Kaç bilezik
Kemer
Zincir
Hasır masır falan
Beşi bir yerde
Onu iki yerde
Çerçeveli tam altin kolye 😂😂...

bir sene boyunca gecimini saglayabilecek kadar paraya bedel bir miktar dir mehirin aciklamasi sen adam ölunce gökdelende mi yasamayi dusunuyon hayirdir 😂
Neden olmasin 😀
Canı ne kadar isterse o kadar istesin de abartmadan
Sen abarti bulursun o bulmaz ama buda var
😀😀
O öyle olmaz
Mehir mevcut şartlarda eşinden ayrıldıktan sonra 6 ay gecikmesini sağlayacak miktar kadar olmalıdır
Lüks içermesi caiz değildir
6 ay gecikme? Anlamadim tam olarak nasıl oluyor
Akıllı klavye işte
6 ay geçinebilmesini sağlayacak
Olması gerekiyordu
Anladım 😊
Mehir yuksek olunca nikah basiyormus. Makul duzeyde olmali bence.
Ne oluyormus anlamadim 😐
Hadi ya 😕neden öyle oluyor ki
Karşımızdaki kişinin maddi durumuna göre mehri ayarlamak mantıklı degil mi sence
Banada uçuk geliyor 😊
Amin cumlemiz için herseyin hayirlisi☺
Cevap
18Cevap
KADIN mehir olarak herşey isteyebilir çünkü haktır yani 1 çeyrekte isteyebilir 1 kilo altında tabi şartlara göre istediyse ve erkek yapma sözü verdiyse yapmak zorundadır ve erkeğin verdiği mehirden kesinlikle bir hakki yoktur yani düğün sonrası verde borç yaptık ya da yatırım yapayım deme şansı hakkı yoktur kadında sevdiği adamın durumuna göre üzmeyecek kadar istemeli diye düşünüyorum
Doğulular takar ancak bu kadar altını 😂😂 kilon kadar iste sen en güzeli :))
Doğuda da herkes takmiyorki asiretler takıyor 😀
Aynen ben bekarken bir aşiret ağası beni beğenmişti oğluna ooo ne vaatlerde bulundu. Kilonca altın takarım, üstüne ev alırım, araba alırım, elini sıcak sudan soğuk suya sokmam, herkes emrine amade olur falan filan beni ikna edemedi adam bir hafta uğraşmıştı 😂😂 buldummu öylesini bulmak lazım doğuda hahaha
Pişman değil misin peki 😀
O zaman da başka sorunlar yaşardım hayatta hiç. bir zaman mükkemmeli yakalayamayız çünkü :)
Haklısın 😊
Benım arkadasım gecen yıl evlendı. Yanlıs hatırlamıyorsam,5 tane adana bilezik 22 gr ıstemıstı. Ayarını kacırmamak gerek.
Adana burması mi
Evt
Sen bu aralar taktın altınlara takılara hayırdır 😂😂😂
Aklıma soru gelmiyor kafayi altina takmisken sorayim dedim😂
Urfanın frenk bağıyla akıtmasını araştır sen bayılırsın onlara 😂😂😂
Aslinda sari altin hiç sevmem abartili takilari da sevmem
Sevmediğini dünkü çerçeveliden anladığım için ironiydi sadece 😄
Anladım 😊
bu erkegın maddı duruman baglı ynı sımdı ben dersem su kadar altın ıstemesı lazım sallamıs olurum bunu ancak reeelde yasayıp gormek lazım
Kişinin durumuna göre istenir. Kişinin altından kalkamayacağı bir şey istenip karşıdakini harama bulaştırmak iyi değildir
Bu senin bileceğin iş ama mesela tüm mal varlığı 20 bin tl olan birinden de 50 binlik mehir beklemek düşüncesizlik bence bütçeye göre olmalı
Ulan burda kılınızı alırken kendinizi erkekle kıyaslarsınız. Onlar almıyor ben niye alıyorum dersiniz. İşe çıkarınıza hizmete gelince eşitlik meşitlik rafa kalkar tabi...
Kendi değerinizi maddiyatla ölçersiniz size cinsel obje olarak gören erkeğe laf söylersiniz
Erkeğin gönlünden ne geçerse ben mehir olarak eşime bıraktım oda iki bilezik yapmayı teklif etti
Bu olayı eski kız arkadaşımdan öğrendim saçma buluyorum... Zaten benim olan her şey eşimin olur ki
Ama mehir olmali
Mehirin alt sınırı 5 gram altındır üst sınırı yoktur ancak erkek tarafını maddi açıdan zor durumda bırakmamalıdır...
BEN 300 GRAM isteyeceğimi, söyledim. Umrumda bile değil kendileri düşünsün.
Rose sen baya baya evliliğe hazirlaniyorsun yaa 😃
Daha değil ya 😁😀
Erkek tarafının durumuna göre değişir bu durumu yoksa çeyrek altın da verse olur zenginse ev araba bile veren olur bunlara takılmamak lazım
Ne kadar koparabilirse 🙄🤣
😂😂😂
😂 😂 tövbe ya 😁😁😂😂
Okuyan çalışan kadınlar ne mehiri istiyor? Ha mal olduklarını kabul ediyorlarsa, kaç paraysa verelim satın alalım..
Benim dinimde mehir var
Ben alacagim, siz vermezsiniz olur biter.
Kadının rizasi alinmali ikinci kadın için. Rizasi yoksa olmaz zaten
Öğren sen bunlari ayrintisina kadar boşa laf kalabaligi yapmayalim😀
Kilosu kadar istemeli diye düşünüyorum 😂
Olabilir mantıklı 😀
Kaç kilosun
45 milyar mı oha yapmayın be erkeklere de yazık
Ben 100gr istedim.:)
Ama hala vermedi esim.:)
Erkeği zora sokmamalı bence.
Böyle bir kızla evlenmem elimi dallasam
Mahir olarak 300 gr altın isterim
*mehir