Bunu daha çoğaltabiliriz.. Biri Afrikada açlıktan ölüyor diğeri Avrupa da gününü gün ediyor. Biri eli ayağı olmadan dünyaya geliyor diğeri 1.90 boyunca yakışıklı güzel fizikli biri olarak.. Burda neyin adaletinden bahsedebiliriz?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(25-29)+1 yıladalet bu dünyada degil öbür dünyada hakkıyla tecelli edicektir ve sana sunu soruyorum bizim bu dünyaya geliş amacımız ney? bizi yaratan Allah senin bu yüzün saçın burnun hiçbirisi senin degil Allah tarafından sana emNet edilmiş eger ki bu dünyadaki herkes bolluk zenginlik içinde olsaydı sıkıntı çekmeseydi herkes güzel olsaydı insanlar ne ile imtihan olucaklardı? bunu görmüşsündür etrafında hiç namaz kılmayan içki içen zina yapan insanların işleri hep iyi gitmiştir cepte paralar vardır mutludurlar bazılRı ise imanlı oldugu halde Allah onları sıkıntıya sokar çünkü kulum bu dünyadaki nimetleri bolluklara mutluluga aldanıp beni bırakmasın bana secde etsin bana yönelsin diye eger ki Allaha isyan etmeyip rabbine sıgınırsın emir ve yasaklarına uyarsan Allah sana işte bu dünyada çektigin sıkıntılR için öbür tarafta cenneti vaad edicek ve sen bu dünyada sıkılıp üzüldügüm herşey boşuna diyeceksin digerleri ise Allaha karşı gelen namaz kılmayan insanlar ise düşün Allah onları öyleki sevmiyorki öyleki rablerinden uzaklaşmışlar nimetin içinde dünyalık şeylerin içinde öyle bir bogulmuşlarki Allah onları huzuruna bile almıyor seslerini dahi duymak istemiyor her sorunun bir cevabı var youtubeden sözler köşkü kanalının videolarını izlersen cevap bulabilirsin ki bir çok gencin hayatı degişmiştir instagramdanda soru cevap yapabilirsin selametle
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bunu şöyle açıklayabilirim biz fanilerin dünyasında herşey ibret alınmak için yaratılmış örneğin sen kendini çirkin bulup neden güzel olmadığın için şikayet ederken kolu bacağı olmayan yürüyemen biyerleri yanık olan vs kötünün kötüsü var biz bunları görüp elimizdekilerle şükredelim diye böyle Afrika mevzusuna gelince imtihan bu aynı zamanda bizim de bolluk içinde kendimizi kaybetmemiz için olan imtihan
12 Yorumla
Soran+1 yılİmtihan eşit şartlarda yapılır
hani herkes sınav bunlar diyor ya şöyle düşünmek lazım madem sınavsa bana bu sınava girmeyi isteyip istemediğimi sordularmı ben dünyaya gelirken ve ben kabul ettim mi bu sınava girmeyi bana eğer bu dünyada yaşayacaklarım anlatılsa gösterilse ve eğer bunları kabul eder ve dünyaya gelmeyi istersen ve dünyada dinin sana emrettiklerini yaparsan sonunda cennetle ödüllendirilirsin yok yapmazsan cehennemlik olursun diye anlatılsaydı ben kabul etmezdim doğmayı dünyanızda sınavınızda cennetinizde cehenneminizde sizin olsun derdim
211 Yorumla- +1 yıl
Normal sartlarda cok haklisin bende bazen ayni seyleri dusunuyorum. Kimse kabul etmez Şu an dubyada zor durumda olanlarda kabul etmez , rahat yasayanlarda. ama bildigin kadariyla dunya hayati yokken ruhlar aleminde herkes kabul etmis allahim sen bizi dunyaya gonder biz senin icun herseyi yapariz diye. maalesef bende kabul etmisim neyime guveniosam:)
- +1 yıl
@Despo3458 evet onuda araştırdım dediğin gibi herks kabul etmiş diyorlar ama bende şunu diyorum eğer öyle olduysa kabul ettiysem neden bunu hatırlamıyorum veya neden bana hatırlatmıyorlar:)
+1 yılçünkü herşey fiziki görünüş değil. zamanla bunu algılıyorsun. geçmişi araştırırsanız bebek yüzlü katiller bile vardır. ve insanlar zerre şüphe etmemiştir. zeki insan tipe göre yargılamaz iç güzellik arar.
