Emzirmek fiziği mi bozuyormuş? Anne olmayı hak etmediğini düşünürüm çünkü bu zamanda anne sütünün bebek için ne kadar faydalı olduğunu ve bunu hiçbir besinden alınamayacağını bilmeyen yetişkin yoktur. Kaldı ki mesele sadece beslenmek de değil. Güvenli bağlanma insanlar için çok önemli ve çocuğun güvenli bağlanmasının ilk adımı anneyle kurulan ilişkidir, bu da emzirmeyle başlar. güvenli bağlanmayan çocuklar yetişkinlikte bir çok problemle karşılaşıyor. "En başta da güven problemi". Bir bebek emmeyi kabul etmiyorsa dahi, süt sağılarak bebeğe verilmeli ve besleme yapılırken de mutlaka anneyle tentene temas olmalı mümkünse.
Bana çok aşırı bencilce geliyor inanılmaz derecede insanlık dışı geliyor süt var niye vermiyorsun değil mi yaptırırsın göğüslerini sonra yine yaptırırsın estetik diye bir şey var üstelik artık göğüs estetiğini çok ucuz fiyata yapan yerler var anne sütü bebeğin çok gelişiminde yardım olan bir şey yani anne sütü olmadan bir bebek çok fazla gelişmiyor ihtiyacı var anne sütünden alması gereken şeyleri mamadan alamıyor bu çocuk
Kadin emzirmek zorunda değil. Tercihi ne olursa olsun. İster bu sebeple ister başka sebeple. O zaman memesi olmayıp cocugunu emziremeyen kadinlar annelik ruhuna erisemiyor mu? Siz bir kadin olarak bu ayrimi yaparsaniz baskalari neler neler demez kadin normal dogursada annedir sezeryan dogursada annedir emzirsede annedir emzirmesede
Kadın emzirmek zorunda değil elbette ama bir anne sütü olduğu halde göğsü sarkacak diye emzirmiyorsa tam olarak annelik ruhuna erişememiştir bana göre 😊 Sana katılıyorum, sezeryanla doğuran da anne normal doğuran da hatta sadece doğuran değil bakan da anne doğurmakla anne olunamıyor çünkü, ama sütü varken kendi görselini düşünüp bebeğine süt vermeyen bir anne bana göre bu ruha yeterince erişememiştir. Annelik özveridir, annelik fedakarlıktır. Bu benim şahsi görüşüm, sizinkine de saygı duyarım ama katılmıyorum da.
Bahsettiğiniz göğsü olmayan belki kanser tedavisi yüzünden memesini kaybetmiş, göğsü olduğu halde hiç sütü olmayan kadınlardan annelerden bahsetmiyorum ki ben tamamen keyfi için göğsü sarkmasın diye sütünü bebeğine vermeyen bir kadından bahsediyorum.
Bu hakkı din bile vermişken hukmü bir başkası veremez. Kadin keyfi de olsa bebegini emzirmek istemeyebilir ve baba bebege süt anne dahi bulmayla yükümlü kılınmıştır. 9 ay karninda tasidi anne oldu ama emzirmedigi icin annelik ruhuna erismedi biraz tuhaf oluyor. Tartısmaya açik bir konu ama uzatmanin anlami yok bu tarz agır yaftalamalae yanlış.
Yorumlarda emziren annelerin güven bagin arttirdigini vs okudum o zaman mama yiyen bebeklerle anne bebek bagı olusmuyor mu? Sanki biraz ortam hararetini arttirmaj icin sorulmus bir soru gibi geldi bana
Müslüman değilim bu yüzden dinin hükümleri ile ilgilenmiyorum 🤗 Bu sadece benim bakış açım.
Ve tüm uzmanlar emzirmenin anne ile bebek arasındaki güvenli bağlanmayı en çok destekleyen şey olduğunu vurguluyor.
Bebeğini mama ile büyütmek zorunda kalmış bir anneyim ve duygusal anlamda bu konuda kendimi hep eksik hissederim. Bu yüzden bir kadının sütü varken çocuğunu beslememesini duygusal olarak anlam ve hak veremiyorum.
