Vermidon adeti keser mi yoksa Aspirin gibi bir etki yapıp çoğaltır mı?
Yardımcı olabileceklerin cevaplarını bekliyorum. Teşekkürler.
Yardımcı olabileceklerin cevaplarını bekliyorum. Teşekkürler.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Selam tatlım.
Birçok yöntem ile regl kanamasını kesebiliriz. Vermidon adeti keser mi kesmez mi, adet kesen ağrı kesiciler nelerdir soruları pek çoğumuzun aklına takılır. Bunlar için bildiğimiz pek çok yöntemler var. Dilersen bu yöntemler hangileriymiş birlikte inceleyelim.

Vermidon’un endikasyonunda da yazdığı gibi regl ağrısına iyi gelmektedir. Vermidon adet keser mi? sorusunun cevabı da; Vermidon adet sancısını hafifletir fakat regliniz doğal sürecine devam edecektir. Bu dönemde Vermidon sadece adet ağrısını gidermek için kullanılabilir. Vermidon regl sancısını gidermek için kullanılan en iyi yöntem değildir yani Vermidon regl keser mi dersek mutlaka sancınızı hafifletir diyebiliriz. Ama bilinmelidir ki analjezik ve steroid olmayan antiinflamatuvar ilaçlar (NSAİ), Vermidon'un etken maddesi olan parasetemolden daha etkin olduğuna dair çalışmalar vardır.
Ayrıca bazı forum sitelerinde Ibuprofen kullanan kullananların parasetemole kıyasla daha memnun kaldıklarını yazmıştır.
Bilinmesi gereklidir ki Vermidon sandoz regl için kullanılsa da neticede bir ilaçtır ve her ilaç gibi yan etkileri olacaktır. Vücudunuzdaki bu döngüyü tanımak ve bu döneme uygun şekilde önlemler aldığınız taktirde adet döneminiz daha az ağrılı geçecektir. Dolayısıyla Vermidon adeti geciktirir mi veya tamamen keser mi diye merak edip direkt ilaca sarılmayın, doktorunuza veya eczacınıza başvurun.

Bazı kişilerde regl son derece ağrılı geçebilir ve aşırı kanama olursa hoş bir dönem olmaz. İhtiyaçlarına bağlı olarak reglini kısaltmanın, hafifletmenin, hatta durdurmanın yolları vardır. Özellikle adet kesen ağrı kesiciler nelerdir veya adet söktüren ağrı kesiciler nelerdir diye çok merak ediliyor. Daima önce doktoruna danış ama reglini nasıl durduracağına dair birkaç hızlı yol istersen okumaya devam et.
24 saatlik periyotta maksimum dozu aşmamaya dikkat ederek günde üç ya da dört kez bir doz al. Bu, çoğu kişinin ağrısını hafifletir ve kanamayı %50’ye kadar azaltabilir. Ama bazıları ibuprofenin regli tamamen durdurduğunu söylüyorlar. İbuprofenin çok az yan etkisi vardır ama doz aşımı mümkündür. Çok miktarda ibuprofen almadan ya da uzun süre kullanmadan önce doktoruna danış.
Bu vücudu daha hızlı temizler ve kanamanı hafifletmeye yardım edebilir.
Sağlıklı beslenmek senin için her zaman iyidir ama normalden daha fazla meyve ve sebze yemek, reglini hafifletebilir ve senin için daha kolay geçmesini sağlayabilir. Özellikle taze regli hafifletmeye ya da durdurmaya yardım ettiği kanıtlanmıştır.
Bazı insanlar, bir parça limonu emmenin âdetlerini geçici olarak durdurabildiğini keşfetmiştir.
İki tatlı kaşığı elma sirkesini bir bardak suyla karıştır. En iyi sonuçlar için bu ev çözümünü günde 3 kez iç.
Bir paket jelatini suyla karıştır ve çabucak iç. Bu, reglini yaklaşık 3 saat durdurabilir.
Melek otu kökünün, taze ya da kurutulmuş ahududu yapraklarından yapılan çayın, aslan pençesinin, ada çayının ve çoban çantası otunun, âdeti durdurmaya ya da hafifletmeye yardım ettiği düşünülür.
Menstrual kaplar rahim ağzının hemen üstüne yerleştirilir ve tamponlar gibi, sıvının dışarıya kaçmasını engeller. Öte yandan, tampon kanı emerken menstrual kap kanı sadece toplar. Bu kaplar on iki saat kadar yerinde kalabilir ve bu da regli bu süre boyunca pratikte durdurmak demektir.
Reglini yaklaşık 2-3 ay durdurmak için Depo-Provera iğnesi yaptırabilirsin. Aile hekiminden bu iğneyi düzenli biçimde alman mümkün olabilir. Reglini kalıcı olarak sona erdirmek için ameliyat seçenekleri vardır. Bunlar arasında, rahmin alındığı histerektomi ve rahmi kaplayan rahim içi zarının alındığı endometrial ablasyon vardır. Bu ameliyatlar tehlikeli olabilir ve gebeliği karmaşıklaştırabilir ya da imkânsız hale getirebilir, o yüzden ameliyat olmaya karar vermeden önce bir doktora danış.

Doğum kontrol hapları genelde 21 gün boyunca kontreseptif, bir hafta da plasebo haplarından oluşur. O bir haftada da regl olursun. Hormonal kontraseptifler reglini düzene sokmak için güvenli ve etkili bir yoldur, özellikle de ağrılı ve aşırı kanamalı regl dönemi yaşayanlar için. O ayki reglini atlatmak istiyorsan bunu sadece plasebo haplarını atlayıp gerçek kontraseptiflerle devam ederek yapabilirsin. Bunun öngörülemeyen ve hoş olmayan yan etkileri olabilir, o yüzden bunu yapmadan önce doktoruna danış.
Oral kontraseptifler yalnızca reçeteyle alınabilir. Hap kullanmadan önce ve kullanırken ihtiyaçlarını doktorunla konuş.
Vermidon aspirinden çok farklıdır..Ağrı kesici ve ateş düşürücüdür..Adet ve rahim kasları üzerine etkisi yoktur..
Ancak Aprol adli ilaç damarları büzücü bir antienflamatuar olduğundan kesilmeyen adet kanamalrı için doktor tarafından önerilir..
Bu tür ilaçları doktora danışmadan kullanmamanızı tavsiye ederim..
çok teşekkürler.
Adet ağrısına vermidon etki eder. Adet agrilari icinde kullanilabilecegi prospektüsunde de yaziyor. Biraz önce adet ağrısından kivranirken yarım saat içinde etki etti ve adeti kesme de yapmıyor.
kas gevsetici özelliği olan bir agrı kesici kullanmalısın. agrının nedeni kasılmadan kaynaklı.
kasık ağrım yok baş ağrısı için sormuştum.. ama baş için de kullansam bazı ilaçların etkisi oluyor ya ondan merak ettim ona göre kullanıcam
bildiğim kadarıyla vermidon(paraetamol içerir) adet üzerine etkisi yoktur
teşekkürler
önemli deği...
Ağrı kesici ilaçların adet kanamasını kesme gibi bir etkisi olabilir, herkeste geçerli bir durum değil tabii ki. Ayrıca adet kesen bir ilaç gibi düşünüp ağrı kesici almaya yönelmeyin derim. Regl döngüsünü aksatabilir veya sağlığı olumsuz etkileyebilir. Bunun yerine ağrıyı azaltan spor gibi alternatif yöntemleri denemenizi tavsiye ederim.
Birini kırmamak için hap icildigini ilk defa duyuyorum. Benim için de at bir majezik yoksa çok kirilirim
bünyeden bünyeye değişir ya çoğaltır ya azaltır belki de hiç etkilemez :)
Apranax birebir, vermidonda ağrı kesici ama etkisi az sürer
Valla bünyeye göre galiba bu işler bana yaramıyor kesiyor ve rahatsız oluyorum
Vermidon’u bilemem ama Aferin Sinüs’in böyle bir özelliği var bıçak gibi hem de
Hayırdır ablan tıp mı okumuş
bir şey olmaz azaltıyo ama kanı.
Adet değil ağrı keser
Bicak keser sap doner
Belki kanamayı keser bu yüzden sancın olabilir..
Olmaz
Parol al
Majezik keser
al! a bisi gecer
Kesmez
Hiç bişi olmaz
Kesebilir kanamayi
Etki eder.
Kesebilir
Birşey olmaz
regl döneminde her türlü ilaç kullanılabilir. belki coumadin gibi kan sulandırıcılar daha dikkatli kullanılmalı o kadar kanama var çünkü. ama o bile önemli değil.
Aspirin kanın sulanması için kullanılır. Vermidon ise sadece ağrı kesicidir. Bir şeye yaramaz ağrı kesmekten başka.
peki teşekkürler
Sıkıntı olmaz diye biliyorum şöylebir hap var karın agrısını gideren buzkopan diye cok etkili onun yarısını kullan iyi gelir
Ne diye verdiler o hapı sana kıçın başın agrıyor diye mi 😄
Sadece çocuğun olmayacak o kadar evlatlık edinirsin artık
Hap kullanma sicak su indir midene ve uzan bacaklarini ac havaya kaldır
yapısal meseledir o
ilaçların çok etkisi var
Olm kafayı yicem maviler böyle soru sormazdı
Ne alaka
Herkesin farklı minosette iyi
Bisry olmazvermidon çok zsrarli degil
Keser atar biseyin kalmaz
Hayir. Buscopan al
Majezik