22 Yorumla
Soran+1 yılBen tipi örnek olarak verdim. Afrika da açlıktan ölen çocukların suçu ne?
- +1 yıl
afrika da ölen çocuklar yaratıcının suçu değil ki, o bir insanlık suçudur. obezler boğazından kesip yemediklerini oraya bağışlasalar adamlar açlıktan ölmeyecek. bu apayrı bir insanlık konusudur.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
23Cevap
- Diğer konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılHerkes aynı olmasi kadar saçma olmazdı. O zaman zaten Allah olmazdı tövbe haşa. Uzunu farketmek için kisayi çirkini farketmek için güzeli gormemiz gerekirdi. Ölçmek bize düşmez ama ve iki şey arasında olur. Eğer öyle olsaydı herkesi kendine inandırdı. O zamanda dinin hiç bir önemi kalmazdi.
10 Yorumla Sadece bu kadar mı dusunuyor sun madem dusunuyorsun nasıl var oldun onu dusun bakalım ellerin ayakların nasıl oldu bana anlatsana kim yaptı bunu bu koskoca evrenin belli bir plan ıcınde hareket etmesi kim yaptı bu duzenı gunesın bıle 1cö yakın olsa dunyaya yanacağımıxı 1 cm geride olsa donacagımızı bunlar tesadüf mı kuranda hıc kimse bilmez iken ısık hızını dunya nın seklini ve bır cok seyın tarifi nı acıkla bana
00 Yorumlakimini mevkii.
kimini makam.
kimini kibir.
kimini para.
kimini rahatlık.
kimini hastalık.
kimini sabır.
kimini güç.
kimini kimini diye yüzlerce yazabileceğim sebeplerle sınar allah insanoğlunu
bunlardan biride açlıktır. Senin onermenden tüm güzeller yakışıklılar sağlıklılar karnı toklar zenginler mutludur sonucu çıkıyor öyle mi sence?00 Yorumla
+1 yılKimsenin mükemmel hayatı yok. Yakışıklı doğan ele muhtaç fakir biri olabiliyor. Çirkin doğan dünyanın en zengini olabiliyor. Boyu kısa olan başarılı, uzun olan başarısız olabiliyor. Her şeye sahip olan mutsuz, hiçbir şeyi olmayan kişi mutlu olabiliyor. Herkesin sıkıntısı farklı. Adaleti bununla değerlendiremezsin
00 Yorumla
+1 yılDünyada adalet olsa herkes eşit olsa sence cehenneme giden olur muydu? Kimisi fakir kimisi zengin, kimisi çirkin kimisi yakışıklı, kimisi ezen kimisi ezilen olacak ki sınav olsun. Zengine soracaklar neden fakirler varken paranı paylaşmadın fakire soracaklar neden sabredip şükür etmedin. Yakışıklıya soracaklar Bu güzelliği Allah vermişken neden Allah ı unutup gurur yaptın insanlara tepeden baktın çirkine soracaklar güzeli çirkini Allah yarattığını düşünüp neden şükür edip sabretmedin. Mesela bu gibi sorular. Ha biz ne yapmalıyız yaratıştan eşit olmasak ta (fiziksel olarak) dünya adaletini gerçekleştirip yaşamalıyız
01 Yorumla
Soran+1 yılCennet de cehennem de bu dünyada
+1 yılBazılarına güzellik verilip o güzelliği nerede kullanacağı, bazılarına ise az güzellik verip sabredip sabretmeyeceği ölçülüyor.
ALLAH ise kıyamete kadar kendine sabreden millik etmeye çalışan ya da yaptıklarını tiye alan, ciddiye almayan, isyan eden kullarına sabrediyor, ölünce tastamam herkes karşılığını alacak, sabredin10 Yorumla- Diğer konusunda 24,7b cevap paylaştı.
+1 yılinsanlar yıllar ilerledikçe birbirinin tek sivilcesine bile bakarak güzel çirkin demeye başladı Allahın yarattığı şey çirkin değildir. sen kalpsiz oldugun için güzel çirkin ayrımı yapıyorsun.
