Halkla ilişkiler okumak istiyorum açıköğretimden evet :D
Ygsden kaç civarı puan çekmem yeterli olucak?
Üniversite okumak istiyorum. Üniversiteyi açıktan okumak istiyorum. Birazcık bilgi verebilir misiniz.. Açıktan üniversite nasıl okunur, şartlar neler?
Açıktan üniversite okumak için gerekenler nelerdir?

Selamlar.
Üniversite okuma hayalleri olan öğrencilerin seçeneklerinden biri de açık öğretim okumak. Açık öğretim özellikle okurken aynı zamanda çalışmak isteyenler tarafından tercih ediliyor. İş ve okulu aynı anda idare edebilmek için açık öğretim güzel bir tercih. Ancak açıktan üniversite okumak için neler yapması gerektiğini bilmeyen birçok öğrenci var. Bu yüzden kafanızdaki soru işaretlerini gidermek istiyorum.

Açıktan üniversite okumanın fiili olarak okula gidip okumaktan farkları olsa da temelde aynı mantığa sahiptir. Açıktan okuduğunuz zaman okula gitmezsiniz. Dersleri okulun size sunduğu online ders imkanları ve ders notları imkanları ile okursunuz. Sınıf ortamında ders görmek yerine online olarak canlı derslere katılabilir veya ders videoları izleyebilirsiniz. Okullar online sistemlerine ders notları da yüklerler. O notları okuyarak ders çalışabilir ve sınavlara hazırlanabilirsiniz. Dışardan üniversite okumak oldukça avantajlıdır. Sosyal ve çalışma hayatınız için kendinize daha çok zaman ayırma imkanı bulabilirsiniz. Ancak şunu hatırlatmakta fayda var. Açık öğretimde sınavlar dersler gibi online değildir. Sınavlar okul ortamında yapılmaktadır. Normal örgün eğitimde olduğu gibi sınavlar vize ve final olmak üzere 2 adettir. Burada aslında okurken sürecin nasıl ilerleyeceğini anlattım. Bir de açıktan üniversite kazanmak ve kaydolmak için neler yapmak gerektiğine değinmek istiyorum.

Açık öğretimden okumak için yapmanız gerekenler aslında örgün eğitim ile aynı. Maddeler halinde açıklamak istiyorum.
Daha ayrıntılı bilgi almak için Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi'nin açık öğretim fakültelerinin internet sitelerine göz atabilirsiniz.
Önlisans okumak için YGS puan türünde en az 150 puan alman lazım.
- İki yıllık ön lisans bölümleri için sadece TYT sınavına gir bu sınavdan en az 150 puan alman gerekiyor.
- Dört yıllık lisans bölümleri için TYT ve AYT sınavlarına girmelisin ve bu sınavlardan en az 180 puan alman gerekir.
- Sen Halkla İlişkiler okumak istiyorsan lisans yapman lazım.

ÖSYM tarafından yapılan sınav daha sonra https://sonuc.osym.gov.tr adresinde yayınlanıyor, puanına göre bölüm seçebilirsin. Kayıt tarihleri zamanında belirtilen banklara harç ücretini yatırdıktan sonra, bulunduğun ildeki açık öğretim bürolarında veya internet üzerinden açık öğretim üniversite kaydını yaptırabilirsin.

Bütün işlemleri bitirdikten sonra üniversitelerin açılmasına yakın telefonuna gelecek kısa mesaj ile Açık Öğretim bürosuna giderek kitaplarını ve öğrenci kimlik kartını alabilirsin. Üniversitelerin bir uzaktan bir de yakından eğitimleri var. Gideceğin açık öğretim üniversitesine göre derslerine bakabilirsin.
öncelikle gizli sormanı anlamadım. açıktan okuyacaksan bikere memleketinde oku. eskişehire falan gitme. okuyacağın bölümü bilmiyom ama zor olanları var kolay okunanları var. bölümünü yazsan daha net bilgi verrim. ama memleketinde oku. millet saçmalıyor eskişehire gidiyor. okuyom diye fingirdiyor sağda solda:D hem ailen için hem senin için rahat olur.
açıktan derken açıköğretim diyorsun herhalde benim şu an okudugum gibi :) .sınava girmen yeterli açıkta bulunan bölümleri yazıyorsun giriyorsun ve sınav zamanları sınavlarına giriyorsun işte bukadar
gercekten mi ? barajı gecemedim diyelim.. Diploma puanım büyük ihtimalle 60-80 arası biseydir. yeterli mi ? tercih yapabilir miyim ?
