Sadece hayatta yasadiklarinizca zarar gelme ihtimali yüksek olabilecek insanlardan bahsetmenizi istedim
Yoksa insanlarin hepsini birkac nitelik sayarak ayni kefeye koyamayiz..
Tesekkürler ...
Çok az soruda yaptığım fakat aslında en çok yaptığım hareketlerden biri olan sessizliği dile getirmek, bu soru için de baştan yaratılmış bir kavram gibi görünmeyecek. Yeniden ele almak keyif verici bana kalırsa. Yalnızlık ile ilgili sözlerimde de arada bir durgunluk ve çıkış yazılarım olur. Her neyse, bırakın bu saçmalıkları, alakasız.
Robin ele almasaydı sessizliği, belki ilk yazışım daha güzel olabilirdi. Bu şeyi yorum olarak ikinci defa ele almak benim için sıkıcı biraz.
Görünenden değil, görülemeyenden korkmalı insan. Cevapları okudum şöyle bir, kimisi ego demiş, kendini bilmişlik demiş, kimisi cahillik demiş, vs. vs. Bunlar bilinmenin ve görünmenin özelliği olmanın yanında, "tehlike" olarak sayılabilecek birtakım şeyler de değil ayrıca. Saçma konuşmuşlar, saygı duyamayacağım. -Ne zaman duydum ki-
Sessizlik ağır yüklerin ve hallerin sakin sularıdır. Hayatta bildiğim bir şey varsa sessiz bakıp, hafif dudaklarını kıvırarak geleceği şekillendirecekmiş gibi bir mistik görüntü, şekil ve hava bırakanlar. Bunlar öyle küstah ve soylu siyahlıkla kapalıdır ki, anlayamazsınız sessizliklerinin arkasında neler gezindiğini. Önüne çizdiği beyaz çizgilerin arkasında haykıran binlerce siyah keskin çizgi bulundururlar.
Öfke arkasına sakladığı ölümcül pasif silahı. Hiç umulmayan hareketler, bu masum görüntülerin gerisinden çıkan pislikten doğar. Korkulması gereken kişiler varsa içten pis pis sırıtıp, size üzgün görünen tiyatro insanları olabilir nitekim.
Karanlık dünyasını hiç göstermediği, sessiz sakin, etrafa ilişmeyen, pasif görünümlü kişiliklerde gezer tehlike. En olmayanlar vurur bizi, olanlara karşı tedbir komiklik sayılacaktır. Gösteriştir onlar.
Saklanılanların gerçekliği vurur bedenimizi. Ortalığa göz dağı verilen zayıf hisler değil...
Haklisiniz ...
Sessizlik korkutucudur...cünkü o sessizligin ardinda nelerin gizli oldugunu,ne planlarin yapildigini,neler düsünüldügünü kestirmek cok zordur...
Cogu zaman bunlari tahmin etmek insanlarin aklina bile gezmez...cünkü bas bas bagiranlardadir her zaman dikkat ...
Samimi cevabiniz icin tesekkür ederim,memnuniyetle okudum
Yalniz diger arkadaslarin da yazdiklari tehlike canlarini calan noktalar...diye düsünüyorum ayrica.
Konuşamadığım yerlere parmak basman güzel olmuş. Son derece doğru...
Bunlar da aklımdaydı, yazılmayı ve dile getirilmeyi unutuldular.
*Görüyorum ki birçok kişi yorum yaparken saygınlığını hissettiriyor sana. Bu güzel bir şey olsa gerek. Böyle olabilmek takdire şayan. Bu denli herkes tarafından sevilebilmek.
Bir kez de ben paylaşayım. "Dinlemelik" .. :)
link
*Ortalardaki melodi hoştur.
Buna sevindim o zaman...söylenmis oldu onlar da. :)
Güzel evet...sagolsunlar.
Tesekkür ederim size de...yorumlariniza rastlamak güzel,özellikle de sorularimda.
Paylasiminizi ilk kez dinledim...farkli bir tarz fakat melodiyi ben de cok sevdim.
Ayrica tesekkürler
Bu tarzin bir adi var mi peki?
