2 aylık anne olarak ben aşırı zorlanıyorum eski hayatıma çokça özlem, eve kapanma, yalnız kalmama isteği, hep biri olsun yanımda.. gibi gibi şeyler. Var mı aranızda böyle hissedenleriniz? Mental olarak hiç iyi değilim
1 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 2 aylık anne olarak ben aşırı zorlanıyorum eski hayatıma çokça özlem, eve kapanma, yalnız kalmama isteği, hep biri olsun yanımda.. gibi gibi şeyler. Var mı aranızda böyle hissedenleriniz? Mental olarak hiç iyi değilim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
Postpartum depresyon dönemi deniyor her doğum sonrası olabilme ihtimali var gayet normal bir durum hormonlardan kaynaklı yani yalnız olmadığını bil biraz olsun seni rahatlatacaksa ve geçici bir durum hayatına bir bebek dahil olmuş ve sorumluluğu tamamen size ait alışma dönemi olabilir ara sıra bebeğini birine emanet edip kendin arkadaşlarınla falan takılmaya çıkabilirsin burada eş ve aile desteği çok önemli ve kendinle baş başa kalmamaya çalış biz kadınlar olarak çok güçlüyüz ama anneler ekstra güçlü bencee sizinle gurur duyuyorummm🎀💝
Bence bunu anne olan tüm kadınlar yaşıyordur... hayatın komple değişiyor hayatının odağı Bebek oluyor maalesef bizdeki çocuk yetiştirmeye erkekler dahil olmuyor ve tüm yuk yine kadın da oluyor... açıkçası bunu bildiğim için evlenmek istemiyorum
lohusalık döneminde yaşanır böyle şeyler 4 ayda anca gaz bitiyor o zaman rahatlarsın annelik asırı zor bişey cünkü sorumluluk asla bitmiyor şimdi tamam evde yanında yarın bi gün okula baslıcak aman basına bişey geldi mi şimdi napıyo diyeye. diye bir film bile izlerken keyfin kaçıcak çok üzücü ama yasanıyor bu tarz şeyler rabbim evladına ve sana mutluluk huzur saglık çokca sabır versin
heleki bide uykusuz kalıyosan senin için ayrı zor umarım bu dönemleri cabucak atlatman dilegiyle
cocugunu sakın kucaga alıştırma
Yeğenim küçükken ablam da çok bunalmıştı. Eskiden geniş ailelerde çocuk bakmak daha kolaymış. Şimdi çekirdek ailelerde baba işe gidince anne bütün gün çocukla başbaşa kalıyor. Molasız bir şekilde her saniye onunla uğraşmak cidden mental olarak yorucu bir durum. Yani senin durumun çok normal. Ama bak kolay demiyorum, normal diyorum. Yanlış anlaşılmasın. Gerçekten zor bir dönem. İyi olan tek şey, bu dönemin geçici olması. :)
Merhaba, aslında yaşadıkların birçok kadının yaşadığı bir durum. Çocuk demek, büyük bir sorumluluk demek, hayatını ona göre şekillendirmek demek. 2 aylık bebek henüz beslenme, alt değişimi, gaz problemi dışında aslında pek sorun cikarmaz, ama ilgi ister tabiki. Anneliğe alışmak biraz daha zaman alacaktır, tam olarak bebek bakımına hakim olmamak da seni geriyor ve yoruyordur.
Çok normal, senin de bebeğinin de zor zamanları.
Hormonların alt üst, gecelerin uykusuz... Bir de dediğin gibi bebekten önceki hayatını mutlaka özlüyorsun. Bitkin olmak ve bazen bu durumdan çok bıkmak oldukça doğal.
Eşin bu durumdan haberdar olup babalık görevini yapmalı ve yükünü hafifletmeli. Bebekte babaya düşen tek sorumluluk maddiyat değil. Senin nefes almana, huzurlu bir uyku çekmene ve kafanı dağıtıp gezmene destek olmalı kocan...
Henüz lohusasınız ve hormonal olarak dengelenmeniz ortalama 8 12 ay. şu an için normal bir durum bu. Bebeği genelde reddeder veya sorumluluk ağır gelir kadına. Sakin olun ve geçmesini bekleyin. Eşinizden destek isteyin. Annenizi bebek bakımına dahil edin.
Normal gerçekten. Ve geçici olduğunu bil. Anladığım kadarıyla tüp Bebek sürecinden geçip bebeğinize kavusmussunuz. Maşallah. Bende iki aşılama geçirdim ve olmadı... Çok üzgünüm.
Çocukluk arkadaşım çok gezen biriydi. Yasitiz. 16 yaşında oğlu varken yeni bebeği oldu. Bıkac ay zorlandı ama sonra kaldığı yerden devam. Puseti bağlıyor arabaya ziv ziv geziyor 😂 kendini sartlama sadece. Biraz bebeğin toparlaninca gezmeye başla bebeğin de alışır gezmeye hem dışarda daha akıllı duruyolar 😂
Mental olarak zorlanacaksanız o zaman hiç doğurmayın daha mantıklı.
Çocuksuz evlilik en huzurlu evlilik. Ne olursa olsun hiç doğurmamak daha mantıklı. Doğum karşıtıyım. Çocuksuz evliliği tercih ediyorum.
Trapi desteği al artı artık bu düzene alış güzel tarafindan bakmaya çalış bebek arabasına bebeğini yatırıp yürüyüşlere çık iyi gelecektir o uyurken spor yap dans et
Çocuk uzun zaman sonramı oldu yani çocuksuz evliyken ki rahatim ile şimdiki rahatim yok dedin buna hazır degilmiydin ya da esinmi istedi çocuğu?
Evet tüp bebek tedavisinden geçtim eşim istedi. Nereye kadar reddedicem diyerek başladım bu tedaviye. Beklediğimden daha hızlı gelişti her şey. Adapte olmakta zorlanıyorum
Çocuğun olması ile olmadan önce ki hâlde dünyalar kadar fark olur tâbi ki normal. Ama her ne olursa olsun onun gözlerine gülmeye başladıktan sonra gülüşü de dünyalar kadar olan farkı unutturur merak etmeyin. Allah bağışlasın...
Bekarken ki hayatiniza özlem duymak bir hissiyat ama artik bebeğiniz var biraz büyüsün eski hayatiniza devam edersiniz. eşiniz ile
daga dün bunu ablama sordum 38 yaşında iki çocuk annesi peş peşe doğurdu yeğenlerim arasında 2 yaş var ve dediki o kadar çok özlüyorum ki bekar halimi inceciktim zayıftım sorumluluk yüküm azdı kendime vakit ayırabiliyordum diye
Özlesen de artık bu yola girmiş bulunuyorsun yapacak bir şey yok ama eşin destek olursa aşarsın
Çok normal tabi bir bebeğe bakmak kolay değil ama bu süreci kendine zorlaştırmamaya çalışır yani bence arada dışarı çıkmalısın bir günde kocan baksın
Ben de çok zorlandım başta oğlum şu an 4 yaşinda gene zor tamam 2 aylık bebek kadar ağlamıyor da eli ayağı durmuyor çok yaramaz
Inan bende oyleyim hic alisamadim ne evlilige ne cocuga, sanirim bu sorumluluk agir geldi tasiyamiyorum, onceki hayatimi mumla ariyorum
Evliliğe niye alisamadinizz merak ettim de
Lohusalik yüzünden normal gececek yakinda sakin ol
Çok normal ama bebeğinle de sosyal olabilirsin başarabilirsin kendini asla kapatma.
Bazı annelerde olur bu. Yakınlarında olacak bir akraban varsa ile yarar
Çol normal ama daha uzun ve yorucu bir süreç var, fırsat buldukça ıyu dinlen
Normaldir ama bebek sizin ve bebeğinizle hayat daha güzel olur bence
Sen de bulmuş bulamışsın, şükret haline bebeğin olmuş işte. Lohusalık psikolojisini de atlatırsan tamam.
Bende öyleyim bebeğim 1.5 yaşında durdu hala yanlız kalmıyorum annem var ya gelir ya giderim bazen eşimle yanlız cikiyorum dışarı benimki hala geçmedi
Ne zaman evlendin
3 sene oldu
Olmuş çok
Çocuk kaç tane
Maddi destek ve hediye ister misin
sırf kocanız istiyor diye hicbir seye mecbur degilsiniz bu kızlar inanın cok üzülüyorum ve elimden hicbir sey gelmiyor umarım bir an once toparlanırsın olabildigince psikoloji olarak kendini yukselt gerekirse kocana yık butun duygusal çöpunu💜💜
Dedi evinde kedisi ile mama kemiren feminist
noldu yiğit asla bi kadın seni kedisini sevdigi kadar sevmeyecek diye mi kudurdun🥺
Sorma ne kudurdum sadece kendi yetersizlik hissiyatını insanların doğasına tepki yapmayın. Ayrıca her normal düzgün bir erkek bir kadının en çok kendini sevmesini ister
Sana ne yiğit kudurmuşsun işte
Sorma ne kudurdum size basarılar. Mesela o profildeki güzel kız için bir kere eylem düzrnlemeyip lgbt için siyasî çıkar için hergün eylem yapan feminist derneklerine sor sen bunu olur mu? Umarım asıl mevzuyu anlarsınız.
üf erkek sus kadının başı şişti
Empati yapmış oldu.
Neyse sizsiniz tamam.
Çok normal zamanla düzeliyor sen yinede çok kurma kafanda psikolojik olarak iyi bir şey değil ileriki zamanlarda o zorluklar kolaylık olacak sana takma kafana
Çok normal, zamanla hepsi azalacak. Umarım bu süreci en hafif şekilde atlatırsın
Şu kafa yapısına sahip olan yaratıkların evlenmesi kanunen yasaklanmalı
Dışarı çık bol bol koy arabaya çok tatlıdır şimdi o yerim ben onu
Erkekler evlenince, kadınlar doğurunca ölür.
Coxuk bakmak zor uste bu yuzden ben yapamam
Anne olan arkadaşlarımdan hep bunu duyuyorum
Normal annem de öyleydi geçer
Psikolog en iyi çözüm. Online terapi.
Normal tabii ki
Kıcan destek olmuyormu
Oluyor gayet ondan yana problem yok. Ayroxa annem ve kız kardeşim de benimle destek anlamında kusursuz bi döngüdeyim yani ama sorunum kendimle geçmişime özlem duyuyorum bebeksiz hayatıma.. atla arabana gez toz tatillere git kocanla sorumluluk minimum ama şu an duş bile almak zor kokuyorum çok üzgünüm derbeder
Kolay gelsin
Normal elbette
Normall
Zorlanma
Çok çok normal
en iyei bekarlık
Kiamam sana gececk bu gunlet
Kocan yok mu yanında tek mi bakıyon çocuğa
Normal
Dertleşmek ister misin
@tedaviyireddediyorum
Norma