Afrikada açlıktan ölenler Allahın sucumu yoıksa onların elmaslarını katlederek yiyen avrupanın mı? insan sana akıl ve irade vermiş.
190 boyunda yakışıklı birine tek bir sivilce yeter Allah için.22 Yorumla- +1 yıl
www.medyaradar.com/.../1345662.jpg?v=4
bu kadına herkes güzel taş gibi afet diye bakıyorlardı. çöplüğe düşünce niye kimse bakmıyor hani güzeldi? - +1 yıl
kısaca kardeşim Allah insana akıl ve irade vermiş sen bunu insanlık sucu olarakda kullanırsın insanlığa iyilik olarakda. insanlar doyumsuzdur. afrikadakiler aç kalmazsa bu sefer filanca yerdekiler niye zengin değil dersin. sana akıl ve irade verdiyse herkesi zengin yapsa o zaman herlkes müslüman olur herkes 5 vakit namaz kılar. dünya hayatının önemi kalmaz
+1 yılAfrika ve el ayak kısmına katılıyorum ama güzellik fizik filan saçma zaten
11 Yorumla
Soran+1 yılOnu dikkat çeksin diye başlığa yazdım milyon tane örnek bulabiliriz böyle
+1 yılBunu Sormazlarsa Ateist Sayılmıyorlar! Ateistlerin Hayatında En Az Bir Kere Mutlaka Sorduğu İşte O Soru!
15 Yorumla
Soran+1 yılAteistlikle ne alakası var ya madem Allah insana beyin akıl verdi diyorsunuz ya biz sevap işliyoruz düşünerek
- +1 yıl
Pekı sana bır soru sen nasıl oldun anne karnında vur damla sudan nasıl oluştun hadi bır tane agac yapsa elinde hıv bır fidan olmadan dene bakalım sana o beyni kim verdi o elleri o kallbı sacma seylerı sorgulayacagına bunları sorgula bakalım yuz binlerce yıl once gelen kuranın sımdı de olanları gelecek de olankarı nasil var diye dusundun mı yok afrika ac afrika acsa onları somurenler yuzunden ac madem dusunuyorsun bunları da bır dusun olur mu
- +1 yıl
@Bnszkal Ama ateistliğin birinci şartı bu. Bu soruyu sormazsan ateistliğe almıyorlar başvuru şartı bu.
- +1 yıl
@Bnsızkal
+1 yılÇok yanlış bir düşünce içerisindesin haberin olsun. İmtihan dünyası adı üzerinde. Herkes eşit ve aynı imkânlara sahip olsaydı zaten bu kâinat bu insanlar yaratılmazdı.
00 Yorumla
+1 yılİnsanı allah yarattı güzel çirkin diye bir ayrım yapmadı çirkinlik bedende değil esas çirkinlik kalpte onu iyi yapanda sensin kötü yapanda
00 Yorumla
+1 yılDünyanın kanunu bu zaten her çeşit insan olucak tabiki herkes tek tip güzel ve zengin ya da iyi olsa ne anlamı var bu yaşamın?
02 Yorumla- +1 yıl
Ama iste bazilari cok sansli
- +1 yıl
@Zorbirdaha evet bazıları bu dünyada şanslı olabiliyor ama sadece bu dünyada biz imtihanda olan kullar cennete girdigimizde dünyada üzülüp sıkıldıgımız şeyler bunlarmıydı diyicez çünkü Allah bizi seviyorki bu dünyaya aldanmamıza izzin vermiyor ona secde etmemiz için
Diğer konusunda 17,3b cevap paylaştı. Evlat adalet bu dünya da değil gördüğün gibi. Güzel çirkinlikten önce açlık tokluk olmalıydı soru
01 Yorumla
Soran+1 yılBunu çoğaltabiliriz
Diğer konusunda 5,5b cevap paylaştı. bir açıdan bakarsan bu da adalet güzelden olduğu kadar çirkindende var 😉😜
00 YorumlaDiğer konusunda 27,4b cevap paylaştı. Adalet yok dünyada zulum ve işkence var adına da sınav koymuşlar sonav eşit şartlarda yapılır
20 Yorumla
+1 yılIyice sıktınız gerçekten yaa. Bu mudur mantık? Bu dünya sınav yeri herkes biseyle sınanıyor. Kötülük yapanlar eninde sonunda cezasını alacak bu dünyada ya da öteki dünyada
37 Yorumla
Soran+1 yılKardeş sınav olduğunu nerden biliyorsun bana onu bir açıkla hele. Gördün mü yani biri senin kulağına mi fısıldadı sınavdasin diye
- +1 yıl
Ben elhamdülillah müslüman olduğum icin kurandada böyle yazdığı için buna inanıyorum. Bunu sorduğuna göre belli ki sende kurani acip okumadan hic bisey bilmeden cahillik yapıyorsun oku arastir kafana yatmıyorsa gene inanmazsin.
