Türkçe Rap Ergen Müziği midir? Asla!

Bazıları kötü bir yargıyla yaklaşır ve ''rap ne ya dinlemem ben onu ergen misiniz'' der. 18 yaşındayım ve 4-5 senedir rap dinleyen biri olarak elimden geldiğince anlatmak istedim.
Kimi rap'i Cartel ile kimi Ceza, Sagopa ile kimi de newschool dediğimiz, yeni tanınmaya başlayan mc'ler ile tanıdı.
Rap müzik battle, melankolik, protest olarak ayrılır.


Rap müzikte her cümlede ayrı bir anlam vardır, yani pop şarkılara bakınca rap müzikten gerçekten hayatı öğrenebilirsiniz. ''Ben müziği neşelenmek için dinliyorum, hayatı zaten biliyorum; saçma.'' diye bir yorum görmüştüm, görüş farklılıkları var evet.


Ama ben ve rap dinleyen -ergence triplere giren, rap müzik beyin ister diyen, rap dinleyen kızlar çok tatlı yazıp kalp koyanlardan bahsetmiyorum- insanların hayatın bilincinde olduğunu düşünüyorum. Ceza ile başlayalım mı ne dersiniz?


Son çıkardığı klip olan SusPus ile birçok şeyi anlattı Ceza;



Klipten de bir çok anlam çıkartabilirsiniz zaten.


Rap şiddetten bahsediyor, rap küfürlü, rap yapmak kolay diyenler varsa eğer;
Rap şiddet ve küfürden ibaret değil. Şiddetli ve küfürlü sadece. -Jagged
Birçok mc yaptıkları parçalara emek veriyor, hazırlıyor, kayıt alıyor ve internet ortamında paylaşıyor.


Öyle deli gibi para kaldırmıyorlar, belki de hiç. Bandrollü albümü olan az Mc vardır. 2 saçma söze deli gibi para kaldırmadıkları gibi, ergen dinleyiciler yüzünden küfür de yiyorlar.



Demek istediğim şudur ki, bu dinleyicileri lekeleyen ergenler yüzünden; tüm herkese bu muameleyi yapmayın. Ya da arsız bela, 63 styla gibi arabesk rap yapan bile demek istemediğim insanlar yüzünden bir şeyleri anlatmaya çalışan, emek veren insanlara önyargılı olmayın.
Çünkü o insanlar konser vermek istediklerinde boktan bir kafenin, boktan sistemleriyle uğraşıyorlar. Yeri geliyor 5-10 kişi dinliyor, fakat o 5-10 kişi için bile sonuna kadar devam ediyorlar.
Rap'e yönelin demiyorum, bir şeyleri açıklığa kavuşturayım istiyorum.
Raple kalın! Barış!

Türkçe Rap Ergen Müziği midir? Asla!
Cevapla