Arkadaşlar, minnak hiçbir şeyi beğenip yemiyor. Ne yapacağız böyle? Yoğurt verdim yüzünü ekşitti, elma püresi verdim ağzından çıkardı. Nasıl sevdirebilirim mamaları 🥴?

Arkadaşlar, minnak hiçbir şeyi beğenip yemiyor. Ne yapacağız böyle? Yoğurt verdim yüzünü ekşitti, elma püresi verdim ağzından çıkardı. Nasıl sevdirebilirim mamaları 🥴?

Yemiyorsa zorlama miniği. Sanırım ek gıdaya yeni geçiyorsunuz kaşık kaşık vermek yerine önüne koy mesela bırak parmaklasın parmaklarını yalasın bırak kirlensin dert etme öyle alsın tadını. Şu an zaten sadece yeni tatları öğrenmesi amaç püre yapıp vermek yerine eline bir havucu soyup bir elmayı soyup ver mesela hem dişlerini kaşır hem tat duyusu gelişir sadece dikkat et büyük bir parça koparıp yutmaya çalışmasın. Sadece şunu tattır bunu ver kurallarını da boş ver kendin ne yiyorsan ona da onları tattır. Parmağını değdirip ver ağzına mesela. Bir kaşık çorba ver illa zeytinyagla yapılmış bir haşlama çorba vermek zorunda değilsin.
Tarif vermem gerekirse de ben oğluma kendim kaşık mama hazırladım hep kuru kayısı kuru incir ve kara kuru üzümü çektirerek haşliyordum sonra da irmik ekleyip irmiği kavuruyordum blende edip öyle veriyordum hem çok lezzetli hem çok besleyici oluyordu. Arımama pirinç unu muhallebisi yapıyordum kara kuru üzümle pisiriyordum onu da. Cici bebe yapıp suyla vermeyi deneyebilirsin bisküviyi kendin de hazırlayabilirsin.
Ama kesinlikle çocuğu zorlama 😊 ek gıdaya ilk geçiş dönemi çocuğun karnını doyurmak için değil tatları öğrenmesi içindir bunu benimse kural olarak.
Öncelikle minnağa maşallah🥰tabiki uygun olup olmadığını sen daha iyi bilirsin ama yoğurdun içine biraz reçel ilave edebilirsin ben kardeşime hep öyle yapardım sadece yoğurda yüzünü eksitirdi ama reçelli olunca yerdi ya da yoğurdun içine biraz muz ezerdim onu da severek yerdi yavaş yavaş çorbaya başlayabilirsin yine ufaktan sebze olabilir hem sağlıklı olur patates haslayabilirsin şimdilik bunlar geldi aklıma😊
Cevap
1Cevap
Sevdiği bir şey ile karıştırarak verebilirsin. Mesela yoğurt sevmiyorsa elma püresi ile karıştırabilirsin gibi. Bu arada maşallah, çok tatlı. <3
Kıyamam yaaa 6 aylık galiba Allah bagislasin
5 aylık, anne sütü vermedigimden ek gıdaya erken başladık. 😌
Yok süt veremem. Formül mama veriyorum bilirsiniz işte şu bebek mamaları toz halinde olanlar. Ama anne sütü kadar değerli değil tabi
İnşallah 🙏🏻😌
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?