Egitimsiz insanların çocuk yapması?

yasaklansın mı? Yani simdi çocuk dogurmak, onu buyutmek cok ciddi bir is. Toplumda cahilligin cogalmamasi icin cahil kesmin cocuk dogurmasi yasaklanmali. Yani tabii ki herkes duygusallikla bakip da topa tutacak bu fikrimi ama dogada duygusalliga yer yoktur. mantikla hareket etmeyen toplumlarn bok icinde yasadigi ortada dimi bugun.. Ustelik dunya nufusunun artisini ve doguracagi kaosun kacinilmaz ve her an patlak verecek potansiyelde oldugunu goz onunde bulundurursak,, evet, bulunduralim bence.
Güncellemeler
+1 yıl
asagida da dedim. Işsizlikten, şundan bundan yakınırken ya da kısana kuyruklar sıkıştıgnda Turkiyeyi gelismis avrupa ulkeleriyle kiyaslamayi biliyorsunuz. O zaman nüfus ve nitelikli bireyler konusunda da kiyaslayin bakalım. Belki asıl sorunun temelde olduguna vararsınz, ha.
Güncellemeler
+1 yıl
Egitim yetersiz diyenler. Surda anlasamiyoruz: Cahiller ve cikarcilar tarafindan kurulmus bir egitim sistemi tabii ki yetersiz. Ama hedefi toplumsal donusum olan bir yonetim olsaydi, dogru duzgun egitim olcakti dimi. O zaman belli suzgecler de gerekicekti toplumun yapisini degistirmek icin.
Egitimsiz insanların çocuk yapması?