Yenidoğan kıyafetlerde
Bez olarak filan
Aydan aya değişiyor ya ilk aylar için kaç sonra ki aylar için kaç alınır kıyafetler bezler
Bez olarak filan
Aydan aya değişiyor ya ilk aylar için kaç sonra ki aylar için kaç alınır kıyafetler bezler
Canım benim beğendiğin almak istediğin şeyleri al ama aldığım bir çok şeyi kullanmaya fırsat olmadı. Bu yüzden sadece temel ihtiyaçları almanı öneririm, 3 4 tane hastane çıkışı, 10 tane zıbın, her mevsime uygun battaniye, beşik nevresimi, ağız mendili, çorap, penye ince yelekler çok kullanışlı oluyor. Onun dışında pek bir şey alma ihtiyacına göre alırsın her şey elimizin altında artık. Stok yapacaksan ıslak mendil stokla bez stokla ama 3-4 numara en çok o numarayı kullanacaksın çünkü. Pişik kremi al ki bepanthol öneririm, şampuan, küvet seti, tırnak bakım seti.
Bebek Odası: Bebek yatağı, alt değiştirme masası, dolap gibi temel mobilyalar alınmalı. Odanın güvenli ve rahat olmasına özen gösterilmeli.
Bebek Giysileri: Yenidoğan kıyafetleri, zıbınlar, tulumlar, çoraplar ve battaniyeler alınmalı. Pamuklu ve yumuşak kumaşlar tercih edilmeli.
Bebek Bakım Ürünleri: Bebek bezi, ıslak mendil, bebek şampuanı, losyon ve pudra gibi bakım ürünleri temin edilmeli.
Beslenme Ekipmanları: Emzirme yastığı, süt pompası, biberonlar, biberon temizleme fırçası gibi beslenme gereçleri hazırlanmalı.
Güvenlik Ürünleri: Bebek arabası, oto koltuğu, bebek telsizi gibi güvenlik ekipmanları alınmalı ve kullanımı öğrenilmeli.
Sağlık ve Hijyen: Tırnak makası, bebek tarak seti, termometre ve bebek için uygun bir ilaç dolabı hazırlanmalı.
Eğitim ve Bilgi: Bebek bakımı hakkında kitaplar okumak, online kurslar veya ebeveynlik seminerlerine katılmak faydalı olabilir.
numaralar var üstünde bezlerin stok edin evde kalsın çok ihtiyacınız olur bir de evde her zaman ateş düşürücü şurup ve sirke bulunsun ilk zamanlar da bebeklerin aniden ateşi çıkıyor panik olmayın
Cevap
2Cevap
Yeni doğan kıyafeti fazla almanı önermem…Mesela bir tane büyük hastane çıkışı al bir veya iki tane de küçük olanlardan al yani 5 ve 11 li falan oluyor bunlar.. Ayrıyetten ilk etapta 0-3 ay arası kıyafet al onu kullanacaksın zaten 3-6 ay arası da bir kaç tane al ya da duruma göre bebeğin kilosuna göre de alırsın ileri de ama zıbın-ayaklı altlardan bol al.. Bez zaten yeni doğan ama kilosuna göre alırsın onu da :)
Kilosu belli ise bez numarası sıkıntı olmaz ama bazı bezler bebeğe uyumlu olmayabilir iş yani bebek o bezde şahsen rahat edemiyor
Sakın bebegı kucagınızda uyutmatın. Dogar dogmaz 1 2 cay kasıgı sade soda ıcırın bebege gaz sorunu olmaz. Seslı konusun muzık tv sesı kısmayın. Alıssın gurultulu uyumaya..
Soda mi yok artık
Yok artık degıl.. ınternete de bak gorursun. Soda ama sade.. meyvelı falan degıl
Ben de vermiştim çay kaşığı ile gazı olmaz ve sarılık olmaz demişlerdi ben büyük sözü dinlerim valla vermiştim 😃
Yapilmaz dogarsa dogar iste
Bilmem bebeğim olmadı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?