Bilgisi olan varsa buyursun?
Benim bildiğim uyuyorsun ve ahiretteki yerini görüyorsun en iyisini Allah bilir.
Benim bildiğim uyuyorsun ve ahiretteki yerini görüyorsun en iyisini Allah bilir.
Kıyamet gününe kadar kabirdeler bedenleri de ruhlarıda ama kabir azabı çekiyorlar sadece ne bilim cennete cehenneme gidilmiyor ama her insan ameline göre azap çekiyor ya da çekmiyor böyle biliyorum ben Allah hepimize salih ameller işlemek nasip eylesin
Aminn bende oyle biliyorum.
Birde zaman farki var tabi
Evet dünyadaki bir gün orda bin yıl falan gibi bir şeydi sanırım
Şehitlerinki hariç diğer ruhların bir yerde muhafaza edildiğini duymuştum.
Cevap
3Cevap
Çürüyor
Beden olarak sormadimki
Ölüler dirilerden çalacak asfg
Yok oluyorlar
Hayır ne yok olması
Sen ruya gorunce yok mu oluyorsun ya da uyuyunca
Başka bir alemden başka bir aleme geçiş
Ben inanmıyorum öyle şeylere. Alem filan yok
Hemen tahmin ettim zaten daha yorumunu okumadan. Evrime inaniyorsun da alemlere mi inanmiyorsun. Sonuçta ikisinide Allah yaratti
Alem olduğunu sana söyleyen kim? Ya da buna inanman için kanıtın varmı?
Delil olarak Efendimiz var beyefendi kuranı kerim var indirilmiş ayetler var sen niye inanmıyorsun peki?
Evet var Allahim zaten kitabında bildirdi bize.
İlla insan gözüyle görmen gerekmiyor. Zaten görsen inanmanin anlami kalmaz. Bide direk ölürsün bedenin Allahin kudretini çıplak gözle gormeye dayanamaz. Ama ahirette ölüm olmadığı için Allah istediğine kendini gostericek ve herseyi tabi
Onların gerçekçiliğini kanıtla bana
Bu evreni bu yeri bu göğü insanları hayvanları bitkileri yeryüzündeki gökyüzündeki her şeyi kim yarattı peki haşa tövbe senmi madem herşeyin bir sebebi olmalı sizin için ee peki bu kadar şey nerden ortaya çıktı kim yaptı kim yarattı bu evreni yaratıcı kim Allah
Hiç bir şeyin tesadüfen kendi kendine belli bir düzen içinde olması mümkün değil. Ve hiç bir şey kendi kendine var olamaz. Bu düzenin ve yaratılan herseyin bir iradesi olmalı ki o da Yüce Allah c. c. Ayrıca da Kuranda demirden bahsedilmiş. Havadan indiği yazıyor. Yıllar sonra bilim adamları Teleskoplar la araştırıp demirin gök yüzünden indigini buluyorlar. Hadi soylesene kuran indiginde kim bilirdi demirin havadan geldigini. ? Daha ne kanıtlar var neler neler ama inanmak için kanita ihtiyacın yok. Çünkü sadece şunu düşününce anliyorsun Rabbini. Hic bir şey kendi kendine var olamaz onu bir yaratan vardir.
Içinde ki organlara kadar.
Pekiii sana bişey soracam o zaman hoca hanım. Allahın kudreti herşeye yeter değilmi? Benim geleceğimi görebilir? Benim cennete veya cehenneme gideceğimi bilir. O zaman yaşamamızdaki mana nerde? Allah zaten benim cehenneme gideceğimi biliyosa neden beni sınıyor?
Tabiki bilecek. Ama sen nereye gidecegini bilmiyosun ;) cennetmi cehennemmi? Soylese nasılsa ben cennete gidicem diye hep kötülük yapcaksin belki. ya da nasıl olsa cehennemligim diyip umudunu kesiceksin.
Imtihanda böyle bir şey.
Bu dünyadaki amacın ne senin ya da biz bu dünyaya neden geldik sınav olmaya geldik evet Allah herşeyi bilir ama amelini değiştirmek de senin elinde Allah sana bu kulum kötü olacak bu kulum iyi bu kulum cennetlik bu cehennemlik demiyor kardeşim doğduğu zaman herkes pür pak tertemiz pis olmak herkesin kendi elinde günahkar olmak herkesin kendi elinde böyle deyip işin içinden sıyrılma doğduğu zaman herkes aynı her şey insanın kendi elinde doğduğun gün yazilmiyor senin alnına cennetlik cehennemlik diye sen yaptığın amallerle kendin belirliyorsun ahiretini
Söylediklerinizin hiçbiri benim sorumu cevaplar nitelikte değil
O zaman git bir alimden destek al burda artistlik yapma Allah bilir ananın babanın yanında görüşün bu değil ben çok gördüm senin gibileri klavyede artistlik yaparsın anca
Ne artisliği ya? Cevaplayamadığınız soru olunca hemen artist oluyorum öyle mi? Ayrıca ailemle de bu konuları çok tartışıyorum
Ben sorularını cevapladım kardeşim benim bilgim bu kadar en azından cevaplamaya çalıştım düşündüm yazdım aydınlatmaya çalıştım ama sen hiçbir yazdığımı önemsemeyip artist artist cevap veriyorsun bende diyorum ki o zaman git bir alimden yardım al ben alim değilim okey mi
Hala artist diyo ya, bak ablacım ben birçok hocayla da tartışmaya girdim ve bunun cevabını veremedi
Biz üstümüze düşeni yaptik , gerisini sen bilirsin.
O kadar hoca gezdim yazmışsın hiç mi kalbin titremedi.
Bak ablacım ben inançlı birisiyim. Elhamdulillah müslümanım, lakin kafamı karıştıran bu soruları sorduğum birçok hoca veya insandan cevabını alamadım. Çünkü bunun bir cevabı yok. İslam mantık dinidir ve bize mantıklı olmamızı söyler. Ruhlar alemi olabilir lakin kabirde bekleme gibi bişey sözkonusu değildir. Ayrıca sizinle tartışmaya veya münazara giren insanları serseri, artist diye adlandırırsanız o kişiden saygı da göremezsiniz anlayışta. Sağlıcakla...
Müslümanmin dedin eee niye inanamıyor gibi soru soruyorsun ki enteresan
İnanmıyorum diye bişey demedim, ayrıca dediğim gibi islam mantık dinidir. Sen müslümansın diye herkes seninle aynı fikirde olmak zorunda değil. Düşünceler farklıdır. Kişi kendinden bilir işi
Uyuyorlar gibi.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar