteriner” kelimesi “hayvan” yerine kullanılmaz. Veteriner kelimesi ingilizce “Veterinary” almanca “Tierarzt” dır ve hepsinin de ortak anlamı ; havyan hastalıkları ile ilgili” demektir. Mesela Veterinary Surgeon : “Hayvan Hastalıkları Doktoru” Veterinary Technician : Hayvan Hastalıkları Teknisyeni” demektir. Konu ile ilgili olarak Radikal Gazetesi yazarı Hakkı Devrim’in “dil yaresi” köşesinde yazdıklarını da buraya almak istiyorum : Veterinary bu bilim dalının İngilizce adıdır. Fransızca “Vétérinaire” (Veteriner olarak okunur) sıfat olarak “Konusu hayvan hastalıkları olan tıp bilimi ile ilgili” demektir.
Bu altıma yazılan yorumlarıda kaldırıyorum çünkü ben buraya soran faydalı olsun diye bir görüş yazıyorum ki benim gibi diyenlerde olmuş. Geliyorsunuz abi hiç umursamadan konuşulacak başka yer yokmuş gibi geliyorsunuz yazışıyorsunuz şakır şakır bildirim geliyor sanki wahatsap sanırsın ben mecbur değilim. bana hatamı söylemen abi çok gıcık kapıyorum tamam saygıyla atıyorsun altında geyik yapıyorlar. Bu mu? Kusura bakmayın da bunada gıcığım kardeşim ben gayet konuyla alakalı adam gibi görüşümü yazmişım hani gönül rahatlığı ile kaldırıyorum..
En İyi Cevaplar