Soran+1 yılKuran'ı insanın yazmadığıni nerden biliyorsun onu da görmedin var mı belge falan. Yanlış anlama ben seni yargilamiyorum düşünmek sorgulamak güzel şey hiçbir şeye körü körüne inanma düşün bence biraz
- +1 yıl
Yahu 1400 yillik bir kitaptan bahsediyoruz ve bu 1400 yıl önce senin varsayiminla "bir insanin yazdığı kitap" bugün olanlari yaziyor. Ne yazıyorsa hep bir bir çıkıyor bunu senin benim gibi biri mi yazdi yani? Akil diyosunuz mantik diyosunuz sorguluyorsunuz ya sence bu mantikli mi?
Soran+1 yılNe çıktı tam olarak bir de hele
- +1 yıl
Kurani kerim 610 yılında inmiştir ve nazi'at suresinin 30. Ayetinde dunyanin yuvarlak olduğu yazar. "Bundan sonra yeri (elips şeklinde) yuvarlattı dayıp döşedi"der. 1597 yılındada dünyanın yuvarlak olduğu ispatlandi. Bu birincisiydi.
1700lü yıllarda evrenin git gide genişlediği kanıtlanmıştır. Kuranın zariyat suresi 47. Ayetinde "biz göğü kudretimizle bina ettik. Şüphesiz onu genişletende biziz" der. Bu ikincisiydi.
Üçüncü olarakta şu bilgiyi vereyim sana. Canlıların hepsinin yüzde 80ni 90nı suda oluşur. Bu artik kanıtlanmıs bir gercek. Kuranın enbiya suresinde der ki "küfre sapanlar/inkar edenler, gökler ve yer birleşik iken onları ayırdıgımızı ve her canlı şeyi sudan yarattığımızı bilmediler mi? Onlar hala inanmazlar mı?" Der.
Daha bunun gibi sayamayacağım şeyler var kuranda. Su anda hepimizin bilim adamlarinin gozlemleri ve arastirmalari sayesinde bildiğimizi sandığımız seyler 1400 yıl once bir kitapta yazılmış. Senin icin yeterli mi bunlar?
- +1 yıl
soran kardeş insanın yazmadığı ne malum diyorsun. bu kitabı kafasından yazsa peygamberin çıkarı ne bundan paramı verdiler dünyayı mı verdiler? işkenceler eziyetler çekti. binlerce putperesti karşısına aldı savaşlar yaptı. bunları hangi çıkarı için yaptı? kitapda iyilik yapın okuyun yazıyuor. zevke dalın yiyin için soyun yazardı keyfe kitap olsaydı
Gizli Üye(30-35)+1 yılAdaletli olsa kızları güzel erkekleri çirkin yaratmazdı
10 YorumlaEy insanoğlu dünya ya niçin geldin unutmaki dünya gelip geçicidir imtihan olduğunu unutma
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerkes aynı olsaydı zaten güzellik çirkinlik kavramı olmazdı
04 Yorumla
Soran+1 yılBen onu örnek olarak verdim. Afrika da ölen çocukların suçu ne
Cevap sahibi+1 yılAdaletle adaletsizliği gör insana güvenme dayanma diye olabilr mi ya da merhamet duyguların gelişip yardımcı ol kibirlenme diye belki hiç bu açıdan baktin mi diyim ya da.
