Selamlar Sizi bilmem ama ben artık güzel ülkemin etrafında Suriye, Irak gibi problemli ülkelerin olmasında, komşumuz olmasından çok rahatsız oluyorum. Yetmezmiş gibi birde bugün itibariyle Suriye'de İdlib bölgesinde yeni savaş kapıda.
O kadar askerimiz, mühimmatımız, sadece aynı coğrafyadayız diye oluşan kaosun içinde kalıyor. Ve terör bir türlü bitmiyor. Bugün başka bir Türkiye hayal ettim. Acaba aynı ülke, aynı nüfus, iklim yapısı, Alıp başka bir kıtaya ve coğrafi bölgeye koyacağız ve kurtulacağız desem;
Hangi kıta da ve hangi ülkelerle komşu olmak isterdin? Anket seçeneklerinden hangisi tercihin olurdu?
Avrupa Kıtasında FRANSA-iSPANYA arasında bir yerlerde olsa hiç fena olmazdı. Denize alışkın bir milletiz nede olsa. Deniz olmadan asla.
Nede olsa bu Suriye'dir Irak'tır terördür baya yorulduk doğrusu. Az biraz kafa dinleyelim derseniz, ada ülkesi sessiz sakin bir hayat. İZLANDA yakınlarında bir yer hiç fena olmazdı.
Avrupa'dan da uzak olsun. Farklı bir kıta derseniz Uzak Doğu ve denizle iç içe HONKONG'a komşu olmak fena fikir gelmiyor. Terör yok, terörist yok. Oh, mis. :)
Artık tamamen uzaklaşmalıyım diyorsak hayran olduğum ülke AVUSTRALYA 'ya komşu olmak, kangurularla yaşamak. Enfes.. :)
Yine hayran olduğum bir ülke, artık sorunlarını aşmış, otobüs duraklarını salıncaklı yapıp müzik yayını yapan KANADA.. Komşusu olmak güzel olurdu.
Amerika kıtasıda iklim olarak bize yakın olduğu için tercih edilebilir. PERU'ya komşu olmak bize pekte tuhaf gelmeyecektir.
Her koşulda şimdiki yerinden memnunum.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Seçme şansın olsa Türkiye'nin, hangi kıta da ve hangi ülkelerle komşu olmasını isterdin?
Şimdiki koşullardan her konuda memnunum. Doğdum, büyüdüm ve sahip çıkmak benim elimde. Eski kafa ve görüşler zamanla değişiyor, değişecek. Memlekete sahip çıkan genç beyinler, koyun sürülerinin yanlış seçimleri ve dışa bağlılıkları sebebi ile şu an susmak zorunda olsalarda, bu ülkemde Türk zekası ile kimseye boyun eğmeden, komşumda ne olursa olsun kendi huzurunu bozmadan yaşayacak günleri var. Buna eminim. Zamanında dökülen kanlar, ülkemin konumu itibari ile dünyada kıtaları bağlayan köprüsü ile ve dış etiketler, etkiler ile ne kadar eleştri, o kadar kıskançlık kavramından ötürü, Yerimiz de güzel, yurdumuzda. 👍
Japonya gibi bir ülke olsaydık şu an aç kurtlar gibi başımıza üşüşmezlerdi belki yeraltı ve yerüstü kaynaklarımız olmazdı ama en azından vatanımıza göz koymazlardı...😊
Türkiyenin konumu sevmiyorum , sıradan bir ortadoğu ülkesi olmaktan başka bir şey olmuyor... bu kadar terör ve mülteci durumu ile ülke çok kötü zamanlarda geçiriyor , insan gerçekten burada yaşamak istemiyor, sakinlik huzurlu terörden iç karışıklıktan uzak bir konuma sahip olsak emminim daha mutlu insanların buraya huzurlı seçilde geleceği bir ülke olurduk.. kuzey ülkelerinden birine Norveç ya da İsveçe komşu olmak isterdim 😕 ama Kanada gibi her zaman dile getirdiğim yaşamak için bir çok sebebimin olduğu ülkeye komşu olsak neleri başarmıştık kim bilir... Trüiyenin bir yere gideceği yok insanlar gidiyor artık... ve inanın gerçekten yaşamak zor
aslında fundacım bu haritada yaşadığımız yer büyük medeniyetlerin merkezi eskiden. Biz kıymetini bilmiyoruz. Mesela eskiden komşularımız şam, tahran, halep, bağdat, kerkük bunlar tarihte çok ünlü yerlerdi ve hep savaşlara kurban gittiler aslında yaşadığımız bu topraklar fakirliği haketmiyor :(
Tek başına diğer kıtalardan uzak böyle ortada bir yerde etrafı full deniz sakin bir yer. En azından bazı kesimlerin her olayda " dışş güçler dışş güçlerr " lafını söylemelerine mani oluruz..
İltica edebilirsin mesela.. Bu kadar çok istediğin için bir yol bulursun bence. Senin vatandaşı olmak istemediğin güzel ülkemde, seni vatandaşı olarak görmek istemez..
En İyi Cevaplar