Probiyotikli yapısıyla dikkat çeken SMA Optipro, bebeğin gelişiminin devamlı olmasına katkı sağlıyor. 1-3 yaş arasındaki bebekler için kullanılabilen ürün, özel formülü sayesinde bebekte gaz yapmıyor.
Gaz yapmayan bebek maması denilince, aklınıza ilk hangi mama geliyor?
Her bebeğin gelişimi farklı olduğu gibiher bebeğe yarayan ya da yaramayan mama markaları da farklılık gösterir. Her mama her bebeğe iyi gelmeyebilir. Bu tamamen gelişimsel özelliklere göre değişir. Benim bebeğim için gaz yapmayan mama markaları, Bebelac Gold ve SMA dır.
Bebeğinizin sindirim sistemi henüz tam olarak olgunlaşmadığı için, bebek mamaları genellikle gaz problemine neden olabilir. Ancak, bazı bebek mamaları diğerlerine göre daha az gaz yapabilir. İşte, bebeğinizin gaz problemine neden olmayan bir mama seçmenize yardımcı olacak bazı öneriler:
Süt bazlı mamalar yerine soya bazlı mamalar: Süt bazlı mamalar, genellikle laktoz içerir ve bebeklerde gaz yapabilir. Soya bazlı mamalar, süt bazlı mamalara göre daha az gaz yapabilir. Anti-kolik formülleri: Anti-kolik formülleri, bebeğin yutma havasını azaltmaya yardımcı olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu formüller, gaz problemi yaşayan bebekler için özellikle faydalı olabilir. Probiyotikler: Bazı bebek mamaları, bebeğin sindirim sisteminin sağlıklı olması için gerekli olan probiyotikleri içerir. Probiyotikler, sindirim sistemindeki iyi bakterilerin artmasına yardımcı olur ve gaz problemine neden olan kötü bakterilerin büyümesini engeller. Hidrolize mamalar: Hidrolize mamalar, proteinleri daha küçük parçalara ayırmak için özel bir işlemden geçirilir. Bu sayede, sindirim sistemi daha kolay bir şekilde sindirebilir ve gaz problemi yaşama olasılığı daha az olur. Önerdiğim bu bebek mamaları arasında Enfamil, Similac, Aptamil, Nutramigen ve Gerber Good Start gibi markalar yer almaktadır. Ancak, her bebek farklı olduğundan, bebeğiniz için en uygun mama seçimi için doktorunuzla da konuşmanız önemlidir.
ben kizima 4 aylikken mama kullanmaya basladim ilk kullandigim mama bebelac ti, tabi bjraz ay olarak erken baslamak zorunda kaldigimiz icin bagirsaklari alisamadi, dayanilmaz hale gelince insan cozum ariyor, mama degistirme karari aldik denemek amacli bimden BEBIVITA adli mamayi aldim, her ucuz mal kotu degilmis onu anladim kizim Şu an 17 aylik ve halen bebivita kullaniyorum memnuniyetimi bu sekilde anlatabilirim ancak, Şu an 16 haftalik hamileyim nasipse oglumuz olacak inanin ona da bebivita kullanacagim ilk mama gecisinde bebivitayi tavsiye ederim sonrasinda degistirebilirsiniz tabi sizin tercihiniz ama yeni baslamak adini tercih edilecek cok iyi bir markadir Rabbim ebeveyn ilarak bize de, o sanciyi ceken bebeklerimize de bol sabir versin gaz sancilari bazen kontrolden cikabiliyor maalesef :)
Evolvia geliyor aklıma hemen yani bir çok bebek maması gördüm bebekler içtiler filan ama ben bunun kadar yani az sorun çıkartan bir mama görmedim gaz yapmıyor daha sonrasını çocuk bunu iştahla içiyor ve bir de yani kilo aldırıyor gayet iyi gelişim sağlıyor tabii ki diğer markalar da güzel olanlar var ama bence en iyisi bu
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bebeğinde gaz problemi yaşamış birisi olarak en etkili mamanın Hipp organik olduğunu söyleyebilirim.
Benim aklıma gaz yapmayan bebek maması denilince şüphesiz Evolvia geliyor. Biz doktorumuzun önerisiyle Evolvia başlamıştık ve asla bu mamayı değiştirmem. Gaz problemi hiç yaşamıyoruz, kilo alıyor, rahat rahat uyuyor. Kuzenimede önerdim onun bebeği çok gazlı bir bebektir oda 2-3 haftadır kullanıyor çok memnun olduğunu söyledi.
Bebekten bebeğe fark ediyor. Biz Aptamil kullanıyoruz. Gazı olmasa da bebeğim huzursuz. Gaz anne sütünden de geçiyor olabilir. Kendinizi sıcak tutun. Siz en çok emzirmeye çalışın, süt azda olsa bebek emdikçe artar.
Biz bebelac normal bebelac gold sma ve aptamil denedik. En çok bebelac gold u sevdi. Yaptığım tüm stoğu deprem bölgesine yolladım bir süre piyasada da bulamadım sonra aptamil e geçtik şu an aptamil ile mutlu
Zaten bebeğim anne sütünü daha çok tercih ediyor mamaya göre ama iştahlı olduğu için yetmiyor o yüzden günlük 1 kereye düştük o da 60cc yinede teşekürler