Soran+1 yılİyi de mesela acliktan ölen kişi neden sen ya da ben değiliz de o
Cevap sahibi+1 yılHerkesin sınavı da farklı onun aclikla sınavı , benim annem ve babamla , senin erkek arkadasinla, ötekinin engelli cocugu ile. Herkesin farklı yani o da aynı değil
+1 yılhadi bakalım müselmanlar bunu da cvplasın sjghd
12 Yorumla
Soran+1 yılHaksız mıyım kanka yav
- +1 yıl
adamsın knk
- Diğer konusunda 683 cevap paylaştı.
+1 yılHerkesi birşeylerle test kimi açlık kimi parasızlık kimi güzel cirkin bunların hepsi bir sınav
00 Yorumla Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Allah'ın adaleti ahirette tecelli eder. Onun tartısı ne bir eksik, ne bir fazla tartar.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerkesin sınavı da bu işte. Herkes aynı güzellikte herkes aynı maddi güce sahip olsaydı nasıl sinanacaktik?
02 Yorumla
Soran+1 yılBu dediğine sen inandın mi
Cevap sahibi+1 yılİnanmadığım bir şeyi niye yazma zahmetinde bulunayım?
+1 yılAfrika da açlıktan ölen Allahın varlığını birliğini kabul ediyor mu?
04 Yorumla
Soran+1 yılBilmem sormak lazım
- +1 yıl
Sence maymun kolunu en iyi yemek olarak gören kişiye sormak mantıklı mı yanlış anlama ben gittiğim için diyorum maksadım polemik yapmak değil
Soran+1 yılBen Afrikalı olsam kabul etmem
- +1 yıl
Neden
- Diğer konusunda 439 cevap paylaştı.
+1 yılCevap bulması gereken çok önemli sorular bunlar.
14 Yorumla
Soran+1 yılBulunamadığı sürece böyle sorular sorulacak işte. Ben merak ediyorum körü körüne inananlar bunları hiç mi düşünmüyor akıllarından geçmiyor mu acaba
- +1 yıl
Kurallara ne diyeceğiz peki. Mesela islam yasalarına göre erkeğe dört miras payı verilirken kadına bir verilir.
- +1 yıl
Bunun gibi tüm dinlerde çokça örnek var.
- +1 yıl
Ama senin özellikle değindiğin konu can alıcı bir konu. Tabi benim için öyle.
+1 yılİşte göremiyorsun gözündeki perde kalksa göreceksin ama
00 Yorumla
+1 yılherkes bir şekilde sınanıyor
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılAllah yokki adaleti olsun
05 Yorumla- +1 yıl
Ben anlayalı baya oldu o yüzden birine öğüt vereceksen o kendin olsun
- +1 yıl
Olmuyan bir şeyi anlama gibi bir şansımiz yok zaten
İnsanların hatasını Allah düzeltecek değil.
10 YorumlaBence sacmaliyosun suanda neyse 😞
10 Yorumlahayat çünkü bir sınanma dünyası
02 Yorumla
Soran+1 yılNerden biliyorsun öyle olduğunu biri gelip kulağına mi fısıldadı sınavdasin diye
Birde o taraf var insnirsan bura yalan dünya
05 Yorumla
Soran+1 yılO taraf dediğin yeri daha önce gördün mü
- +1 yıl
Akıldan bahsediyorsun kendin akıllı bir şey söylemiyorsun. Mantığınıza yarmayan bir şey olunca “onu biz bilmeyiz alalh bilir” diyip geçin ne ala :)))
Gizli Üye(30-35)+1 yılDemekki adaletli değil
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYürü beee
20 Yorumla
+1 yılSenin dinin ne?
00 YorumlaM al mısın
10 Yorumla
+1 yılImtiham dünyası
00 Yorumla
+1 yılİmtihan
04 Yorumla
Soran+1 yılKendini kandiriyorsun seni düşünmeye davet ediyorum
- +1 yıl
Sen dinden çıkmışsin güzel kardeşim sakin şeytana uyma Şu an bu şeytan seni durtuyo
Soran+1 yılHe anam hee
- +1 yıl
Heee heee de sen salaksib
Devamını Gör(23)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri