12 sa
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Geçmiş olsun. Endişe edecek bir durum yok. Her bebeğin geçireceği bir durum. Senşn yapman gereken ateşine dikkat etmek. Emiyorsa devam et. Sıvı tüketimi bol olsun. Arada ağrı kesici ve ateş düşürücü şuruplardan ( calpol ) vere bilirsin. Dışarı çıkarma sıcaktan uzak tut. Yakın zaman da düzelir.
Umarım teşekürler
Rica ederim. İlk çocuk sanırım.
Aynen
Anladım alışırsın sende zamanla. :)
Şu an nasıl?
İyi gibi oynuyo gidip geliyo gözüm üstünde
Sen sadece ateşine dikkat et diğerleri sorun olmaz. Her çocuk bu süreci geçirecek. Sonuçta.
İnşallah ya ateşi yok şu an dada bakalım
Olmasın inşallah. Gece de ara ara kontrol et. Dişi patlayınca rahatlar oda.
İnşallah spas dikim
Pardon anlamadım. ( spas dikim ) ne demek?
Kürtçe dedim anlamı ise (Teşekkür ederim) demek
🙂 kürtçe bilmiyorum ama rica ederim.
🙂🙂🙂
😉🌸
Çok geçmiş olsun eczane yeni dis çıkaran damak kremi var ondan alın çok işe yarıyor isal olmasından korkma kesinlikle ve kaç gündür isal
Değişiyo bu süreç işte haftada 3 falan veya oluyo o değilde tercubeli babalar da mı var gerçekten
Evet tecrübeliyim. bu konuda ara ara isal oluyorsa korkmayın ozaman ve karnına yavaş yavaş baskı uygulamadan masaj yapın iyi gelir rahatlar hem içinde gaz da birikmistir
Doğru oda ayrı mesele de ben dayanamıyorum böyle şeylere Allah'tan annem yanimda da bakıyo
Çok teşekür ediyorum
Bende dayanamam ağlamasına kaç kere sabahladim salladım beşikte kucağıma alıp gezdirdim evin içinde ne yaşadığını bilirim
Rica ediyorum nedemek yeterki iyi olsun bebek gerisi teferruat bütün mücadelemiz çocuklarımiz için
Tjp atarmisiniz hanımefendi
Bi yandan bebek ağlar bi yandan da ben yani o günler i görmek istemiyorum uyumadığım günleri çok iyi biliyorum
Bende öyleydim vallaha yaşayan biliyor kaç gün uykusuz gittim işe
Baktın mi öyle gerçekten tebrik ediyorum
Bakmicam mı benim çocuğum ve ben çocuklara aşık biriyim seviyorum yani
Sevmen güzel de onu yapmayan babalarda var bakamayan bakmayı bilmeyen sen nerden öğrendin ki öyle
Burdan devam etmesek olur mu sizin açınızdan sorun olmazsa
Teşekürler yardım iç'in iyi günler🙂
Rica ediyorum yanlış anlamasaydin keşke bir arayış içinde değilim
Anlamadım anlasam bilene engelerdim teşekürler
Çok teşekkür ederim Allah korusun umarım daha sağlıklı olur bebiş inşallah sorun olursa herzaman sorabilirsin
Tabiki 😊
Teşekkür ederim 🤗
Bir soru daha ne yemek vermeliyim ki
Bebe bisküvisi var mı evde
Bebeklerin diş çıkarma döneminde salyasinin artması ve ishal durumu normaldir bol su icirmelisin en önemlisi bu
Dış işi bebek için zordur yakın sağlık ocağına götür
Doktora götürmelisin.
Götürücem de anlamadığım o zamana kadar Napmaliyim çok endişeliyim
Diş çıkarıyor endişelenme bol sıvı ver. Su verebilirsin azar azar. Sıvı çorba olabilir. Diş kaşıyıcı oyuncak ver eline. Ateşi yoksa endişe etme. Ve doktora götür.
Ek gıda verme kesinlikle yeni doğan bebeğe ve şu an 4-5 aylık bebeğe ek gıda verilmez
@Kralbop2 1 yaşında diye yazmış ama.
Ateşi var mı bebeğin kaç derece?
Hayır kesinlikle vermesin zaten isal çorba daha kötü yapar
@Kralbop2 ne vericek çocuğa peki?
Ateşini ölçsün önce çok ateşi varsa doktora acile götürsün verirse anne sütü ya da mama versin
@Kralbop2 anladım. Dönüş yapar çocuğa bakıyordur belki.
Bilmiyorum vallaha çocuk ve durum belli umarım kötü bir şey yoktur ama gidilmesi gereken yer doktor bence
Ateş ve yok işte biraz soğuk almış olabilir terlemeside soğuk zaten ondan tedirginim bişey yemiyo mama ve süt arada veriyorum sütü de kestim
Hastane yakın ise size sıkı giyindirip doktora götürün hanımefendi
Fazla hastanelere götürmek bebek açısından iyi değil heleki zorda kalmadığım sürece çocuğa ilaç vermem bol bol su verip değiştiririm üstünü böyle iyilesiyo sadece soğuk almış az
Dahada gerildim ya çocuk kısmın da ne ağladığım yıprandigim günler oldu anlatamam
@Kralbop2 olmaz sıkı giyinmesi. Deli misin ateşi daha de çoğalır hava sıcak
😅sakin olun bay ve bayanlar
Ben sakinim bana bildirim geliyor 😀
Hayır ya bak bebek soğuk almış ateşi yok karnı ağrıyor isal sıkı giyinsin ve güzelce karnina bastırmadan masaj yapsın dişi içinde eczaneden krem al rahatlar
@Kralbop2 olmaz işte bu havada çocuğu sıkı giyindirmek. Kıs olursa olabilir. Çocuk catlar ve kötü olur.
Eee ne yedirsem yakan bayan
Çorba dedim ama olmaz dedi. Dedigi gibi mama ver o zaman. Doğru biliyordur. Az az ver ara ara ver su kaybediyordur vücudu ishal de.
Bilmiyorum yaa offfff
İshal de vücut su kaybetmez bağışıklık sistemi yediği besinden dolayı hızlı ilerlemekte bu yüzden de diş ağrısı da olunca panik yapıyor vücut
@Kralbop2 olur mu kaybeder. Bu yüzdendir ucu tümetmeli. Tek yiyeceği şey de mama olduğu için. Az az mama vermeli ara ara da su. 😀
İddasina girmeyelim istersen 🤗🤗
Mama doyurmaz ki ya
Detay şart
Doyurur. 1-2 gün öyle azıcık düzelince yemek verirsin.
Bebe bisküvisi var mı mamayı onunla karıştir iyice ez ama
@Kralbop2 ishal çocuğa şekerli verilmez. Sinir etme insanı
Aaaa bi dur yaa hiç bir şey olmaz tedirgin etme insani biz öyle yapıyorduk
Ve asla hiç bir şey olmuyor du
@Kralbop2 ha tamam o zaman
Patates haşlaması en sağlıklı sen onu ver olur mu
Birde varsa yoğurt çok iyi gelir
Calpol
Geçmiş olsun çok