Herkese Selam Canlar🦋
Bebeklerin saçlarının daha gür çıkması için genelde ilk saçların kesilmesini önerirler siz ne düşünüyorsunuz?

Herkese Selam Canlar🦋
Bebeklerin saçlarının daha gür çıkması için genelde ilk saçların kesilmesini önerirler siz ne düşünüyorsunuz?

Evet kesilmeli mutlaka. İlk saçlar nasıl gür olsa da kesilmeli. Küçük yeğenlerimden biliyorum. 🙂 Hatta ilk saçları yeğenimin iki kez kesti kardeşim, çok tatlı oluyorlar yaa kel olunca 😂
Cevap
11Cevap
Bence belirli bir süre kesilmemesi lazım ama doktora daha iyi bilir tabi ki de. Günaydın :)
Günaydın barış🙃 bence de doktorlar her zaman en iyisini bilir, onlara danışmakta fayda var
Bebekler sürekli yattığı için üstler uzun yanlar kısa oluyor genelde. Kesip durumu eşitlemek en güzeli 😄
Hic kestirmedim.. tahmini agirliginca altin vermistim.
Şu an gayet iyiler.
Evet kesilmeli Peygamber efendimizin hadisinde de geçer bebeklerin saçlarının kesilip tartıp geldiği ağırlıkca altın veya buğday dağıtılır
1 yaş sonrası evet, sonra bir de zeytinyağı sürülmeli
Kesinlikle kesilmelidir, saç kestikçe uzayan birşeydir. En ilk zamanlarda yapılması gerektiğini düşünüyorum.
Dinen kesiliyor diye biliyorum.. bi hafta 40 gün emin değilim ama öyle bi şey olduğunu biliyorum
Hurafe geliyor bana. Kesilmeyip gür olan bir sürü insan var
Bence kesilmemeli, yanlış bir düşünce olduğunu düşünüyorum.
Aslında sünnet dinimize göre. Vardır bi hikmeti bilmediğim bir konu.
Belli bir süre kesilmemesi gerekiyor diye biliyorum
Tabii ki kesilmeli niye kesilmesin ki?
Hayır kesilmemesi daha iyidir
Kesilebilir daha gür cikar
ben 1 yaşına kadar kestirmedim şart değil
Tam bur hurafe bu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?