Bebeğim buğün 2 ayını doldurdu.
Gündüz en fazla 2,3 saat uyuyor.
Geceleri ise saat 10 da uyur 3,4 saat ara geçince süt içmek için uyanır ve bu sabah saat 8 e kadar böyle devam eder.
Sizce olması gereken bu mu?
Sizler nasılsınız uyku konusunda?
Bebeğim buğün 2 ayını doldurdu.
Gündüz en fazla 2,3 saat uyuyor.
Geceleri ise saat 10 da uyur 3,4 saat ara geçince süt içmek için uyanır ve bu sabah saat 8 e kadar böyle devam eder.
Sizce olması gereken bu mu?
Sizler nasılsınız uyku konusunda?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Biraz az uzun süre uyumuyorsa da bir uyku saati daha eklemeye çalışın. Benim bebeklerim 1.5 yaşında onlar da bu kadar uyuyor
2 aylık bebeğe göre uyku saatleri hiç iyi değil. Uyuduğu ortamda bir sorun olmalı, inceleyip düzeltmeye çalışın.
Ne gibi sorun?
Yatağı rahatsız edici olabilir. Oda ısısı düşük ya da çok yüksek olabilir. Çok fazla karanlık ya da çok fazla aydınlık olabilir. Çok gürültülü ve çok sessiz de olabilir. Bu ikilemin ortasını bulmanız gerekiyor.
1 yaşına kadar bebeklerin günün 2/3’sini uyuyarak geçirmeleri lazım. Bu da ortalama olarak 16 saatini uykuda geçirmesi gerektiğini gösterir.
Peki ya gündüz uyuyan bebek süt vermek için uyandırılmalı mı
2-3 saatte bir emzirmeniz gerektiği için uyandırmanız daha iyi olur. Gece gündüz karmaşası da yaşıyor olabilir bebek. Gündüzleri daha aydınlık bir ortamda uyutun, geceleri de gündüze göre daha karanlık bir ortamda uyutun. İkisi de karanlık olursa bebek gece gündüzü ayırt edemeyip gece vakti sürekli uyanıp durur.
gayet normal dua et öyle olmayanlarda vardı :)))
Evet öyle ben sadece gündüz pek uyumadığı için sorma ihtiyacında bulundum
:)) dua et et duaaaaaa sabahlara kadar ayakta kaldığımı biliyorum :)
Gündüz uyuyan bebek süt vermek için uyandırılmalı mı
açsa uyanır zaten o
Gayet normal