Tarzını bilemeyeceğim, çünkü benim de çok aşina olduğum bir tür değil.
Bu sanatçının zaten 3 tane şarkısını beğendim, gerisini kafa şişirmelik buldum.
Tarzını bilmiyorum fakat depresif ön başlıklı bir adı vardır büyük ihtimal. Depresif metal gibi.
Bu şarkı da ilgini çekebilir. Özellikle 5.30'dan sonraki melodisine bayılırım ben.
link
*Siz demene gerek yok, ben sana öyle bir saygınlık gösteremiyorum çünkü. Yani...
Siz demek pek benlik değil, üzgünüm.
Çok bilen bilmezler , egosu yüksek kişilikler ve empati yoksunu insanlardan uzak durmak gerekir.
Ego denen şey herşeyin sebebidir diye düşünüyorum.
Arkadaşlarınızla aranızın bozulması da, içten içe beslenen kinin de, fitne fesatta bu sebepten doğar. Baktığımızda dünyadaki çatışmaların sebebi de Ben senden iyiyim, ben senden güçlü-zengin-yakışıklı gibi sebeplere dayanır.
Bir insan eleştiriye açık ve hata yapabilir olduğunu kabulleniyorsa, az buçukta empati yapıyorsa. Korkmam o adamdan.
Kötü olmayı seçen ve bununla övünen insanlar zararlıdır bana göre.Bazı insanlar vardır ki niyetleri iyidir,zarar verdiklerinin farkına varmazlar bunlar farkına varınca bırakırlar eylemlerini...Kimi insanlar vardır ki ne iyi ne kötü niyettedir yapmış olmak için yapar bunlarda zarar verdiğinin farkına varınca bırakırlar eylemlerini...Ama bazılar vardır ki kötü olmayı kendileri seçmiştir ne olursa olsun devam ederler ve zarar verdikçe daha da artar eylemleri.İşte bu insanlar bana göre tehlikelidir.
Kim olursa olsun Allahtan korkmayan herkes tehlikelidir. Ondan hersey beklenir. Misal Hollanda ve Arabistanın suc oranlarını ele alalım. Arabistanda Hollandanın zerresi kadar yok. Neden mi? Birinde Allah korkusu ve kuralları, digerindeyse gayrimesru hersey var.
Cevap
34Cevap
Bu konuda çok şey söyleye bilirim
Okuyan insanda çok tehlikeli olabilir
Hiç okumamış cahil insanda olabilir
Çok çeşidi var tehlikeli insanların Askerde silah arkadaşının silahının iğnesini söküp parçalatan
Köylü terörist ile birlik olup pusu kurmasına yardımcı olmasını mı diyeyim
Daha varda boş ver
Normal yaşantıda da bu tip çok kötü kişiler var Söylemek bile içimden gelmiyor
Allah hayırlı insanları çevremize nasip etsin hayırlı geceler
Rica ederim şavk
İyi akşamlar şavk ben bu konuda hayranı olduğum güzel insan zülfü livaneli ile aynı fikri paylaşıyorum bak o bu konuda ne diyor..."bilmem; ama ben dünyada en çok cehaletten korkarım. Çünkü cehalet kendi bildiğinin dışında bir bilgi ve düzey olduğunu fark etmeyen bir kör karanlıktır. Zehirli tutkular ve fanatik öfkeler üretir. En kötü yanı da, cahilin cahil olduğunu bilmemesidir."
evet.gerçek anlamda tehlikeli olur onlar.
Ezilmis kisi hayatın sillesini yemis kisi tehlikelidir savk..
Ne kadar sessiz olsada damarına basıldıgında gecmısın izleri sebebiyle bu adam can yakar..
Bi dizi'de denk geldim gecen yoksul bir aile hayata 1 0 yenık baslamıs ezilmis..
Evini almaya kalktıklarında benzin bidonuyla kendini yakmaya calıstı..
Gercek hayattada var bunlar cektigi acılar hayatın zorlugu vs..
