Bebek 2 yaşını geçti, arkadaşım çalıştığı için babaannesi bakıyor. Bebek şu an annesinin kucağına meme emmek harici gitmiyor diye sütten kesmiyor ama artık yaşı geldi. Yanlış değil mi bu yaptığı.

Bebek 2 yaşını geçti, arkadaşım çalıştığı için babaannesi bakıyor. Bebek şu an annesinin kucağına meme emmek harici gitmiyor diye sütten kesmiyor ama artık yaşı geldi. Yanlış değil mi bu yaptığı.

Sütten kesme süreci, bebekler için doğal bir ilerlemedir ve her çocuğun gelişimi farklı olabilir. Ancak, genellikle çocuklar 1-2 yaş arasında emmeyi bırakmaya başlarlar ve 2 yaşından sonra sütten kesilmesi önerilir. Bu dönemde çocuklar, besin ihtiyaçlarını daha çok katı gıdalarla karşılamaya başlar ve anne sütü ya da mama gibi sıvı gıdaların önemi azalır. Eğer bebeğiniz artık 2 yaşını geçtiyse ve başka katı gıdalarla beslenmeye başlamışsa, sütten kesme sürecine başlamak için uygun bir dönem olabilir. Bu süreçte, süt yerine alternatif içecekler sunabilir veya katı gıdalarla beslenmeye odaklanabilirsiniz. Ayrıca sütten kesme sürecinde bebeğinizin ihtiyaç duyabileceği ekstra sevgi, ilgi ve sabır göstermek önemlidir. Arkadaşınızın bebeğini başkalarından kıskandığı için sütten kesmemesi, çocuğun sağlıklı gelişimi için pek uygun bir yaklaşım değildir. Çünkü sütten kesme süreci, çocuğun diş sağlığı, uyku düzeni ve bağımsızlık gelişimi açısından da önemlidir. Ayrıca çocuğunuzun diğer aile bireyleriyle de bağ kurması ve sosyal becerilerini geliştirmesi için önemlidir.
teşekkürler
Rica ederim abla
Anne çalıştığı için vicdan azabı çekiyor bu yüzden bebeğine daha çok yükleniyor gün içinde anne çocuk bağı olmadığı için ilgisini öyle kazanmaya çalışıyor.
Ama bu yanlış.
En fazla dinende uygun olan 2 yaşa kadar emzirmek fazlası çocuğun mahremiyetinide etkiler.
Anne çocuk bağını emzirmeden de kurabilir oyun oynayarak ilgi göstererek birşeyleri öğreterek bol bol sevgi göstererek gibi gibi şeyler
aynen emzirme dışında bir bağ kurmaya çalışmalı
2 yaş tam anal dönemin başladığı zamanlar. Bebekler anneyle artık ruhsal anlamda farklı bir dil geliştirmeye çalıştığından aşırı öfkeli olurlar. Çok çatışırlar. Bu dönemde kendilerinin de bir birey olduğunun farkına vardıklarından özerklik kazanma çabasina girerler. 2 yaş sendromu da dediğimiz bu dönemde bebek artık sütten kesilmeli. Sonrası çok daha zor olur.
teşekkürler
Rica ederim🌺
2 yaşını geçti diye sütten kesmek gerekmiyo. Sütten kesmek gerekmiyo.
Hazır olduğunda, yani ihtiyacı kalmadığında kendisi bırakır zaten.
Ömür boyu yiyecek içecek tüketicek zaten.
Anne sütünden daha faydalı bir besin yok dünyada, olmayacakta.
Bırakın emsin, emzirsin..
Cevap
5Cevap
Yanlış tabiki 2 yaşa kadar yeterli zaten 6. aydan sonra anne sütünde ilk aylara nazaran çok ta besleyici vitamin mineral kalmıyor ne gerek var ki bebeğinin kucağına daha çok gelmesini istiyorsan ona daha çok yakınlık göstersin oyunlar oynasın vakit ayırsın mesela
Çocuğuyla yeterli ilgilenip, kucağına almiyodur belkide. Çünkü alışmasın istemiştir ama bu da yanlış. Bi bebeği kedi gibi düşünün ne kadar çok ilgi ve şefkat gösterir onunla oyunlar oynarsanız size o kadar çok bağlanır.
bence de
Benim oğlum 2 yaşına girecek hala emziriyorum ama böyle bir gayem yok elbette ilk 6 ay önemli ama eğer süt yeterli miktarda gelmiyorsa her iki tarafa da eziyet.
Çocuk bu annesini unutmaz ki.
çocuk bırakmıyorsa zorlamamak lazım tabii
Belkide nasıl bıraktıracağım diye telaş ediyordur. O bağı seviyordur. Ne bileyim aklıma başka bir şey gelmedi. Sonuçta kendi kararı ve bu karar sadece bebeğini etkileyecek. O yüzden istediği kadar emzirsin.
Bunu emzirmek yerine oyun oynayarak çocuğuyla zaman geçirerek yapması bence çok daha yararlı olur
Bilinçsiz ebeveynler çocuklarını kendilerine bağımlı yapmanın mutlaka bi yolunu buluyor ya
maalesef
Bizim kuzen 5 yaşına kadar anne sütüyle beslendi
o bebek büyüdüğü zaman kesin kaçak et keser bırakmıyorsa sjsjsjsj bir çok kadın çocuğum süt istesin diye uğraşır sizinki süt istiyor diye şikayet ediyorsunuz bırak içsin ne değişik varlıksınız
Ne değişik kadınmış yanlış tabii Allah akıl fikir versin.
çocuk kendi beslene biliyorsa zaten bırakır
4' e 5 e kadar emziren gördüm
bence çok fazla
Evet, çok yanlıs, kıskanması baya yanlış.
Biraz abartmış sanki
Doktora danışsa daha iyi sanki
bilmiyorum ama biraz korkutcu
bana da öyle geliyor
Benim annem guzel annem ismi ne
Bence de yanlis
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?