Herkes üni. okumak zorunda mı?
Okumazsa ne kaybeder? Okursa ne kazanır?
Okumazsa ne kaybeder? Okursa ne kazanır?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kızlar için:
Okumazsa ; aile tarafından seçilmiş bir kocaya mahkum kalır(eğer öncesinde sevgilisi yoksa)
hergün ev işlerini yapmak zorundadır, hiç bir şekilde mazereti yoktur.
akşamları evde oturup çekirdek çitleyip çay içer.
çok sıkılır çoook.
Okursa; kendi seçtiği kişiyle evlenir
deli gibi çevre edinir ve kafasına göre arkadaşlar seçer
akşamları arkadaşlarıyla toplanıp ders çalışmak bile ona keyifli gelir çünkü ayrı bir evi vardır onu kısıtlayan kimse yoktur.(şehir dışında okuyanlar için)
kariyer yapabilirse eğer erkeği kontrolüne almakta hiç zorlanmaz, bilgisiyle kültürüyle ezer onu.
Neden öyle olsun ki? Lise mezunu olup da iyi yerlere gelenler yok mudur?
Ailem öyle biri değil. Bazı sorunlarım var, okuyamıyorum. Ama bir yerlere gelemem mi okumadan da? Kültürlü olamam mı?
Tabiki olabilirsin. Çokta iyi yere gelebilirsin. Ben sosyallik açısından konuştum. Yoksa iş güç her türlü bulunur. Okuma yazmanda var gördüğüm kadarıyla; pek çok kitap,makale okuyup kültürlü olabilirsin. Takma kafana üzülme. Cahil kalmamaya çalış yeter. Okuyupta hiç bir yere gelemeyen baba parası yiyen nice adamlar var
Teşekkür ederim...
Elimden geleni yapıyorum ama olmuyor.
Teşekkürler tekrardan..
canım ben üni mezunuyu işsizim kpssyi kazanamadım sonra bana görücü gelen adam üni mezunu ev kızı arıyor başka talibimde oldu ama tahsili olmayan tiipi igrenç kişiler oldu sonra bana diyorlar sen ne oldun ki sen başkalarını seçiyorsun eleştiriyorsun derler seçici bile olamıyorum hergün evde temizlik yaıyorum istemeden özgüven desen sıfır oldu okul bittiginden beri böyleyim böyle olmayı istemiyorum ama iş bulamıyorum babam para istemeye çekiniyorum bir sürü laf yiyyorum ne edim kader
öyle bir zorunluluk yok.. herkesin kendi tercihi veya hayat şartları..
okursan meslek edinirsinn iyi bir yerlere gelebilirsin rahat hayat yaşarsınn..
ama nice üni. mezunları olupta iş bulamayanlarda var.
lise mezunu olarak da kendini geliştirebilirsin. bir işten başlarsın ve yükselirsin.
benim nice lise mezunu arkadaşlarım var. biri törpille Hava alanında çalışıyor
biri hastanede tıbbı sekreter vs..
okulla alakası yok kendine kattıklarının ama şöyle söyleyim ne konustuğunun farkında bilinçli insanlarla bir arada olursun ufkunu açarlar daha doğrusu ufkunu açan insanlar bu ortamlarda daha fazladırlar bu yüzden kendini tamamlama sürecinde anlama sürecinde sana yardımcı olurlar
Böyle bir ülkede okusanda okumasanda pek birşey kazanip kaybetcegini sanmıyorum arkan saglamsa lise bile okumadan saglam şeyler kazanırsın.
Arkam sağlam değil.
Sadece okumak ile okumamak arasındayım. Ve bir türlü karar veremiyorum.
Sağlam olmasa da bir yerlere gelemez miyim? :(
Anladım, teşekkürler.
" bu sene son senen temelin yok saglam bir bölüm tutturman için ee napcam ben diye düşünürken gelip burada böyle bir konu açtın sırf içini rahatlatmak lise mezunu bir bayanın birşey kaybetmedigini anlamak için bu soruyu sordun gibime geldi. " bu yazdıgım tahminle bir anlamı var mi bu sorunun merak ettm
Hayır, alakası yok. Bazı sorunlarım var, o yüzden okuyamıyorum. Mezun olalı 2 sene oldu.
Sorunum ailemle alakası yok. Ailem öyle baskılar yapacağını sanmıyorum.
Hastayım, o yüzden.
Teşekkürler.
Cevap
11Cevap
okursan bir meslek bir iş sahibi olabilir kimseye muhtaç kalmadan hayatını sürdürebilirsin. okumaz isen basit işlerde az paraya çalısır ve dahime eşine ailene muhtac olarak yaşar ve hayatta söz saibi olamazsın.
yanlış anlama tabi senin için demiyorum da bunu bende anneme bir kere bu soruyu sormuştum annemde okuma kızım bu ülkeye bulaşık yıkayan yeri silen süpüren de lazım demişti..
aynen
okumak zorunda degil tabiki
ama okursan etiketin olur
cunki insanlar fikrine degil etiketine bakar
Bu konuda haklısınız. Okumayanları 2. sınıf insan muamelesi yapılıyor ama düşünmeli belki o insan istediği halde okuyamadı diye ama olmuyor işte.
Hayır değil...
Okursa kaybedeceği şey daha fazla bence ^^
Giden paralar ,çektiğin sıkıntılar , gördüğün tuhaf insanlar v.s v.s
Kazandığı şey peki?
Anladım, teşekkürler.
Okursa ilim ve kariyer kazanır. Ancak bunları ne kadar kazanır bilemem. Çevremde çok ilimli olup üniversite okumayan insanlarda var çok zengin olup üniversite okumayan insanlarda var.
okumazsa bir şey kaybetmez . sadece kazanamaz ...
okursa eğer vizyon kazanır ...
bu çağda nokia 3310 kullanmak gibi düşün üni okumayanların
Zaten çoğu hayat üniversitesinden mezun dsa bence bir insan eğitim seviyesini destekleyecek nitelikteki özelliklere sahip olacak kurumlardan geçmeli..
üniversite okuyup okumaman önemli değil kendine seçtiğin meslekte rakibin az olmalı
Hayır zorunda değil.
Sonuç olarak yatay geçiş hakkı var .)
HAYIR değil ben okumadım ama işim gücüm var
Peki okumadığınız için sizi eziyorlar mı?
Hayır bana muhtaçlar ben olmasam işlerini yapamazlar
Ne iş yapıyorsunuz?
kusura bakma sanalda paylaşmıyom bilgilerimi tanımadıdım kişilerle iyi günler
yoo okumak zorunda degılsın ne yaparsan kendıne yaparsın
Okumazsa hayatını kaybeder.
her üniversite okuyan akıllı olmuyor :)
okursan önündeki bütün kapılar açık olur.
değil
.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar