Arkadaşlar geçen sene üniversitenin ilk yılı hem ziraat (kyk) hem de İş Bankası kartları çıkartmıştım İş Bankası kartını genelde ünide yemekhane de para aktarmak için kullanıyoruz fakat benim kartımda atm ye taktığım zaman kredi kartınızın statüsü işlem yapmak için uygun değildir uyarısı çıkıyordu her seferinde ben de yemekhaneye pek gitmediğim için gitsem bile arkadaşlara bastırdığım için bu uyarı pek bir sorun olmamıştı geçen sene bana fakat artık lazım. İş Bankası kredi kartı statüsü nedir ve bu sorun nasıl çözülür? Kartınızın statüsü işlem için uygun değildir ne demek? Şubeye mi gitmem gerekiyor?işlem için kart statüsü uygun değildir sorunu
Kredi kartı statüsünün ne olduğunu öğrenmek için ilk önce statünün ne olduğuna bakmak lazım. TDK'da statü kelimesi "Bir kimsenin, bir kurum veya bir toplum içindeki durumu veya kadro bakımından bağlı olduğu durum, pozisyon" diye geçmektedir, tabii bu kişiler için kullanılan halidir. Kredi kartları için de benzer bir durum söz konusudur. Yani kredi kartı statüsü o kartın işlevselliği gibi düşünülebilir.
kredi kartı statüsü
İş bankası kredi kartı statüsü sorunu nedir?
Kart statüsü uygun değil ne demek? sorusu ile çok karşılaştım. Bu sorunu yaşayan birisi için araştırma yaptığım dönemde internette birçok yerde İş bankası için "İşlem için kart statüsü uygun değildir ne demek?", Denizbank için ise "kart statüsü geçersiz ne demek?" gibi sorularla karşılaştım. Yani bu sorunu yaşayan birçok insan var ve bu insanların genelde kartını yenileyen veya kartını yeni kullanmaya başlayan kişiler olduğu dikkatimi çekti. Kredi kartı statüsünün geçersiz olması banka tarafından işleme izin verilmemiş veya kartın o işleme açılmamış olması manasına gelir. Büyük ihtimalle kartınız yeni olduğu için birçok işleme kapalı. Yapmanız gereken banka ile iletişime geçip kartınızı işlemlere açtırmak.
İş bankası İşlem için kart statüsü uygun değildir sorunu nasıl çözülür?
Kart statüsü uygun değil ne demek İş bankası hakkındaki en merak edilen soru. Banka bu konudan şikayetçi olan kişiler için net bir cevap vermemiş, kendileri ile iletişime geçmeleri gerektiği söylenmiş. Yani burada senin tek başına yapabileceğin bir durum yok maalesef, banka ile iletişime geçmen gerekiyor. Banka ile iletişime geçtiğinde kredi kartı statüsü işlem için uygun değildir ne demek detaylı anlatacaklar ve sorunu çözeceklerdir. Bu yüzden kartınızın statüsü işlem için uygun değildir sorunu yaşayanlar direkt olarak banka ile görüşmeli.