7 aylık bebeğim battaniye, yorgan ne örtersem tekmeleye tekmeleye açıyor. Sabaha kadar uyanıp üstünü örtüyorum. Bazen o şekilde uyuyor, üşütecek bu gidişle. Nasıl bir çözüm bulabilirim buna?
Bebeğim sabaha kadar üstünü açıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Yorumumu yazmadan önce şunu belirteyim ben bir anne değilim ve daha önce bebek bakıcılığı yapmadım, pedagog da değilim. Mantığım üzerine yorum yapacağım. Çocuğunu çok seviyorsun ve herhangi bir iş başına gelir diye korkuyorsun, üşütmesi gibi. Fakat bebeğiniz zaten vücut dili ile (yorganı tekmeleyerek atarak) duygusunu ifade ediyor. Ona çok sıcak geliyor. Belki daha ince bir örtü ile örterseniz bebeğinizi o zaman yorganı tekmelemez. Belli ki kalın battaniyeden, sıcaktan memnun değil. Umarım cevabım yardımcı olmuştur.
Parmaklara bak. 😂 Bizim bebek de aynısını yapıyordu, kendiliğinden yapmayı bıraktı. Belki çok sıkmadan, onu rahatsız etmeden kundak yaparsan bu huyunu unutur ya da bebek yorganları oluyor hafif ve geniş, onları örtmek de işe yarayabilir.
Bunun için uyku tulumları var, iyi oluyor üstünü açan bebeğe
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bende öyleyim küçükken de öyleymisim bu değişmez ☺️ çok terliyorum gece sıcaktan hasta oluyorum belki o da çok terliyor ince bir battaniye ile örtün hava o kadar soğuk değil
Aklıma ilk gelen şey uyku tulumu oldu ama içeri doğru gırerse nefessız kalır mı diye de su an önermesem daha mı uyu olur bılemedım, bebegı kundaklasan sankı bu sorun cozulebılr
İnce uyku tulumları çok işe yarıyor üstü açılsa bile üşümez o zaman, ama kalın olan uyku tulumları kışın bile çok terletiyor o yüzden ince tercih ederseniz daha mantıklı olur.