çok üzülüyorum 2 ay önce mide problemleri yaşadığım için 2 gün hastanede kaldım o ara sütüm kesilir gibi oldu sağamadım oğluma mama vermek zorunda kaldık daha 5,5 aylık ama emmiyor ne zaman emzirmeye çalışsam memeyi itiyor
6 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer çok üzülüyorum 2 ay önce mide problemleri yaşadığım için 2 gün hastanede kaldım o ara sütüm kesilir gibi oldu sağamadım oğluma mama vermek zorunda kaldık daha 5,5 aylık ama emmiyor ne zaman emzirmeye çalışsam memeyi itiyor
Canım öncelikle kendini suçlama bu senin yanlış yaptığın anlamına gelmiyor 5 buçuk aylık bir bebeğin bir dönem biberon ve mamaya alıştıktan sonra memeyi reddetmesi olabiliyor özellikle hastanede kaldığın dönemde sütünün azalması ve emme düzeninin değişmesi de etkili olmuş olabilir bu durum bazen meme reddi olarak geçici bir dönem şeklinde yaşanıyor bebeğini zorlayarak memeye tutturmaya çalışmak yerine sakin olduğu zamanlarda ten tene temas yapmak emzirmeyi uykuluyken veya yeni uyanmışken denemek ve ortamı mümkün olduğunca sessiz sakin tutmak işe yarayabiliyor ayrıca sütünü korumak ve artırmak için bebeğin emmediği zamanlarda düzenli sağım yapmak önemli olabilir çünkü süt azaldıkça bebeğin memede daha az kalması da döngüyü zorlaştırabiliyor bu süreçte bir emzirme danışmanından veya çocuk doktorundan destek almanı özellikle tavsiye ederim bebeğin yeterince kilo alıyor mu ve günde yeterince ıslak bez çıkarıyor mu bunlar da önemli eğer ıslak bez sayısında belirgin azalma varsa halsizlik varsa kilo alımı iyi değilse ya da beslenmeyi genel olarak reddediyorsa gecikmeden çocuk doktoruna başvurmak gerekir ama iki ay önce yaşadığın o zor dönem yüzünden emmek istememesinin seninle ilgili olduğunu düşünme bazen yeniden memeye dönmek biraz sabır istiyor ve birçok bebek tekrar emmeye başlayabiliyor
☆Uyurken dene.
♡Çok açken kan şekeri düştüğünde değil de tam acıkmadan vermeyi dene.
◇Farklı pozisyonlarda emzirmeyi dene. Karanlık ve sessiz odada dene.
♧Ne olursa olsun sakın pes etme. Sen ondan daha kararlı olmalısın. Mutlaka alacaktır.
●Sakın biberonla su dahi verme. Emzik biberon olmasın hayatınızda.
Cevap
5Cevap
Meme ucuna şeker içerikli serumlar var onlardan alıp sür. Doktor böyle tavsiye etmişti bana
Mamayı göğüs ucunca sürüp öyle tekrar alıştabilirin denedin mi
Sütünü sağıp içirmeyi dene eyer içiyorsa göğüs ucuna sütten damlat öyle emdirtmeye çalış belki sütün kokusunu alıp emer
Sütün tadı değişmiş olabilir, bende mesela 6 aya kadar zar zor içmişim...
Meme reddi olabilir gibi
Mamaya alışmış
Ben emmek isterdim ınga
Alışır merak etme
Mamaya alıştıysa zor
Biberondan Dene