Kızım pişik olmuş, bezi takınca çok ağlıyor. Pişik kremimiz yok, şu an çıkıp alma şansım da yok. Evde pişiği en iyi yollarla nasıl rahatlatabilirim
6 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kızım pişik olmuş, bezi takınca çok ağlıyor. Pişik kremimiz yok, şu an çıkıp alma şansım da yok. Evde pişiği en iyi yollarla nasıl rahatlatabilirim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Pişikte ilk 24 saatte en hızlı rahatlama, bölgeyi kuru tutmak + bez değişim sıklığını artırmak + kalın bir bariyer kremi uygulamaktan geliyor. Ben de kızımda pişik başladığı anda bu sırayla ilerliyorum, genelde 1-2 günde iyileşiyor. Ama evde pişik kremi yoksa şunları uygulayabilirsin:
1. Bezi hemen değiştir, bekletme: Islak/kirli bezde kalan her dakika tahrişi artırıyor. Pişik başladığında bez değişim sıklığını normalden 2 kat artırıyorum.
2. Sadece ılık suyla temizle, mendil değil: Islak mendillerdeki alkol ve parfüm pişikte yakıcı etki yapabiliyor. Ben bu dönemde pamuk + ılık su kullanıyorum.
3. Ovmadan, hafifçe bastırarak kurut: Havlu ile sürtmek cildi daha çok tahriş ediyor; ben kağıt havlu ile dokunup kurumasını bekliyorum.
4. 10-15 dakika bez açık kalsın (hava banyosu): Cildin nefes alması iyileşmeyi gözle görülür şekilde hızlandırıyor. Kızımı ben çıplak popoyla oyun matına yatırıyorum.
5. Bir boy büyük veya nefes alan bez kullan: Sıkı bez sürtünmeyi artırıyor; pişik geçene kadar bir numara büyük beze geçiyorum.
Kesinlikle yapmadığım şeyler:
- Talk pudrası kullanmıyorum, solunum yoluna kaçma riski var.
- Alkollü/parfümlü mendil sürmüyorum, tahrişi artırıyor.
- Krem üstüne krem katmıyorum, cilt nefes alamıyor, iyileşme gecikiyor.
Pişikte hangi krem daha etkili?
Çinko oksit veya dexpanthenol (provitamin B5) içeren bariyer kremleri, hem koruma hem onarım sağladığı için hızlı vakalarda tercih ediliyor. İmkanın olunca en basitinden bir eczaneden Bepanthol Baby al. Hatta Migros sanal markette bile bulabilirsin evden çıkmadan.
Dikkat, pişik geceleri kötüleşebilir ⚠️
Gece bez değişim aralığı uzadığı için nem ve sürtünme süresi artıyor, bu yüzden gece bezini kalın kremle desteklemek önemli ya da bebek bezini sık sık değiştireceksin.
Geçmiş olsun.
Ayhhh kıyamam krem falan sürmeyi bırak öyle olduğunda yeşil sabun var yıka güzelce kurut nemli kalmasın bende çok yasadım ya anlatamam pudra LA her krem sürdüğünde nem oranı yüksek oluyo ama mustelanın pişik kremini Önerebilirim en iyi yontemse pudradır
Altını silmek yerine dalinle şampuanlı köpürtüp durulayın bepantol , zeytinyağı veya kantoron yağı iyi gelir bezini degiştirmek altını arada bi açık tutmak iyi gelir yedikleri ferli ve idrarı asitliyse çok yapar
Islak mendil kullanımını bitirin ve suyla temizleyin kuru bir bez yardımıyla kurulayın. Şerbet hazırlayıp oda sıcaklığında uygulayın kurumasını bekleyin ve bezi öyle kapatın. Eczaneye uğradiginiz zaman oro çinko krem isteyebilirsiniz. Bepanthol den falan daha etkili ayrica içeriği daha temiz Ayrıca güneş yanığı gibi sıkıntilardada kullanılabiliyor.
Temizlik: Bölgeyi parfümlü ıslak mendiller yerine sadece duru ılık suyla yıkayın.
Kurutma: Yumuşak bir havluyla ovmadan, hafifçe dokunarak tamamen kurutun.
Havalandırma: Cildin nefes alması için o bölgeyi birkaç dakika açık bırakın.
Kremleme: Varsa çinko oksit veya vazelin bazlı bir pişik kremi ince bir tabaka halinde sürün.
Vazelin ya da nemlendirici kremlerin olabilir ya da yeşim tuplu yagli arko krem oda olmadi zeytin yagi surebilirsin. ya da denemedim ama pudra
Ilik suyla yikayip serinlet 10-15 dakika sonra talk pudra ya maz sur
Bebek pudrası ve arko krem var mı onlar da yoksa git dalin şampuanla özel bölgesini yıka
Altını açık tut temiz ve kuru olsun eczanedem hametan ve trosyd al karıştır sür
Çocukken Soğuk su, Pudra , yoğurt ile rahatlatırdım
Pudra / zeytin yağı / taze yoğurt / acıyı hafifletir
Hem hava sicik bide bez var çok zor olmali onun için açık bıraksan az bişe olur mu
Eskiden yanığa serin yoğurt sürerlerdi belki faydası olur
Kıyamam ya geçmiş olsun. bezi kapatma açık kalsın hava alsın
Vazelin varsa o da olur sonra ılık suyla yıkayabilirsiniz
Vazelin kulllan varsa.
Gerçek zeytinyağı ile
Kantaron yağı kullan
Nasıl oldu iyi mi
Googledan sorsana abla
Pudra
Sudo krem var mı
Pudra var mı