Bence ayrı ayrı belirli aralıklarla yapılmalıdır. Ayrı ayrı yapılması demek ailelerin birkaç kez bir araya gelmesi demektir. Böylece iki tarafta aile bireyleri olarak birbiriyle daha çok sohbet etme ve birbirini daha iyi tanıma fırsatı elde eder. İsteme ile söz arasında 3 ay, söz ile nişan arasında 6 ay, nişan ile düğün arasında 1 yıl gibi bir zaman aralığı olması evlilik öncesi süreç için ideal olduğu kanaatindeyim.
Biz ablama isteme ve sözü birlikte yaptık 3 ay sonra nişan yapıldı 6 ay sonra da düğün yapıldı bizim yaptığımız nişan biraz masraflıcaydı yemek mekanında yapıldı eğer masraftan çekiniyorsanız isteme söz ve nişan aynı anda yapılabilir ama söz kaldırılırsa daha iyi olur diye düşünüyorum aynı anda 2 defa yüzük takılıyor ya ondan öyle dedim siz yine de istediğiniz gibi yapın
İsteme, söz, nişan birlikte mi olmalı derken bir kına ce düğünü katmamışsın 😄😄 İsteme ile söz birlikte olabiliyor veya istedikten sonra belli bir zaman sonra söz ve nişan birlikte olabilir diye biliyorum. Bununla birlikte ayrı ayrı da olabilir?
En İyi Cevaplar