peki :)
@zencix reis ben 2 sene önceki tyt puanımla bu sene açıktan üniversiteye yazılabilirmiyim
Açık öğretim üniversite kayıtlarını nereden yaptırıyoruz
Merhaba ben düz açıktan liseyi yeni bitirdim şimdi de yine açıktan üniversiteyi okumak istiyorum fakat nereye nasıl başvuru yapacağımı bilmiyorum bu konu da en ufak bir fikrim dahi yok lütfen bana yardımcı olun.
Bende liseyi açıkdan okuyorum bana dediler 102 puanı aldıgında lgsye girilip unuversteye açıkdan yazılabılıniyormuş doğrumu? bir bilgi verebilirmisiniz
Cevap
31Cevap
ben ilk olarak örgün olarak sağlık yönetim bitirdim tamamen hastane başına geçmek gerektiği için deneyim kazanmak adına ikinci üniversiteme açıktan başladım kesinlikle tavsiye etmem ne ders çalışma isteği geliyor ne de hafta sonunu ayırıp sınavlara gitmek ne okuduğun bölümü anlarsın ne de dersi konuları 2 yıllık 4 yıllık fark etmez örgün oku kesinlikle en faydalısı bu sene yeniden sınava giricem alan değiştirmek için 3.üniversitem olucak ve inşallah örgünden
N eyapacaksın açıköğretimi,devlet memurusunda maaşınımı çoğaltacan,çaycılıktan kadroyamı geçecen,Kpss sınavlarına her sene girmek içinmi kullanacan,sana tavsiyem bilişim teknolojileri ile uğraşan eğitim veren kurslara git ve oradan sertifika al,KPSS den daha iyi
2 yada 4 yıldır. normal okul gibi 8 dersi olur. sınav tarihleri arasınav şubatta ve final nisanda olur. bütünlemeler eyüldedir. çıkmış sorular işini görür...
4. sınıftayım takıldığın bi soru varsa yardımcı olurm.
genelde en çok tercih edilen bölümler
işletme
iktisat
maliye vb.
web tasarım seçicem, İstanbul'da oturuyorum eskişehiri seçicem bu dersleri internetten alabiliyor muyum nasıl oluyor?
Aöf okuyorum.Ama hangi bölüm daha iyidir bu biraz sıkıntı.Çünkü genellikle ikinci üniversite kapsamında okunması faydalı.Ama adalet,muhesebe,bankacılık gibi ticari işlere yakın olan bölümler daha iyi olabilir.
sen hangı bolumu okuyosun pekı
çok sagol. pekı bu açıktan nasıl okunuyo yanı kayıt yaptırmaya nereye gıdıyosun nasıl derslerı ogrenıyosun nasıl sınavlara gırıyosunç eger vaktın varsa bırazcık bılgı verebılırmısın?
Kayıt yaptırmaya aöf bürolarına gidiyorsun.Ders kitaplarını da ordan veriyorlar.Sınavlar hafta sonu cumartesi ve pazar gününe denk gelir.Senede dört defa sınav oluyor.kredili sistem ve çan eğrisi var.bütünleme yok.Yani sınıf ortalamasına göre geçiyorsun.Malesef kurtarma sınavı yaz okulu gibi şeyler yok.
yanı herhangı bı dersten kaldıgın zaman butun bı senen mı gıdıyo
Bu arada hangi bölümü seçersen hangi dersleri alabileceğini verdiğim link adresinden öğrenebilirsin.Üsten ders alabilirsin ama ortalaman en az 2.50 olmak zorunda.Yalnız sistem değişiyor.444 10 26 her ilide bulunan aöf bürosunun telefonudur.Ama en iyisi yüz yüze veya direk anadolu üniversitesini aramaktır.
sen hangı sehırdekı aöf desın ıstanbul mu
Hayır bütün bir senen gitmiyor.bir sonraki dönem o kaldığın dersden bir daha sınava giriyorsun.Yalnız derslerinin ç bir kısmını vermen iyi olur.Yoksa yarım dönem uzayabilir.Zaten 1 yıl 2 dönmedir.Güz döneminde bir dersden kalırsan seneye o gireceğin sınavda fazladan birde o dersden girersin .
senıde ugrastırdım kusura bakma verdıgın bılgıler ıcınde tesekkur ederım hepsını goz onunde bulundurarak bı secım yapıcam cok tesekkur ederım :)
Rica ederim.Ama her sene sistem değişiyor.Ben devam ettiğim için halen aynı sistemdeyim.En iyi arayarak veya yüzyüze görüşmendir.Zaten söyleyecekleri normalde açıköğretimdeki hangi bölümde okursan oku normal örgün öğretimdeki bigi haklara sahip olduğundaur.Yani ha aöf ha normal üniversite.ama.İyi düşün ve sormaktan çekinme.En iyi kararını verirsin.umarım hakkında hayırlısı olur.bu arada teşekkür ederim :)))
sorun degıl ben ne demek ıstedıgını anladım tekrardan cok tesekkur ederım :) bı sorunum olursada yıne kapını calarım :)
olsun ıhtıyacım oldugunda ulasırım tekrardan cok sagol :)
Merhaba birşey sorucaktım size ben tyt sınava girdim 201 aldım açıktan çocuk gelişim okuya bilirmişim lütfen yardımcı olur musunuz
ilk dönem 2, 2. dönem 2 yılda 4 sınava giresin.sınavları birkaç ayda bir olur.kitaplarını açık öğretim bürosundan gider alırsın bu sürede çalışırsın.aöf sisteminde işe yarar bölüm pek yoktur.ancak bazı iyi bölümler var ingilizce ve anaokulu öğretmenliği.bunlardan ingilizce öğretmenliği çok zordur.anaokulu öğrt. atama garanti gibi.işletme vs var kontenjanı sınırsız ama iş bulamazsın.2 yıllık bölümler de var
O sunumlar falan seni geliştiriyor.
Ama açıktan okumak eziklik falan değil.
Kuzenim açıktan okudu aynı yaştayız o ücretli öğretmenlik yapıyor ben halen okuyorum :/
Bende halk egitim cocuk gelisimi sertifikam var ben de kuzenim gibi calisabilirmiyim yani biliyorsan cevaplarmisin
İş bulmanda daha çok tanıdıkların faydalı olacaktır üniversite değil. Okurken çalışmanı da tavsiye ederim. Hem deneyimin de olmuş olur. İnsan kaynakları ya da halkla ilşkiler varsa daha iyi olabilir.
cok tesekkurler bunlarıda goz onunde bulundurucam :)
üniversite yaşamı güzeldir. açıkta aynı tadı alamazsın. kampüs ortamı başkadır.
sadece kampus olarak mi bir farkliligi var
ben örgün öğrenim okudum. aöf'lere de ders verdim. aöf'ler kendilerini hep okul ortamında olmadıkları için eksik hissediyorlar. hatta kayıt zamanı bizim dershanemiz kampüs ortamı sunuyor diye öğrenci tavlıyorlar :)
Ayrıca örgün öğrenimin kalitesi farklıdır. Ben alanında en iyi olan hocalardan, hep proflardan ders aldım. bununla da gurur duyarım. mesleğimle ilgili bir tartışma olduğunda, takip ettiğim doktrinin görüşünü savunabilirim.
anladim kampus benim icin bir sıkıntı degil olmasada olur :)
Eziklik falan değil tabii ki. Ama sunumların filan stresi de ayrı keyifli oluyor 😊
ben hic yapmak istemiyorum sunum :)
Kararını vermişsin, senin için iyisi olsun😊
sagol :)
bu sene açıköğretim lisans kamu yönetiminden mezun oldum. askerlikte avantajı var bizim için.
ne gibi bir avantaj
askerlik süresi 12 aydan 5 aya düşüyor. uzun dönem yaparsam da kıdemli olacağım ve maaş alacağım. herkes bitiremiyor açıköğretimi. sen ne için hangi bölümü okumak istiyorsun onu söylersen daha sağlıklı yorum yaparız.
ben daha karsr vernedim sklimda var bir kac bolum ozellikle sozel bolumler
eğer çekindiğin için sunum yapmak istemiyorsan bu özelliğini aşman lazım. üzerine gitmen, sosyal ortamlara girmen lazım.
olmuyor denedim zaten kucuklukten beri boyleyim yani kendimi bildim bileli
Ne alaka ya olay sende bitiyo normal uniye verecegin parayla dil egitimi bilgisayar program kurslari ve kpss hazirlik kurslarina gidersin basarin ve kariyerin onlardan daha yuksek olur
evet haklisin biyle deyleri yapmaya acikta daha cok vaktim olur degil mi?
Tabiki vaktin olur onlarida cok iyi degerlendirirsin
4 yilda normal bir ogrencinin masrafi 60 bin tl civari tutuyor sen bu paraya kaliteli kurslar ve seminerlerle baya baya bir gelistirirsin gercekten istersen basarirsin aranan kaliteli yabanci dili vs olan is tecrubesini bile yaoarsin istedikten sonra paran bile olur😊
aynen oyle olur ama bir insana aciktan okuyirum diyince sanki biraz guzu eksir gibime geliyor karsimdaki insanin
Senin icin bu cok onemliyse normal oku o zaman karar senin
yo cok onemli degil aslinda
Sen once net bir karar ver tamam mi bu onemli
tamam
Sonra kararini verdikten sonra ne yapmayi planliyosan bunlari ailenle paylaş hem ailenle olacaksin bu da onemli bazi insanlarda aileden uzaklasmak icin kaciyolar
yo ben kacmam yani nerde oluraa olsun sıkıntı degil
Saat gec oldu ben kacar😊 iyi geceler
iyi geceler
arasınav final ve bütünleme sınavları olarak 3 sınavı olur eskiden hep aynı soruları sorardı ama şimdi sistem değişiyormuş daha fazla sınav olacakmış ve çan eğrisi sistemine geçilecekmiş bi açıköğretim kursundan bilgi alabilirsin.
benim pek bilgim yok ne kadar sürdüğü hakkında ama zor ders görmeden sınava girmek altyapın sağlam olcak çalışmayıilceksin..
Eziklik diyemem ama şu var açıktan okuduğun üniversite ile normal bir devlet üniversitesinin insana katabilecekleri arasından büyük fark var.
evet haklisin cok olur gercekten
aynen tabi üstünü çizmekte yarar var insan okuyacağım dediği zaman açık olmuş devlet olmuş özel olmuş hepsi insana fayda sağlasın diye var :)
haklisin :)
ha açık ha örgün eğitim.. ne ezikliğinden bahsediyorsun. onu okumak bile bir mesele zaten. onu bunu düşünme
Çalışma ekonomisi,iktisat,işletme falan okuyabilirsin.Ama buralarda arastırma dershanelerin rehberlik hocalarıyla görüş bence
sagol gorusucem :)
Neden açıktan üniversite okumak eziklik olsun hayat şartları bunu gerektiriyor olabilir☺
Eziklik? Zaman kazanıyorsun bence. Bir de üniliyim diye iş ara bir yandan zaman tasarrufu olsun. Örgün öğrenimde kalite kalmadı boşver
ya mesela benim akrabalarim cok dedikoducu ve fesattir kendi oglu yengemin aciktan lisede okudu atildiginicin simdi ben unide aciktan okucam desem kim bilir neler dusunur millete neler der diye dusunuyorum acikcasi yoksa hicbir kaygim olmazda
Bilemicem o kısmını
benim için lise mezunu onlar ama eziklik değil elbette
nasil yani lise mezunu derken
açıköğretim fakültesi bitirmiş biri yani benim gözümde öyledir
neden
ben eşek gibi 5 yıl okuyayım, hocaların kaprislerini çekeyim, kazık vizelere finallere gireyim, sabahın köründe kalkıp okula gideyim. sonra bunların hiçbirini yapmamış insan olsun benimle aynı seviyede olur mu hiç
sejinde syni seviyede olmasini biylemi degerlendiriyorsun? hocalarin kaprisi okula gidip gitmenek vs. belkide okudugun bolumde aciktan okuyan kisi daha da tecrubeli ve bilgili olucaktir sadece okula gidip gitmenekle alakasi yoknis hayatinda senden daha fazla iyi olabilir basarili olabilir sen okula gittigin halde
ilkokul mezunu da olabilir elbette benden daha başarılı bill gates, steve jobs gibi adamlar hatta üniversite mezunu bile değiller. benim burada kastettiğim şey başarılı olmak, çok para kazanmak değil sadece statü olarak aynı olmak
tamam senden basarilida olabilir
Harcını yatırıyorsun ve kitaplarını alıyorsun, sonra sınavlşar oluyır ve sadece sınavlara giriyorsun.Bu kadar.
