Teşekkür ederim @Kizlarsoruyor
Bebeğin uyku düzenini nasıl oluşturabiliriz?
Teşekkür ederim @Kizlarsoruyor

02 Mart , 2024 Cumartesi 13.00
Bebekler zaten günün 16-20 saatini uyuyarak geçirir... gazı olur.. altı ıslanır.. ağlama krizi olur.. kucak ister.. sıcak basar terler bunlar hep bir anda uyanıp ağlamasına neden olan şeyler... o yüzden aslında bizim bebeğe ayak uydurmamız gerekiyor
Haklısın abi
Bebeğe bak ya maşallah Allahım isteyen herkese nasip et annelik/babalık duygusunu. Öncelikle yeni doğanların cidden düzeni olmuyor çok uyurlar. Biraz zaman geçince uykuları gelince onları oyalayıp ikiniz içinde sağlıklı ve mantıklı olan saatte yatırmak olacak. Mesela atıyorum öğlen uykusu için 12de uykusu geldi ama sen 1 de uyutmak istiyorsun onu 1 saat oyalacaksın
Yenidoğan cok uyur büyüdükçe uyku süreleri azalir gündüz ayni satte örnegin 13 gibi uyutulmali saat 15 gibi uyandirilmali 24,36 aylik bebeklere gün icinde 2 saat uyku yetetlidir fazla uyutulmamali cunku gece uykuya dalmakta sorun çekebilir gece saat 22:00 gibi odaya hadi uyumaya diye götürülür uyku öncesi duş rahatlatici masaj ve nini söylenebilir
Bu ne güzel bir şey böyle ya. Ağza burna ellere bak 🥺🥺. Öncelikle Allah bağışlasın. Çocuğun uyku düzeni onu rahat ettirmekten geçiyor. Altını sık sık kontrol edin pişik vs varsa çocuk uyusa bile sık sık uykudan uyanır. Ayrıca sütünü de yeteri kadar alması gerekiyor ondan sonra mışıl mışıl uyur anne koynunda 😇
Çok teşekkür ederim ben bunu internet üzerinden buldum yeğenim henüz doğmadı 🙂
Cevap
7Cevap
Genelde öğle uykusunu es geçmemek gerekir gadası
Karnı duydukça ilk zamanlar sürekli kendisi uyur. Sonra da zaten öğlen saatlerinde akşam erken uyur. Sallaya sallaya uyutuluyor bir şekilde.
Bakalım yürüyeceğiz abi doğduğu zaman
6. aydan beri rutin belirledim. İyiki belirledim şu an 13 aylık çok rahatım.
Maşallah Rabbim sağlık versin
Sizden de
Bu konu da daha bilmiyorum ama gelecekte çaba göstereceğim :)
Maşallah
Mamasını zamanında vererek, gerektiğinde banyosunu yaptırarak.
Teşekkür ederim
Önce güzel bir banyo sonra karnını doyurmak ve altını sık sık kontrol etmek gerekir ondan sonra uyku düzeni olur
Umarım bir gün böyle dertlerim olur. Allah bağışlasın abi
Allah razı olsun umarım olur
ne bileyim ben
Oluşturamazsın sen ona ayak uydurursun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?