Çamaşır makinesinde deterjan kalıntısı sebebi ne olabilir? Çamaşır makinesinin deterjan gözünde deterjan kalıyor. Evdekilerin umurunda değil, çözümü yine ben arıyorum 😒çamaşır makinesinde deterjan kalıntısı
Her evde zaman zaman makinelerle başımız derde girer. Geçenlerde annem de "çamaşır makinesinin deterjan gözünde deterjan kalıyor" diyerek aynı sorunu yaşadığından ben de araştırıp öğrenmiştim. Hemen size de çamaşır makinesinde deterjan kalıntısı sorunu yaşarsanız yapabileceklerinizi kısaca listeleyip anlatayım dedim.
Orta kilidi yumuşatıcı koyulan gözün bulunduğu plastik yeri bastırarak dışarı çekerek çamaşır makinesinden deterjan gözünü çıkarın
İşaretlere uyarak.
Deterjan gözünü lavaboda ıslatın ve temizlik bezi veya diş fırçası gibi küçük bir fırçayla inatçı kalıntıları temizleyin ve daha sonra kurulayın. Ayrıca yuvanın iç kısmını da temizleyin.
çamaşır makinesi deterjan gözü
Eğer tortulanma fazla yoğun ve aşırı sert ise, düşük ısıda bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz.
Küflenme varsa, küflü yerleri biraz sirke ve diş fırçası yardımıyla temizleyebilirsiniz
Deterjan çekmecesinin oturduğu gözü de kontrol edip, varsa birikintileri nemli bezle veya diş fırçası sirke yardımı ile kolayca temizleyebilirsiniz.
Kalmış suyun buharlaşması için çamaşır makinesini kullanmadığınız zamanlarda kapağını ve deterjan koyulan tablasını hafif açık bırakın.
Deterjan koyulan bölümü sirke karbonat karışımı bir suda geceden sabaha bekletirseniz de mükemmel sonuç elde edersiniz...
Aslında çamaşır makinesinde deterjan kalıntısını çözmenin en önemli yolu sıvı deterjan kullanmak
Rinso Aloe Vera
Rinso #doğanıngücü serisi sıvı deterjanları bu konuda en iyileri.. Deterjanlar çamaşırda ya da makinede kalıntı bırakmadan çamaşırlarınızı tertemiz yapıyor.
Deterjan gözünü çıkarıp suyun çıkış deliklerine bakın kirlenmiş ve tıkanmış olabilir. Eğer öyleyse eski bir diş fırçası ve fısfıs tarzı su püskürten birşeyle çıkış deliklerini temizleyebilisin
Tamamdır 👍hatta o gözü komple çıkartıp bakar ve iyice bir yıkarsan eski. bir diş fırçası yardımı ile. Sonra yeniden takıp bir dene bakalım. Fark edicek mi
makina çalışıp su almaya başlaığında deterjan gözünü azıcık aç bak su geliyormu belkide makina da bir sorun vardır
olmadı çamaşırı su termusuna doldur deterjan ve su koy kamyonun jantının içine çekme halatı ile iyice bağla bir sefer yapsın hepsi pırıl pırıl olur sonra bir durula tamam o iş 😁
Bizim de başımıza daha önce benzer bir durum gelmişti. Deterjan gözünü çıkarıp suyun çıkış deliklerine bakın, kirlenmiş ve tıkanmış olabilir. Eğer öyleyse eski bir diş fırçası ve fısfıs tarzı su püskürten birşeyle çıkış deliklerini temizleyebilirsiniz.
Makinenizin deterjan gözünü belirli aralıklar ile çıkarıp temizlemeniz gerekir. Ayrıca deterjan kullanırken gereğinden fazla koymak birikmesine çamaşırların kirli lekeli kalmasına neden olur.