Bunu bir tek ben mi garip buldum yoksa O.O
Yada mimarlar bizi kekliyor ...
Top atılmıştır ...
Yada mimarlar bizi kekliyor ...
Top atılmıştır ...
ocak ayına niye ocak denir seninkide o misal. ocak ateş yakılan biyerdir. niye oraya ocak denirki. veya içtiğimiz çay çayın diğer anlamıda dereden biraz daha fazla şiddetle akan biyerdir. bunun asıl amacı fazla gereksiz kelimeleri kullanmamak olsa gerek. yani içtiğimiz çaya çay deyip akan dere gibi yere başka bir isim bulsaydık onu ezberlemek zorunda kalacaktık. ve kafamızda boşyere yer kaplıyacaktı. :)
dikdörtgen ve kare normal içi boş dörtgenlerdir...daire ise içi dolu düzgün çokgendir...
bence ev sonuçta boş olmayacağına göre düzgün ve içi dolu anlamında olan "daire" terimini kullanmayı seçmişlerdir kanımca :/
bak soru yine fena geldi senden herzaman ki gibi
acaba niyedir ki bilemedim
Cevap
1Cevap
arapça kökenli bir kelime sanırım dair olmak yani başka bir deyişle ait olmak kelimesinden ait olunan yer olarak daire denildiğini düşünüyorum şekil itibariyle olsaydı Türkiye mimarisinde her ev birer yamuk olarak adlandırılırdı binada üst katlara kapı yapıp kapıyı boşluğa açan, hiçliğe çıkmak için merdiven yapan kaç tane ülke vardır ki o nedenle bence bu geyiğe takılmak gereksiz
:D ımm ilginç bir yaklaşım ama o daire bence şekille alakası yok öyle denmiş yada eski zamanlarda evler daire şeklindedir ordan kalmış olabilir benim fikrim bu :D
çalışmadığım yerden geldi:D sanırım bizi kekliyorlar
Yabancı ülkelerdeki evler daire.Dört köşe duvarlar değil
yalnız değilsin.eminim senden önce de garipsiyenler olmuştur.
:D gülesim geldi okuyunca..
Daire işte kafasını karıştırma milletin :D
kafam şu an karısmıs bulunuyor:S
Niye ki ?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar