Biz büyüklerimizden hep 3 yaşına 5 yaşına kadar emdi sözleri duyardık. Peki günümüzde neden emzirme süreleri kısaldı?

Biz büyüklerimizden hep 3 yaşına 5 yaşına kadar emdi sözleri duyardık. Peki günümüzde neden emzirme süreleri kısaldı?

Ben 3 ay emzirdim, keyfi emzirmeyen varsa bir şey diyemem ama benim süt üretecek enerjim bile yoktu tek başına çocuk bak, ameliyat ağrısı, ev işi, uykusuzluk stres derken zaten kesildim.
Ben de 3 ay emzirdim. Sütüm yoktu sütüm yok yetmiyor diye üzülmekten azıcık var olan da kaçtı gitti 🥺🥺
Ay evet ya o daha çok strese sokuyor cidden 😥😥
Cevap
6Cevap
Belki de sağlıklı beslenme ile ilgisi olabilir ya da anneler dikkatsizdir ya da süt gelmiyordur
Annelerin hep bir işi var gadası
Eskiden annelerin daha cok işi vardı ama
Şimdiki anneler memelerim sarkar diye süt vermek istemiyor
Heh şimdi olur 🤭
😅
Bildiğim tek şey kadınlar emzirdikçe memelerinin çöktüğün düşünüyorlar
Güzellik kaygısı diyorsun
Haklısın
😂😂 mantıklı ndnd
Annelerin sabrı tükendi, hazır mama alıp vermek daha cazip geliyor ve zaman yok eskisi kadar..
Formül mama vermek aslında daha zor. Biberon temizliği, olası daha fazla gaz, mamanın ısısı, ph değeri düzgün suyu ne bileyim gece kalkıp mama hazırlamak emzirmekten çok daha zor. Dahası annelerimizin eskiden daha fazla zamanı yoktu; çamaşır bulaşık, makine yok bi şey yok. Şimdi çamaşırı makine yıkadığı gibi mesela sermiyoruz bile makinede yine kurutuyoruz. Ama yinede emzirme yüzdesi ve zamanı daha az. Saçma değil mi?
Öyle bir konuştun ki çocuk sahiplenip askere gidene kadar emziresim geldi..
😂😂 yaparsın sen bu işi jsjdjd
İnsanlar psikolojik olarak rahat değil, tabi kişiden kaynaklı sorunlar da var, emzirmeyi bilmemek emzirmeyi sevmemek gibi
Doğru ve sünnet olan 2 yaşına kadar emzirmek, çok şükür.
Sanırım alternatifler çoğaldı
Eskiden de formül mamalar vardı ama 🙄
Güzellik algısından dolayı korkuyorlar.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?