Eylül'de saçlarıma açıcı sürmüştüm 25-30 dk arası bekletmiştim. Sonra duruladığımda biraz cırtlak bir sarı ile turuncu karışımı bir şey olmuştu. Sonra zaman geçtikçe saçlarımı yıkıya yıkıya saçımın cırtlak rengi gitti ve hoş bir sarı rengini aldı. Sonra saçlarımı kestirdim 1,5 ay önce. Saçlarımda uzayıp istediğim uzunluğa gelince yine açıcı süreyim dedim. Sürdüm yine 25 dk filan beklettim bu sefer turuncu oldu.
1 hafta geçti. Bir daha açıcı süreyim de sarı olsun dedim. Bu sefer 35-40 dk arası beklettim. Saçım eylülde yaptığım gibi cırtlak turuncu ile sarı arsında bir renk oldu ve ben o hoş sarı haline gelsin istiyorum. Acaba ne yapabilirim? Saçlarımı bol bol yıkayım mı? Ya da beyaz sabun diyorlar yani bildiğimiz hacı şakir onu kullansam bu cırtlak ve göz yoran renk hoş sarıya çevirir mi kendini önceden de olduğu gibi? Ne yapmalıyım yardım edin :(Saçlarıma açıcı sürdüm, turuncu oldu.
Saçlarıma açıcı sürdüm, turuncu oldu. Nasıl düzelir?
Hepimiz açıcı kullandığımızda berrak bir sarı tonu elde etmek isteriz. Maalesef işler her zaman yolunda gitmiyor :) Açıcı kullanıp turuncu saçlarla karşılaşan birçok kişi bulunuyor. Ben bu konuyu aştım diyebilirim, önerilerimle yardımcı olmak isterim :)
Saçıma açıcı sürdüm turuncu oldu! Peki neden?
Bunun birçok sebebi olabilir açıkçası :) Açıcı yanlış uygulanmış, az bekletilmiş, kalitesiz açıcı kullanılmış olabilir. Ya da saçlarınız çok koyu renktir ve açıcının seviyesi yetersiz kalmıştır. Turuncu saç problemiyle her açıcı kullandığımızda karşılaşmamız olası.
Açıcı saçımı turuncu yaptı, saçtaki turunculuk nasıl önlenir?
Saçlarınızı evde açmaya karar verdiyseniz öncelikle kaliteli bir saç açıcı kullanmanızı öneririm. Palette Yoğun Renk Açıcı saçları 7 tona kadar açma özelliğine sahip, bu da berrak sarılar için yeterli oluyor :) Bekletme süresi de 30-35 dakikadır. Peki turunculuğun önüne nasıl geçeceğiz?
1. Igora Royal 0-22 Turuncu Azaltıcı Saç Boyası
saçtaki turunculuk nasıl önlenir?
Saçlarınızın turuncu olmasını önlemek için açıcınıza ya da açıcı sonrası uygulayacağız saç boyasına 1 çay kaşığı turunculuk azaltıcı saç boyası karıştırabilirsiniz. Turunculukların önüne geçiyor ve küllü, harika bir sonuç sağlıyor. 1 çay kaşığı yeterli oluyor, fazla katarsanız turunculukları daha çok engelemezsiniz, saçlarınız mavi olur benden söylemesi :D
2. Mor şampuan
Açıcı saçımı turuncu yaptı
Turuncu saçı önlemenin bir diğer yöntemi de mor şampuan kullanmaktır. Hem açıcıdan sonra hem de açıcı sonrası uyguladığınız saç boyasından sonra kullanmanızı öneririm. Bu sayede çok berrak bir sarıya kolayca ulaşabilirsiniz. Mor şampuanı her yıkama sonrasında kullanabilirsiniz, herhangi bir zararı olmuyor ama saçlarınızdaki kurumanın önüne geçmek için güzel bir bakım kremi kullanmanızı öneririm. :)
Merhabalar, ben de seninle aynı kaderi paylaşıyorum. Aylardır saçlarımı bakımlı bir şekilde uzatmaya çalışıyorum. Düne kadar tatildeydim. Bir anda rengini açmak geldi aklıma, koşa koşa açıcı aldım. Kaldığım otelde açtım. Açmaz olaydım. 7 dakika içinde sapsarı oldu saçlarım. Bir de ten rengim kararmıştı denizden dolayı, daha da kötü duruyor. Senin saçlarının durumunu merak ediyorum. Aktılar mı, istediğin tonu elde ettin mi?
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
sen kendi kendine mi acmaya calistin ?
0
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
evet annem sürdü kuaför filan diğil aslında eylülde yaptığımda daha iyi olmuştu ama şimdi neyi tutturamadım anlamadım şöyle cırtlaklığı gitse hoş bir sarı olsa güzel olur yani koyu platin sarı gibi bir renk olsa ve ben sadece uçlarına sürdüm
Açıcının hepsini uygularsan tabi turunculuk bırakır saçlarında keşke açma işlemi sırasında çok az kullansaydın veya açıcıya az miktarda yılan yağı veya hint yağı ekleseydin hem saçını istediğin tonda açmış olurdun hemde saçını beslerdin turunculuktan kurtulmak için mor şampuan kullanabilirsin veya evde beyaz kalıp sabunu falan varsa onunla da turunculukları akıtabilirsin
Açıcının hepsini uygularsan tabi turunculuk bırakır saçlarında keşke açma işlemi sırasında çok az kullansaydın veya açıcıya az miktarda yılan yağı veya hint yağı ekleseydin hem saçını istediğin tonda açmış olurdun hemde saçını beslerdin turunculuktan kurtulmak için mor şampuan kullanabilirsin veya evde beyaz kalıp sabunu falan varsa onunla da turunculukları akıtabilirsin
çevirmez bende açtım boyadım falan çok tatlı karamel oldu şuanda beğeniyorlar ama turunculuk gitmiyor çok cırtlak bir renk. bende güzel sarı olsun diye uğraştım olmadı. yarın gidip kızıla boyatıcam artık
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
aynen bende karamel olsun istiyorum ama nerdeee ! bakalım artık acaba nazo yapsam üstüne tutar mı? :)
bende açıcı sürmeyi düşünüyordum şimdi okuyunca vazgeçtim :) bir süre hiçbsy yapma daha fazla yıpranmasın saçların
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
sakın sürme sakın ! bak benim saçlar küllü kahve ve açık kestane arası bir renk açıcı süriyim uçlarına dedim iğrenç oldu resmen! eğer senin saçında o renk tonlarındaysa vişneli nazo sür saçının uçlarına hem daha güzel durur hemde saçın yanmaz vitamin bile alıyormuş saçlar nazodan :)
vazgeçtim zaten senin sorunu okuyunca benim saçım da o tonlarda açık kestane küllü kumral arası vişneli nazoyu ilk defa duydum senden duydum :) denerim :)
En İyi Cevaplar