Çamaşır makinemde yumuşatıcı yerine deterjan koydum bir sorun çıkar mı?yumuşatıcı gözüne deterjan koydumYa dalgınlıkla sıvı deterjan yerini boş bırakıp yumuşatıcıya deterjan koydum. Çalışıyor şu an. Bir şey olur mu? Her şeyim de içindeydi ya!
Yumuşatıcı bölümüne deterjan koydum bir şey olur mu?
Yumuşatıcı Gözüne Çamaşır Deterjanı Koydum Bir Şey Olur mu?
Çamaşır yıkarken yapılan hatalardan biri de, çamaşır makinesinin yumuşatıcı gözüne deterjan koymaktır. Bazen dalgınlıkla, bazen de yeni aldığımız ve kullanmayı bilmediğimiz çamaşır makinelerinde yumuşatıcı gözüne deterjan koyma hatasını yaparız. Çamaşır makineleri genelde yumuşatıcıyı sonra alır, bu nedenle siz yumuşatıcı gözüne çamaşır deterjanı koyarsanız, çamaşırlarınız yeterince iyi durulanmayabilir. Hatta yumuşatıcı gözünün tıkanmasına ve içinde su birikmesine de neden olabilir, nasıl temizleyebileceğinizden de daha detaylı bir şekilde bahsedeceğim. Çamaşır makinesinin yumuşatıcı gözüne çamaşır deterjanı koyarsanız, makinenin yıkaması bittikten sonra, bir durulama daha yaptırmanızı tavsiye ederim.
Çamaşır Makinesinde Yumuşatıcı Gözü Hangisidir?
Çamaşır makinesinin yumuşatıcı gözüne dair en doğru bilgiyi, çamaşır makinenizin kullanım kılavuzundan edinebilirsiniz. Genellikle ortadaki daha küçük ve mavi renkte olan göz, çamaşır makinesinin yumuşatıcı gözüdür. Çamaşır yumuşatıcısını bu göze koyabilirsiniz. Deterjanı da yandaki büyük göze ekleyebilirsiniz.
Çamaşır Makinesinde Yumuşatıcı, Deterjan Gözleri Nasıl Temizlenir?
Çamaşır makinesinde deterjan ve yumuşatıcı gözü genellikle çıkabilmektedir.
Çamaşır makinenizin deterjan gözünü çıkarın.
Çıkardığınız deterjan gözünün üzerine karbonat dökün.
Biraz limon tuzu koyun.
Evde bulunan bir sirkeyi, beyaz sirke veya elma sirkesini tavsiye ederim, üstüne dökün.
Yaklaşık yarım saat bekletin.
Kenarlarında kalıntılar kurumuş ve çıkmıyorsa, sert olmayan bir kazıcıyla kazıyın ve bol suyla yıkayın.
Yıkadıktan sonra, tekrar deterjan koyup temiz bir bulaşık süngeri yardımıyla ovalayıp kirlerden ve kireçten arındırabilirsiniz.
Deterjan gözünü çıkardığınız bölümü de temizlemeyi ihmal etmeyin. Temiz bir bez yardımıyla bütün o bölmenin içini silip kirleri yok edebilirsiniz. Ulaşamadığını girintili çıkıntılı alanlarda da temiz bir diş fırçası kullanabilirsiniz.
Bu adımları uyguladıktan sonra makinenizin çamaşır deterjanı ve yumuşatıcı koyduğunuz bölümleri temizlenecektir. Makinenizin sağlığı için Rinso Limon ve Karbonat deterjanını tavsiye ederim. Hem çamaşırları güzel yıkıyor hem de makinenizi koruyor. Kolay gelsin!
yumusatıcı son durulama suyuna konur. oraya tekrar deterjan koyarsan kopuklu tam durulanmayan gıysı gıyersın. detarjan kapagını ac olan butun deterjjanı yıka yanı daha yumusatıcıyı almadıysa aldıysa eger son bır durulama daha yaptır makına bıtınce.
Son durulama suyunda yumuşatıcı yerine deterjan alacağı için, program bitince sadece durulama programını çalıştırabilirsin. Tekrar yumuşatıcı koy, çünkü son durulama yumuşatıcı ile yapılmalı, yoksa şebeke suyu çamaşırları sertleştirir.