Arkadaşlar üniversitesi çocuk gelişim okumak istiyorum barajı geçtikten sonra direk açıktan yazılabiliyor muyum yoksa üniversiteye yerleşmek için yüksek puan yapmam mı lazım
selam bı yerde çalışıyor musun. yeterince çalışabilmek onemli?
eziklik olarak değilde derse grmeden üniversite okumak ne kadar doğru? git düzügn oku işte
merhabalar dışarıdan okumaya karar verdim marttan sonra başvuracağım düz lisemi yoksa bölüm seçebiliyormuyuz bölüm seçiyorsak da radyo ve televizyon programcılığı zor mudur
tabi ki eziklik değil öyle düşünme iyi bir şey neden kötü olsun?
ya nedense boyle dusunuyorum ben hani lisede aciktan okuyanlar genelde sinifta kalmis olanlar oluyor ya
bu senin kendi azmine bağlı herkes bir değil ki
edt oyle ama mesela birisine aciktsn okuyirun diyince yuzunde bir eksime olmaz mi?
kendini geliştirirsen normal üniversite okuyanlardan daha iyi konuma gelebilirsin
evet haklisin
halk eğitim merkezlerinden geniş bilgi alabilirsin sanırım
Ben Anadolu lisesi mezunu olacam. Ama üniversiteye gitmek istemiyorum. Çalışmak istiyorum. O sırada açıktan üniversite okusam. 2 yılda bitirir miyim?
Açıktan üniversite okumak eziklik değil neden eziklik olsun
Açıktan Üniversite okurken dersleri için ders görebileceğimiz yerler var mı?
Liseyi Kiz meslekte okudum acaba universiteyi açıktan sağlık okuyabilirmiyim. Yardım e dermissiniz
Eziklikle ne alakası var ki
bilmem oyle seziyorum
evet yabiki oyle ama mesela lisede aciktan okuyanlar genelde sinifta kalmis olanlar oluyir ya veya atilmisno yonden dedim
mesela akrabalarim ozelliklebyengem fesatcidir benim ve kendi oglu atildigi icin liseyi aciktan okudu ben uniyi aciktan okucam desem. kimilir neler konusur arkamdan yoksa bir kaygim olmaz da
evet oyle bende kafama bu tur seyleri cok fazla taktigim icin. yani diyorsun ki aciktan okumak istiyorsan oku takma kimseyi
anladim
eğer 45 yaşından ufaksan evet
Yoooo diplomada açık yazmıyo yani
- mecnun ç.
barajı geçmen şart.her testten 10 ar doğru yapman yeterli olur gayet kolay
Evet. Zamanında okumamışsın, çalışmamışsın demek.
arkeoloji ... çağımızın mesleği :))
dogrudur :)
memleket neresı
Eziklik değildir ama zor olur ya bitirmek
neden zor
Kredi gibi bişey varmış yani sınavlara girip gecince kredin azalıyor galiba o krediyi bitirmek zormus
anladim
ingilizce işletme..zor bir bölümdür.
adındanda anlaşılıyo ama sagol yınede :)
Ygs sınavında 180 barajını aşman yeterli.
aboo yapamıcam yani :(
Çok teşekkürler :(
Bir hafta hatta birgün çalışmam yeterli olucaktır türkçeye. Çok teşekkür ediyorum..
Hayır neden eziklik olsun
sanki oyle gibi
Okumak hiçbir zaman eziklik olamaz
barajı geç tercıh yap tamam.
Ergenlikten oluyor bunlar askito büyüyünce geçer
hayır okumak her şekilde guzeldir
Çok komiksiniz ya 😊
neden
gülüm işletme ve iktisat iyidir iş hacmi geniş
etrafında acıktan okuyan bırı var mı pekı
pekı cok tesekkur ederımm :)
Degil tabiki
barajı geç yeter..
Bir şey olmaz oku
adalet oku
yararları ne pekı hangı alanlarda yukselebılıyorum hangı alanlarda ıs buluyorum?
adliye saraylarında özelde avukat danışmalığı sekreterliği
iyimiş tesekkur ederim :)
rica ederim
Barajı geç yeterli.
Eziklik bence
İktisatın iyi.
tesekkurleeer