Yaz aylarında güzel kokmanin en basında Temizlik olduğuna inanıyorum.. Koltuk altı bölgesinden ele alırsak , kil durumj yogun oldugunda bakteri durumu gelişir, terleme olduğunda da ister istemez , kötü bir kokuya sebep olur bu yüzden temizlik önemlidir.. Kesenin de çok önemli olduğuna inanıyorum.. Ölü deriyi vücudunuz dan attığınız takdirde , kirli bir kökü durumu olmayacaktır
Bundan ayrı söyle bir durum da var , içsel rahatsızlıklar bazı kimselerde içsel rahatsızlıklar sonucu kötü cilt kokusu olabilir , Kandaki demir fazlalığı terlediginde gerçekten de demir kokusu alırsınız.. Diş eti kanaması durumunda, kişinin ağzı demir kokar, kanın demirimsi bir kokusu vardır
Bundan ayrı başka bir konuya geçeyim hemen kişinin yedikleriyle alakalı da kötü koku durumu olabilir.. Çemen, pastırma ve ya yoğun baharatlı şeyler yediğinizde ister istemez bu nasıl oluyor bilmiyorum ama şahit oldum , derinize işler ve terlediğinizde ister istemez o kokuyu alırsınız.. tabi sigara alkol de göz ardı edilmeyecek etkenlerden.. Parfümler, cilt losyonlari , cilt parfümleri evet etkilidir ama şunu bilin ki cildinizin kendi öz kokusuyla birleştiğinde herkeste aynı kokuyu vermeye bilir.. siz sadece parfümün kendisini koklar , güzel dersiniz ama cildinizle birleştiğinde farklı bir koku ortaya çıkabilir kokunun ten uyumuyla alakalı Bu yüzdende kokuyu seçerken dikkat edilmelidir.. Son olarak , yazın şekerli kokuları tercih etmem , ağırdır çünkü, o sıcakla birlikte birleştiğinde nerden alırsam alayım bana ağır gelir Teşekkkürler 😌
Yves rocher deodorant kullanıyorum, çok temiz bir kokusu var. Çantamda her zaman dalin bebek kolonyası bulunur, hep sıkarım. Bunun haricinde pudralı-çiçekli parfüm kullanıyorum. En son bargello-122 aldım hangi parfümün yan sanayii bilmiyorum ama hoş kokuyor. Bir defa giydiğimi de giymem, yıkarım kısa programda da olsa ütülerim öyle giyerim.
Güzel kokmayan insanlardan da tiksiniyorum. İğreniyorum.