Baş açık mezarlığa gidilir mi? Herkesin bayramı kutlu olsun 💖💖🐏🐑🌷🌷🌷🌷🌷
Baş örtüsüz mezarlık ziyaretine gidilir mi günah mı şart mı?

Baş açık mezarlığa gidilir mi? Herkesin bayramı kutlu olsun 💖💖🐏🐑🌷🌷🌷🌷🌷
Selam,
Kabir ziyaretleri hayatımızın her döneminde oluyor. Mezarlık ziyareti yaparken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar mevcut. Özellikle kadınların merak ettiği bir konu ise mezarlığa başörtüsü takmadan girilebilir mi sorusu oluyor.
Baş açık mezarlığa gidilir mi sorusu aslında merak edilen bir durum. Genelde kabristan ziyaretlerinde ahireti ve ölümü hatırlattığı söyleniyor. Bu yüzden kabristan ziyaretleri yaparken dinin isteklerine uygun giyinmek uygun olabilir. Toplumumuzda genellikle mezarlık ziyaretlerinde kadınlar şal ya da başörtüsüyle başlarını kapatıyorlar. Dua ederken başın örtülmesi farz olduğu için mezarlıkta da dua edileceği baş kapatılıyor.
Şart değil ölüye saygı olarak görülüyor sonuçta cennetin de cehennemin de kapısı mezarlar. Diriye açılıp ölüye kapanmak çok mantıklı gelmiyor bana. Ama edeben daha doğru olduğunu söylüyorlar.
Mezarlıkta başını örtmek okunan Kur'an-ı Kerim'e saygıdandir. onun dışında ölünün yanında kapatıp dirilere açmak gibi oluyo sanki, dışardan bakıldığında çok absürt bir durum oluyo.
Çok garip bir soru :D
Mezarlık var insanlar ölüyor cidden
Ölümden sonra da yaşam var
Allah'ın da emri var mümin kadınlar örtünün diye
Başı açık kız mezarlığa giderken örtünmek gerekir mi diye soruyor? :D
Mezarlık sana ibret vermiyorsa gitme zaten :D
Yazınızın hepsi okunmuyor
Yahu arkadaş 😂İslami siz nerenizden okuyorsunuz
İslam da tesettür farz iken sen bası acık mezarlığa mı gitmek istiyon
Hadi gittin çıkınca farz olmuyor mu tesettür mezarlıktan çıkınca sünnet mi tesettür
Yazınızın hepsi okunmuyor
Aynen bende bilmiyorum neden böyle oldu 😅
cümlenin sonunda artı işaretine basarsan okursun baka halada cah
Cevap
28Cevap
başörtüsüz gidebilirsin. ama yasin gibi sureler okuyacaksan tabii ki abdestli ve başın kapalı olmalı. bizim ülkede herkes her şeyi çok biliyor. Sende bunu araştırabilirsin. İyi günler, iyi bayramlar dilerim.
Disarda canli insanlara ustunu acip, mezarda olulerin yanina ustu kapali gitmenin hangi kafayla yapildigini hala anlamis degilim.
Hayırlı bayramlar. Normalde de başörtüsü takmamak günah ki. Ha mezarlıkta ha sokakta. Aynı şey.
defnedilcekken herkes takıyo diye takmıştım. bide saygıdan falan. sonra ki ziyaretlerde yok takmadım.
Şart veya değil.
Daracık kotlar giyip mesarliga gidip başını ortmektense açık gitmen daha akıllıca
Öyle bir kural yok başörtüsü diriler için takılır ölüler için değil
belli başörtünün altından gözüken dekolten den. fetva verme bari süslüman
Gerek yok eğer ki gidip mezar başında kuran okumayacaksan
Bunlar aşırı kutsiyet yüklemimizden kaynaklı gidilebilir.
Olsa daha iyi olur kaldi ki basortusiz giden birini gormedim. Sana da iyi bayramlar♡
Nihat hatipoğlunu aratmayan sorularda bugün... Tabikii günah.. çarpılırsın filan :D :D
Adnan oktar ve kedicik rolunde biri lazim
@Melancholy-Man yakında çıkar merak etme :D kitle belli sonuçta
Aynen ulkemiz cok kulturlu ve zeki azizim ahahah
@Melancholy-Man Öyle deme dünyada başka ülke olmasa dünya lideriyiz dünya birincisiyiz :D Ama işte kaydırma yapmışız
Aynen dis mihraklar oyun oynuolar
@Melancholy-Man He ya aslında biz marsa yerleşecektik ama marsta hayat yok dediler. Kandırdılar bizi.. marsın kralı olacaktık...
Dunyaya yeni icatlar yapiyoruz hersey yerli mali kopru yaptik yol yaptik leyn. d
@Melancholy-Man Eğitim kötü diyorlar.. Eğitim kötüyse neden hep kpss lys sbs birincileri Türkiye'den çıkıyor... hüloog
Ya cidden bu yorumuda mesela ironi olarak dusunmeyip vay kardesim ya bizden diyenler var midir
Egitim bedava kitaplar bedava leyn bedava borlu kek yicez
@Melancholy-Man CHP'liler ev dediği için kendi önergelerini reddeden kitleden bahsediyoruz.. Tabi ki vardır :D
CHP'liler evet dediği için kendi önergelerini reddeden kitleden bahsediyoruz.. Tabi ki vardır :D :D
@Melancholy-Man Bordan cam üretecekmişşşşşş... Biz onu üreteli yıllaaaaar oldu. hanımlar bilir. Mutfakta kullanılıyor :D :D :D Bu adam enerji bakanıydı ya
Ahahah kesinlikle bu halkdan hersey beklerim zaten insanlarda bozuk her bakimdan zekada bozuk olmamasi garip olurdu
Ahaha ya bide ekonomide ciddi atilimlar yapilacak dendi ama dolarin 7 lira olmadigi icin basari olarak gorecek insan vardir harelde
@Melancholy-Man Dolar 7 liraya Amerika düşünsün. ben tl harcıyorum.. Birde hep 20 liralık alıyorum :D :D
Ahaha dolar ne etki yaraticak yaw dolar dolsa ne dolmasa ne. d
@Melancholy-Man Dolarsa ekime dolmazsa selam söyle benden o yare :D
Ahahah
okadar zormu geliyor başını örtmek burda soracak kadar bu ne yobazlık
neden gidilemezsin yaaa herkes mi kapalidir bü cahil ülkede
gidilir..
hiç gidilmemesinden daha iyi..
kişinin kendi düşüncesidir
Saygısızlık olur gitmemen daha iyi
Günah değil. Ne başörtüsü ya hu
Önemli olan niyetin bence.
Günah değil ama koyarsanda iyi bence