Dalga geçmiyorum melekler kuran şekil olarak anlatılmamış sanırım googleden çıkan sonuç öyle diyor. Sizce meleğin ve şeytanında zencisi varmıdır :D gece gece kafama takıldı. Resim süs olarak.
Melekler insan degildir.. sadece kanatlari oldugu bildirilmistir.. pek cogu da yerleri gokleri kaplayacak kadar buyuktur.. tabi bizim bildigimiz anlamda maddeleri yoktur. nurani varliklardir.. ama mirac mucizesinden nakledilenlere gore turlu renklerde melekler oldugu bildirilmistir peygamber efendimizce. Yesil , kirmizi , sarı , beyaz renklerde melekler gordugunu anlatmistir.. yalniz bunu yine insanimsi ama cildi o renkte olan bir canli olarak dusunemeyiz.. meleklerin sekilleri bildigimiz hicbir canliya benzememektedir.. yani aklimizda canlandiramayiz.. yalniz yanlis hatirlamiyorsam azap meleklerinin ve munker nekir in.. ve bir de azrail aleyhisselam in kafirlere gosterdigi yuzunun siyah olmasi muhtemeldir.. ama zenci benzetmesi yapmak insani bir tanim olacagi icin dinimizce kabul edilemez ve hristiyan inancinda meleklere insan sekli ve cinsiyet addedildigi icin bunu cagristirir ve küfür sayilabilir.. bu yuzden zenci kelimesi yerine ten renkleri desek daha şık olur.. ve evet , her renkte melekler yaratmistir Allah.. ama hic birinin seklini hayal bile edemeyiz.. cebrail in tasviri diye arat youtube da.. ve şok gecir.. zira kafanda canlandiramayacaksin bile :)
Kuranda diyor onlar nurdan yaratılmıştır adam diyor zenci seni zenciler alsın götürsün emi millet yarın ne bok yiyeceğini düşünür bu acaba zenci melek var mı diye
öyle deme benide allah yarattı günaha giriyon ayrıca müslümanım ben bu sorularıda istediğim şekilde sorarım :D melekler ve şeytanlar hiç barışırlarmı veya birbirlerine aşık olurlarmı gibi merak konusu zaten sende benm gbi cahilsin cevabından belli teşekkürler teyzecim.
Senin meleklerle işin yok yavrum, melekler sen cennete cehenneme girdiğinde çoktan yok olmuş olacaklar zaten. Sen hurilerine bak, melekler seni bağlamıyor..
Kanka şimdi söylemlere göre şeytanla ilişkiye giren hatta çocuk yapan insanlar varmış melek dururken niye şeytanı seçiyolar hep böyle saçma sorularım var
Melek iradesiz ve robot olduğundandır. Şeytan dedikleri de cindir. Melek bir objedir, kendine ait karakteri ve fikirleri olamaz. Kıyametten sonra ölürler..
Allahla melek birmi mesela şöle sorim sana sence belediyede çalışan çöpçü ile o belediye başkanı 1 mi bence o senin zihniyetin ben ciddi sordum dalga geçmek içib değil
Allah ile melek bir değil sende algılama problemin var melek isani varlıklar değilki öyle değerlendiriyorsun kalemle defter aynı şeymi sen kalemi defter biçimindemi algılıyorsun
Ateş yaktığın şeye göre değişir renk durmadan belirli şeylerde yakman gerekiyor ama toprak öyle değil hiçbirşey yapmadığın halde renkleri farklı sende özel farklı şeylerde denemeden çıkar çünkü toprak dokunmasanda öyle
Ateşin o renkte çıkmasına sen neden oluyorsun hiç dokunmadığın toprak yaratılırken öyleydi anladığını yine sanmam senin ki kısacası çamaşır makinesini bozdolabı görmek gibi
Evet toprağında renkleri var ateşin renkli olmasını sen sağlıyorsun toprak öylemi hiç daha önce insan eli degmemiş nice renkte topraklar var ateş öylemi
Allah bir çok nimeti yaratmş her nimet aynı renkde yanmazki bunun testini yapmadm ama zengin bir ormanda güneş sebebiyle yangın çıksın farklı renklerde ateş göreblrz
Bakmadim o kisma zaten insana benziyor ama oyle beden gibi degil nasil desem habi filmlerde insan bedeni ruhtan ayrilinca ruh yukselir yaa onun gibi dusun beyaz ruhani bir sey gordum yani
Hic bisey yapmadim napicam ki bunun icin😜 kalp gozu acikken gorulebilirmis diyorlar ben pek anlamam boyle islerden arastirdigim. Bir konu degil acikcasi
Benim oda büyük karşımdada boş oda var oraya baktkca geceleri sacma şeler düşünüom korkudan tuvaletim geliyo uyuyana dek görsem kesin altıma ederim bayılırım
Ama öyle deme şeytana uyuyosun meleği küfürle savunma ayıp git tuvalete sıç yoksa tuvaletiniz gelip bizimkinde temiz bırakmak şartıyla sıçabilirsiniz iyi geceler.
En İyi Cevaplar