Evet işte siz kendinizi eksik hissettiginiz icin böyle dusunuyorsunuz. Ama öyle değil Emzirse de emzirmese de dogursa da dogurmasa da bir bebegi buyuten herkes en kutsal annedir. İyi günler
Büyütmek evet "bakımvermek" anneliktir. Anneliğin bir diğer karşılığı da "bakımveren" dir zaten. Bu durumda da bir annenin sütü varken vermemesi esirgemesi de bu durumda var olduğu halde vermediği için bakımı yeteri kadar vermemeye giriyor benim görüşüm ve algıma göre ve herkes de benim gibi düşünüyormuş zaten 🤗 iyi akşamlar 🌸🌸
maalesef ki son dönemlerde bu durumu sıklıkla yaşar olduk. Kadınlar sırf göğüslerinde sarkma olmasın diye bebeklerini emzirmek istemiyorlar. Ama bu durum bebeğin gelişimi açısından oldukça kötü bir durumdur. Çünkü bebeğin ilk 6 ay anne sütüne ihtiyacı vardır. Süt yerine verilen mamalar ilk 6 ay anne sütünün verdiği besin kadar bebeğe besin vermez. Kaldı ki hamile bir kadın doğum yaptıktan sonra kendi istemese bile süt kanalları sütle dolacağı için, illa ki göğüslerinde büyüme sonrasında süt çekildiği zaman deforme olacaktır. Bir insan vicdanen böyle birşeyi yapmaktan imtina etmelidir.
Bilakis emzirmek göğüslere güzellik katıyor anne bebeğe sütünü verirken bebek de adeta anneye emerek katkıda bulunuyor karşılıklı kazan kazan fırsatı bu bence reddedilemez bir kazanç ve üstelik maddi ve manevi daha birçok avantajı var daha noolsun mis😄 #TubaSueda 🍀
Mamalar zaten güvenilir içeriklere sahip değil ve zaten hiç bir zaman anne sütüyle rekabet edemezler. Ekonomik açıdan da avantaj elbette. Fakat emzirmenin göğüsleri güzelleştirdiği doğru cidden. Yine de başka nedenlerle estetik yaptırmak isteyen yaptırır tabi..
Bu bencillikle nasıl çocuk sahibi olmus anlayamam açıkçası. Onun kendi tercihi, karışamayız diyen bi kesim de vardır mutlaka. Öylr düşünmüyorum. Bir insanı dünyaya getirme sorumluluğunu aldıysa birtakım fedakarlıkları da beraberinde getirmesi gerekiyor. Sütü olmadığı için emziremeyen anneleri tenzih ediyorum 🤍
Sütü yetersiz olduğu için önce anne sütüne destek olarak sanırım 3. Aydan sonra da sadece mama ile bebeğini büyütmüş öyle büyütmek zorunda kalmış bir anne olarak sütümün yetersizliği her zaman yüreğimde duygusal bir eksiklik olarak yer buldu. Emzirmek isteyip vücudu süt üretmemiş bir anne olarak sütü olduğu halde bebeğini bu mucize besinden sırf memesi sarkmasın diye mahrum bırakan bir annenin eksik kalmış tam anlamıyla annelik ruhuna erişememiş olduğu fikrim asla değişmez benim de 🙏❤
valla çok saçma ozamn fizik bozulmasın diye hamilede kalma yani bebekler anne sütü ile beslenir ha hiç olmaz sütün ozamann hazır mamaya gerek duyulur hem emzirmek bebekle anne arasındaki bağı artttırıyor
Merhametten yoksun olduğunu ve egoist olduğunu düşünürüm. Düşünsenize annesiniz o çoçuğa sahip olmak isteyen binlerce aile var. Ve siz kalkıp çoçuğun temel güvene karşı güvensizlik döneminde en çok ihtiyacı olduğu dönemde ihtiyacını görmezden gelebiliyorsunuz sırf şekillere takıldığınız için. Böyle bir insanın anne olmasını istemem. Anne olma yetisi her insana verilmemeli. 🌿
Çocuk emmese koca emecek her türlü deforme olacak. Kimseye hıhım memem taş gibi kalacak desen neden sonuç ilişkisine aykırı tutarsızlıklar barındıran bir yaklaşım. Çünkü dik ve diri bir memeyi her erkek sever ve emmek ister hdhdhdh
Anne değildir o emziremedim diye günlerce ağladım yillardir da içimde yaradır ne demek fiziğim bozulmasın çocuklarım kendi canımdan daha üstün daha kutsaldır.
Benim sütüm vardı emmedi çocuklar günlerce ağladım ne kadar canım acıdı yarım anneyim diye insanlar çok değişik çok şükür ki büyüttük ama eminim ki hala içimizde uktedir bu.
Bir kadın anne olduğunda tercih yaparken önceliği bebeğinin sağlığı olmalı gibi geliyor bana da. Başka türlüsü en azından benim "annelik" kavramına çok ters 😊
tanık olduğum bir durumdu, kadının biri genç kardeşinin "estetikle bile düzeltmesi zor oluyor abla" şeklinde gazına getirmesi işe yaramıştı. hamilelik dönemi güzel geçmiş olup duygusal da olmasına rağmen tabi herkes şok. o kadar tiksindimki o şahıstan olsa olsa gaza gelmesidir diye tahmin ediyorum her zaman. :))
Neden anne olmus diye dusunurum. Zorunlu bir hamilelik mi, esi mi zorladi falan diye dusunurum. Her kadin anne olamiyor ya. Kimisi olmak icin can atiyor allah vermiyor kimisi elindekinin kiymetini bilmiyor. Dunya cok acayip…
Kendini çocuğundan daha önde tutuyordur, anne sütünün hiçbir besinde bulunmadığını çocuğunun gelişimi için önemini bilmiyordur. Hamileyken bozulan fiziği için de çocuğunu aldırmayı düşünmüş müdür diye düşünmedim değil doğrusu. Allah akıl fikir versin
Saygı duyarım, herkesin kendi kararı kendi tercihi. Az emzirdi, Anne sütü ile az besledi diye yarım anne olmuyor. Kendinide düşünmesi lazım. Doğum sonrası depresyonu lohusa sendromu ile baş ediyordur belki bilemeyiz. Hamilelik öncesi bedenine dönmek istiyor veya özlüyordur, hamilelikte kadınlar ister istemez kilo alıyor. Bütün bunları göz önünde bulundurarak anneye saygı duyulup destek olunmalı.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bunu yapan kadın da mı varmış... Kadınlardan korkmak için milyonlarca sebebim vardı, bir tane daha eklendi.
Çocuğu sevmediğini istemediğini çocukla ilgilenmek alakadar olmak istemediğini düşünürüm
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Böyleleri var mı gerçekten ya 😲 hiç aklım almıyor bir insan bunu neden yapar, annem böyle düşünmüş olsaydı şimdiye kadar çoktan ölmüştüm net 😬 ben ki 12 yaşına emdim 🙈😅
Halbuki canın çok acısa da çok direndiğine eminim birakana kadar 🌸 Benim de sütüm yoktu, sütüm yok diye oturup ağladığımı bilirim. Bu yüzden asla anlayamam keyfi bir süt mahrumiyetini
Bende emziren bir anneyim kızm 15 aylık şu an ne göbek var ne başka herkes diyor doğum yapmamış gibisin 😇 emzirmek hem bebek ile anne bağını kuvvetlendiriyor
Kadınları bir rahat bırakın yaa bende bir anneyim 3 yaşına kadar emzirdim ama herkes benim gibi olmak zorunda değil o çocuk bir şekilde büyür zaten biraz da annelerin psikolojisini düşünün hemen kötü anne damgası vuruyorsunuz çok saçma.
Anne sütündeki mucize değerler başka hiç bir besinde yok. Anne göğsü çocuk hasta olduğunda bile çocuğun ihtiyacına göre daha yüksek değerlerde süt üretimi yapar. Böyle mucize bir şeyi sırf göğsü sarkmasın diye evladından sakınan bir annenin psikolojisini ve sarkan memesini bir bebekten daha çok düşünemem 😪