Yaşlıları Sevin, Onlar Yaşanmışlık Doludurlar

İyi geceler KS halkı..


İnsanlar, evrendeki en komplike varlıklardır bunu hepimiz biliyoruz. Bebekten çocuğa, çocuktan gençlere, gençlerden yetişkinlere ve yetişkinlerden yaşlılara.. Her bir yaş grubu kendi içinde özeldir zannımca. Hepsinde keşfedilmesi gereken o kadar çok şey var ki.. Amma velâkin ben en çok yaşlıları severim.



Her bir kırışıklık, bir öykü aslında..


Yaşlıları Sevin, Onlar Yaşanmışlık Doludurlar


Kimi zaman insanın bedeninde oluşan kırışıklıkların, yaşanmışlıkların bir sonucu olarak oluştuğunu düşünüyorum. Ağır, hafif, iyi, güzel her bir olayın izleridir onlar. Yaşlı bir kadının/erkeğin eline baktığıma mücadele görüyorum. Hem de en derininden.



Belki de eski zamanlara olan ilgimden bu sevgim..


Yaşlıları Sevin, Onlar Yaşanmışlık Doludurlar



Zira kendimi bildim bileli eski dönemlere bir ilgi, bir merak duymuşumdur. Ve o dönemleri birinci ağızdan dinlemek gibisi yoktur. Yani ben bazı insanların aksine "bizim zamanımızda" diyerek başlayan cümleleri seviyorum.



Ne güzel demiş bir İsveç atasözü;



Gençliğin güzel bir yüzü, ihtiyarlığın güzel bir ruhu vardır.



Yaşlıları Sevin, Onlar Yaşanmışlık Doludurlar

Bu sebeptendir ki Benjamin Button'a özenirim.


Gençliğin güzel yüzü, ihtiyarlığın güzel ruhu barınırdı insanlarda şayet Button gibi olsalardı..



Yaşlı insanları dinlemeyi severim..


Yaşlıları Sevin, Onlar Yaşanmışlık Doludurlar



Onların daima anlatacak güzel anıları olur. Ya da hayatın anlamına dair güzel sözcükleri. En azından yaşanmışlığın, tecrübenin getirdiği cümleler..



Ve ne kadar da acıdır yaşlanınca yapman gereken şeyleri bilip de yapamayışın. Ne kadar acıdır vakti zamanında enerjin varken yapabileceklerini yeni fark ediyor oluşun. Bu yüzdendir ki dinlediğim yaşlı insanların satır aralarından kimi zaman pişmanlık sezerim. Derler ya, yaşlılık kış gibidir, öyle bir kış ki bir daha baharı gelmez. Yaşlanmaktan da korkarım bir bakıma, her ne kadar onları çok sevsem de.. Sizlerin de bu konu hakkındaki düşüncelerinizi dinlemek isterim dostlarım.




İnsan gençliğinde öğrenir, yaşlılığında anlar. -Ebner von Eschenbach




Okuduğunuz için teşekkürler. İyi geceler dilerim.

Yaşlıları Sevin, Onlar Yaşanmışlık Doludurlar
Cevapla