Arkadaşlar bugün bana YKB izlemeden mesaj geldi. Gecikmeli borcunuz bulunmakta ve bugün ödeme yapmanız beklenmektedir diyor. Bu bir dolandırıcılık mıdır? Çünkü ben Yapı Kredi kullanmıyorum. İNG ve Ziraat Bankası'na borcum var. Öyle olsa borcumun ödenmesi beklense Ziraat ya da İNG'den gelmesi gerekmez miydi? Çünkü benim bildiğim kendi borcum olduğu bankalardan gelmesi gerekir mesajın. YKB ne alaka? YKB izleme nedir?ykb izleme mesaj geldi
Bankalardan gelen mesajlarda karşımıza anlamına bilmediğimiz terimler çıkabiliyor. YKB izleme de bunlardan biri. YKB nedir? sorusuna cevap vermeye çalışacağım.
YKB izleme açılımı nedir?
ykb izleme açılımı
YBK'nin açılımı Yapı Kredi Bankası anlamına geliyor. Yapı Kredi Bankası gönderdiği mesajları YKB kısaltması ile gönderiyor. Uzun süredir YKB müşterisi olanlar bunu bilseler de yeni müşteriler ve müşteri olmayanlar YKB kısaltmasını görünce açılımını merak ediyorlar.
YKB izleme nedir?
YKB izleme nedir?
YKB izleme ne demek? çok merak edilen bir soru. YKB izleme Yapı Kredi Bankası'nın bir sistemi. YKB izleme bir akıllı takip sistemi. Bu akıllı takip sistemi, ihtiyaç Kredisi, taşıt ve konut kredisi, kredi kartı başvurularınızın ve barçalarınızın durumunu öğrenebileceğiniz bir sistem. Bu sistem sayesinde Yapı Kredi'nin internet sitesine girerek veya SMS ile kısa mesaj alarak bu bilgileri öğrenebiliyorsunuz. Bu mesajların otomatik olarak gelmesini de sağlayabilirsiniz. Zamanı yaklaşan borçlarınız anında SMS ile size bildirilebiliyor. Bu mesajları otomatik olarak almak için bankanız ile iletişime geçmeniz yeterli. Talepte bulunursanız otomatik olarak mesaj almaya başlayabilirsiniz.
YKB izleme mesaj geldi, ne yapmalıyım?
Bunun için iki farklı cevabım olacak. Eğer bankanın müşterisiyseniz bu mesajları almanız çok normal. Ancak borcunuzun olduğunu belirten bir mesaj aldıysanız ancak bankaya borcunuz yoksa bankanız ile iletişime geçip durumu bildirin. Büyük ihtimalle dolandırıcılık amacıyla gönderilmiş bir mesajdır. Yine de bankanıza bildirmeniz de fayda var. Adınıza başkası tarafından işlem yapılmış ve üzerinizde borç kalmış olabilir.
Eğer bankanın müşteri olmadığınız halde böyle bir mesaj alıyorsanız yine banka ile iletişime geçmeniz de fayda var. Büyük ihtimalle dolandırıcılık amacıyla gönderilmiş bir mesaj olsa da kişisel bilgileriniz kullanılarak sizin adınıza borca girilmiş olunabilir. Bu yüzden bankayı arayıp teyit etmenizi tavsiye ederim.