Kısaca kaybedecek biseyi olmayanlar tehlikelidir..
bana göre en tehlikeli insan ilişki bakımında kız içinde erkek içinde aynı durum geçerli çok ilişki yaşanlar çok tehlikeli oluyorlar durum ve olacakları önceden kestirebilme yeteneği olduğundan ve hafifte olsa artık kalpten yoksun bir şekilde olduklarından mı ne diyebilirim sana :D
özetlersek öyle :D yani ben öyle birisiyim
sessiz,sakin,az konuşan,fazla tepki vermeyen, 9 kere soru sorduğunuzda 10.cuda ancak bir tek kelime ile cevap veren,hemen hemen hiç birşey hakkında fikrini söylemeyen ama etrafında olan biten herşeyin herkesin en ince ayrıntısına kadar bilgi sahibi olan kişi.
Yalanı hastalık haline getirmiş,yalanına kendi bile inanıp söyleyen insanlardan,
Herşeyi abartarak anlatan insanlardan korkarım. En tehlikeli insan türü seri yalancılardır,bunlar seri katillerden bile tehlikelidir
Not: Söylediğim halk efsanesi değil bizzat yaşadım gördüm.
Hayvan sevgisi olmayan herkesten her şey beklenir mesela. Merhametin yoksunluğunu gösterir çünkü..
https://www.youtube.com/watch?v=niWxEY-_2dkhttps://www.youtube.com/watch?v=3YPYQjA1KnMBölüm bölüm ayıramam amma;
Dostundan korkucaksın seni zarar ziyen etmesi diğerlerine göre daha etkileyici ve ağardır.
Onlar zaten saç telime işlemez insan der geçerim.
Dostumdan gelen her hiyakarlık taş gibi oturur boğazıma.
Yaptığım işle de ilgili olarak, insanları gözlerinden tanıyabiliyorum.
Avatarına dayanarak, sende de bir asalet, bir ağırbaşlılık olduğunu söylersem,
yanılmış olmam, herhalde... :)
Cok uzun bir liste siralayabilirim fakat o kadar yorgunum ki o yuzden siralayamayacagim. :)
Bana gore en tehlikeli insan gozu aç olandir... Maddi,manevi,cinsel...
bence uyuşturucu kullanan insanlara ön yargı ile bakabiliriz ama her kullananı bir kefeye koymamak gerekiyor...2.si kesinlikle günlük hayatı yalanlarla dolu olan bir insanda olabilir ve 3.sü kesinlikle bana göre tabi allaha inanmıyorsa isterse o 1.ve 2.madde olmasa bile bu 3.şık en tehlikeli insan tipi...
Sessiz olanlar..
Çarkını arkadan dolandıranlar..
Birazda ben.. dsad
Hırslı, kariyer peşinde koşarken hayatı duraklatan, popüler olma arzusu içine kaçmış ya da vaktiyle ezilmiş olan insanlar.
Bunlardan uzak durmak gerek.
Detayına nüfuz etmeyeceğim konunun zira kitle baygın baygın bakacak.
Ana hatları ile budur.
Merhametsiz insanlar...
Genelde hayvanları da sevmez bunlar, vicdandan bi' haber. Vurdumduymaz vs.
Alay etme amaçlı değil ama boyu kısa olan insandan korkacaksin genelde hertürlü hareket onlarda oluyor şavk :) kişisel yönlerde ise sessiz olanda öyle.
Bunu genelde söylerler haklisiniz
Önyargili olmamak gerekir tabi ama insanlari da hafife almamak gerekiyor
Kisa boylu insanlarin hep fena olduklari söylenir...ama bu hepsinin öyle oldugunu da göstermez
Yine de temkinli olmak gerekir diger insanlara karsi da olmak gerektigi gibi
tesekkürler ... :)
bi arkadaşım vardı hep yanmda iyi şeyler söylerdi falan sonra anneme demiş arkadaşlarıma beni tanıyanlara spastiger benziyor falan demiş kendisini görsen zayıf boyu kısa 35 yaşında sanki 14-15 yaş dersin özürlü spastik gibi bana arkamdan sppastik demiş bu da kendi kısa boylu özürlü bana ne demiş
Size sürekli birilerini çekiştiriyor, birileri ile ilgili sürekli olumsuz şeyler anlatıyorsa o insandan uzak dururum.Çünkü eminim başkalarına da benim için aynı şekilde konuşuyordur :)
Ben tehlikeliyim. O kadar ki beni seven birini 3 yil boyunca asagiladim, hakaretler ettim. Kendine gelmesi 9 yilini aldi. Simdi de vicdan azabi ceken ben kotu kisilik.
