Ölen babamızın biz hiç görüşmüyorduk miras kalan bir evi vardı eşi evi almak istediği için anlaşarak satıcaktık fakat düşündügümüz rakamın 10 bin altında teklif sundu biz kabul etmeyincede babamızın kardeşleri bu ev zaten babanızın hakkı değildi annemiz ölmeden önce alzaymır 'di ve onu kandırarak aldı ve babanız o dönemde çalışmıyordu istersek size hiçbirşey vermeyebiliriz ama babamın eşi ve diger çocukları evsiz kalmasın diye susuyoruz dediler belgeleri varmış hasta olduğuna dair, gerçekten böyle birşey yapabilirlermi? Ve zaten mahkeme masrafları uğraşmanız vs 10 bin tutar diyorlar gerçekmi yoksa bizi korkutmak içinmi bilgi verirseniz çok memnun olurum şimdiden teşekkürler.
Son olarak birde babamız öleli 4 sene oluyor 4 senedir eşi ve çocukları yaşıyor evde biz acıları var diye hiçbirsey demedik mahkeme durumunda kira talep edebiliyormuyuz?
Son olarak birde babamız öleli 4 sene oluyor 4 senedir eşi ve çocukları yaşıyor evde biz acıları var diye hiçbirsey demedik mahkeme durumunda kira talep edebiliyormuyuz?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Görüşmediğim babamdan miras kalmış, alabilir miyim?
https://www.youtube.com/embed/m9UmPC9e-ZQBu soruyu kısaca şöyle yanıtlamak istiyorum; Türk Hukuku’nda mirasçılık yasal ve atanmış olarak iki şekilde ortaya çıkar. Babadan kalan miras; kanuni yani yasal mirasçılıktır. Dolayısıyla baba ile görüşüp, görüşmemenin aslında mirasçılık sıfatının oluşma ile bir alakası bulunmamaktadır. Babanın vefatı üzerine alt soy sağ ise, babanın yasal mirasçısı olarak kalan miras üzerinde hak iddia edebilir.