Sistemin borçla işlediğini biliyoruz artık(nerden bilelim la). Birini kendinize bağımlı hale getirmek istiyorsanız onu borçlandırmanız çok iyi bir yöntem. IMF ne güzel yapıyor be ehehehe.Tabi bu noktada hukuğu iyi kullanmak lazım. Önümüze hiç okumadığımız sözleşmeler getirilmesi de çok kurnazca. Hukuksuz yapılan borçlanma başınıza sakat işler açabilir. Örneğin; Bakkal Tuğba aşırı kiloları ve agresifliği yüzünden evde kalmış 110 kiloluk bir ablamız. Borcunuzu ödemediğiniz takdirde size borcuna karşılık benimle evlenecesin diyebilir ya da Sakar Şakir gibi bir salak yeğeniniz varsa veresiye defterini kiloyla satabilir. Anyway... Borçlandırma işini de hukuğu iyi kullanarak yapmamız gerektiğini de öğrendik. Büyük şirketlerin Her zaman sağlam avukatları olmuştur. Şu an içinde bulunduğumuz sistemde taahhütlü verilen internet tarifeleri, taahhütlü operatör tarifeleri, ev ve araba kredileri hatta en pratik olan kredi kartı hep borçlandırma politikası üzerine kurulu uygulamalar. Şimdi bu sistemin öncüsü belki de kurucusu olan Henry Ford'dan da bahsetmek lazım. Bizim Ford la, Ford'un sahibi. İrlandalı bir çiftçinin en büyük oğlu bu adam. Çinliler gibi seri üretim yaparak işçilerine bile araba satarak, bataklığa şehir kurarak insanları Fordlayan(fordlamak da buradan geliyor zaten dgsghsh) bu adam efsanedir. Neyse. Bir de şu Kibar Feyzo'da köylüye salak mı lan bunlar bir ağayla baş edemiyorlar dedik ya hep bizim de o salaklardan farkımız yok aslında, çünkü borcumuz var.
Not Fordlayanınız bol olsun mübarekler ^^
Not Fordlayanınız bol olsun mübarekler ^^
Bir Allaha can borcum var başka da yok
Bu soruya anket iyi giderdi
Söyleyeyim de fakir mi sansınlar
Parayla olmadığı gibi metaforla da saaadet olmaz
Yav he he
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem