•Bebeklere soğuk mama verilirse ne olur?🍼🍼🍼Yapılıp anında tüketilmeyen mama 1 saat içinde verilebilir ama bu süre içinde soğuyan mamayı bebeğe soğuk olarak vermenin zararları var mıdır?
Ben bebeğime vermiyorum taze yapıyorum çünkü gaz yapar soğuk mama. Zaten bebeklerin bağırsakları gelişmemiş oluyor ve gaz yönünden sıkıntılı oluyorlar neden bir de ben çektireyim el kadar sabiye.
Kesinlikle en doğrusu, soğuk mama zaten gaz yapar 😊 Ben bir dönem bebeğim çok ağlayan bir bebekti ağladığında acıktı zannedip mama yapar sonra içmez çöpe dökerdim bu şekilde çok mama ziyan olunca bir sterilizatör almış ve 1 saat sabit ısıda tutmak için kullanmıştım 😊
Bebeğin mamasını hazırlamak başlı başına bir iştir. Normalde mamanın sıcaklığı ten sıcaklığı kadar olmalıdır. Bunu anlamak içinde dirseğin ucuyla mama sıcaklığı kontrol edilebilir. Yalnız mama hazırlandıktan sonra en az 1 saat içinde tüketilmesi gerekir. Aksi taktirde mama içinde bakteri oluşumu görülmeye başlanır. Ayrıca mamayı soğuk vermek bebeklerde gaz problemini tetikleyecektir.