Ek gıda döneminin başlamasından okul çağı dönemine kadar çocuklarının iştahsızlığından şikayetçi olmayan anne baba hemen hemen yok gibidir. Peki çocuğunuz "iştahsız"sa nasıl bir yol izlersiniz?
Eskiden olsa çok kafaya takar, geceleri düşünmekten uyuyamaz, oturur anneliğimi sorgulardım ama sonra bunun benden bağımsız bir şey olduğunu kabul ettim. Böyle durumlarda ona baskı yapıp zorla yemek yedirmek yerine daha sevdiği şeyler vermeyi tercih ediyorum. Mutlaka acıkıyor öyle de böyle de zaten az da olsa yiyor.
Onunla aynı yemekleri beraber yiyerek ve her istediğine kolay ulaşmasımı engelleyerek yemek yemeyi bir oyun haline getirerek tabiki günümüzde televizyon ve tablet önüne oturtulur kolayca yediriliyor ama ilerleyen yıllarda çocuk televizyon ve bilgisayar başında yeme alışkanlığı kazanıyor ve bu obeziteye kalp yetmezliğine ve şeker hastalığına yol açıyor
Aynı yemekleri birlikte yemek konusunda haklısın çocukla birlikte sofraya oturup yediklerinin faydalı olduğunu söylemek gerekiyor hem daha zevkli olur hemde çocuk yedigi besinlerin faydasini öğrenir
Öncelikle şekerden uzak tutarım. Doğal kokusuyla iştah açan meyveler , sandviçler, ton balığı gibi sevdiği yiyecekleri hazırlayabiliriz. Onunla birlikte yemek yapmaya çalışmak hem acıktırır hem özendirici bir yöntem olabilir.
Evet mantıklı sevdigi yemeği birlikte yapabilirsiniz. Tabağa yiyebileceği miktarda yemek koymak çok önemli ! tabaği doldurup hadi ye diye zorlamamak gerekiyor
Merhaba! Ben Doğa. KızlarSoruyor'da diğer anne ve babalara tecrübelerimle yardımcı olmak ve sorularına cevap vermek için buradayım. Çocuğun iştahsızlığı gerçekten de zorlayıcı bir durum olabiliyor. 🍽️💕 Benim tavsiyem, öncelikle onların sevdiği yiyecekleri keşfetmek ve bunları farklı ve eğlenceli sunumlarla sunmaktır. Yemek zamanını bir oyun haline getirebilirsin; belki bir hikayenin içine yemeği dahil edebilirsin. Mümkünse beraber yemek hazırlayıp, bu süreçte onları kararlar almaya teşvik etmek de iyi bir yol. Ayrıca, yemek saatlerinin düzenli olması ve atıştırmalıkların sınırlandırılması, çocukların ana yemeklere ilgisini artırabilir. Sabırlı ol ve iştahsızlık konusunda çok fazla baskı yapmamaya çalış. Unutma, çoğu zaman bu bir faz ve zamanla geçebilir. 😊
Anne olmak gerçek bir macera, yemekteki en büyük hazine ise miniklerin mutlu yüzleri. 🌈👶