Beni ölçüp tartıp ona göre kendini şekillendiren, gerçekleri değil "duymak istediklerimi" söyleyen kişiden zarar gelir..
Bukalemun gibidirler.. Gerçek yüzlerini kolay kolay göremezsiniz..
Ön yargılara gerek yok. Öyle bir insan tiplemem de yok.
Herşeyi,herkesi,her olayı din süzgecinden geçiren insan tehlikelidir.Zaten genelde geçiremezler o yüzden tehlikeli olurlar.
Sen hiç tehlikeli değilsin kız ama ben tehlikeliyim uzak durun benden :'(
cayırt
benden söylemesi, karşıdakinin hep doğru hamleyi yaptığını düşünmesi bir oyundur demedi deme!
kaybedicek bir seyi ve hayattan hicbir beklentisi olmayan insanlardır
benden zeki ve çıkarlarını düşünen kişi tehlikelidir benim için, ama benden zeki pek insana rastlamadım o yüzden gardım hep inik dururum, kaliteli bir rakip gelse de savaşsak iyi olur aslında :)
Kendisine güvenmem gerektiğini söyleyenlerden korkar oldum. Güvenilecek insan bunu söylemez zaten, zamanla tanıyıp görmesini bekler. Bir de hırslı insanlardan uzak durmam gerektiğini öğrendim, çünkü onlar çıkarları uğruna her şeyi yapabilirler.
Yere bakandan korkucaksın demişler ne kadar doğru demişler bilmem, ama ön yargı da olmasın şimdi
Sinsi ve yalan söyleyen insandan korkmuşumdur her zaman
Hele ki dost bildiklerimizden ise bu tipler, en kötüsü..
Ben sessiz ve korkak insanlara temkinli yaklaşırım , korkaklar hemen satabilir seni , hem havlayan köpek de ısırmaz
herseyi bildigini söyleyip bilmediğinin farkında olmayan insanlar
Sessiz hiç konuşmayan tipler onların ne düşündüğünü asla bilemezsin
Sakin görünen, kendi içinde şeytanları hipodromda koşturan sinsi insan birinci derece tehlikelidir.
hayatın iyisi-kötüsü hayattır
gerisi güzel bir anıdır
yalancı ve sinsi insanlar özellikle sinsi insanlardan herşey gelir bakışlarından bile anlaşılır bunlar
Yalan makinesinden uzak duracaksın...) en Tehlikelisidir...
hoppa zıppır herşeyi abartan söylediği 2 sözden 1 ri yalan olan insalardır
Yere yakın olandan korkucaksın demişler
sürekli dinleyenden.
sürekli konuşandan
sinsiden çok korkarım.
canını yaktığın her insan tehlikelidir
can yanabiliyosa insandır
Allah'dan korkmayan insandır.
At gözlüğü takanlar tehlikelidir.
Renk vermeyen politik insanlardan uzak duracaksın
Saati saatine uymayan insandan kaçacaksın
herkesten herseyi beklerim
0_0
sinsi insanlar çok tehlikeli,içten pazarlıklı.
Allah korkusu olmayan insandir
Kesinlikle iki yüzlü insanlar.
sürekli kendini öven yaptıklarından bahseden
herşeyin başı yalandır
kendini tanımayan insandan korkarım sadece
az konusan insan cok tehlikelidir.
Tehlikeli = İnsan
İki yüzlü insanlar...
Yalanı gerektiği zaman değil her zaman söyleyen
kezbanlar tehlikelidir :)
götü yere yakın olandan korkacan usta
salak insanlar