1.5 yaşındaki kızımı sütten kesmeye başladım. Sütten kesince göğüsler şişiyor benim de aklımı kurcalayan sorular var :) Anne sütü geri çekilir mi? Çekilirse sütten kestikten sonra memede süt ne zaman biter? Bilenler yardımcı olur musunuz?

Merhaba👋🌹
Rahatlamak için kesinlikle gögüslerinizi sağmayın. Bu şekilde sütünüz gelmeye devam eder. Kesilmeden sonraki ilk üç ay sütünüz giderek azalacaktır. Bazı anneler gögüslerine soğuk kompres uyguluyor ama siz doktorunuza danışın. Hatta hastanenizdeki emzirme danışanına danışın.
Kısa süre içinde yani 10-15 günde giderek azalır ve sonra tamamen biter emzirmek ile ilgili süt akması ne kadar çok emzirme yaparsan o kadar çok gelir sütün
Daha ayrıntılı cevaplar ve kafandaki sorular için eczacı ve sağlıkçı olarak yardımcı olmak isterim buyurun gelin lütfen
Cevap
17Cevap
Sütten kesmek için erken bence. 2 seneyi bitirmiş olsaydınız keşke. Ben geçtiğimiz yaz kesmistim 2.5 yaşındaki oğlumu 1 hafta bile sürmedi.
İlk 2 3 hafta çok zor geçiyor dayanamayıp emzirmek bile isteyebilirsin biraz dişini sıkman gerek sonrası çekiliyor
En az bir yıl içinde kesilir. emzirmeden kesince ilk bir kaç ay normal hatta yoğun da gelebilir. sonra yavaş yavaş kesilir.
güzel bir soru ama sütun hiç bitmiyor mu bitene kadar içir olmaz mi
1 hafta sürüyor sütün bitmesi ve memelerin kendini toparlaması. İlk 2-3 gün memelerin çok dolabilir sana ağrı verirse elinle biraz sağ.
sütün varken kesme sağlıklı ve bağışıklık için anne sütü önemli sütün bittiğinde kesmelisin..
Yavaş yavaş bıraktır biran da olur ise senin için zor olur icinde ki süt dolar agrı yapar
yine erkekler emzirmiş gibi doluşmuş şaşırdık mı hayır.
Çok emdiklerindendir belki :D :D tecrübe ordan geliyordur.
@DevedekiDiken iyi o zaman annene de anlatırsın nasıl olduğunu.
Kendimle ilgili konuşmamıştım ama konuyu böyle kişiselleştirdiysen en iyi senin annene anlatabilirim. Nasıl olduğunu en ince ayrıntısıyla :)
@DevedekiDiken mezarın altına girebilirsin anlatmak için.
Tövbe ya... Neyse.
@DevedekiDiken öyle yapacak bir şey yok maalesef ben de isterdim sen benim annem hakkında ne biçim konuşuyorsun diyip kavga etmeyi
Aynı şeyi sen de yaptın. Ben kavga etmek için yazmadım zaten buraya. Öyle saçma bir şekilde direk annemle ilgili yorum yaptın. Bi tek sen annesiz değilsin. O yüzden cümlelerini daha düzgün kur.
@DevedekiDiken belki de bu konu üzerine hırsımdan yapmışımdır. kendimi haklı görmüyorum zaten.
2 yaşına kadar devam edebilir ama erken kesmeyin bence sütten anne sütü 2.5 yaşına kadar devam etmeli
Zor bir dönem sisme yapıyor ateş yapıyor strese giriyorsun... 6 ayı buluyor sütun geri çekilmesi...
Sağım yaparak bebeğe takviye olarak verebilirsin sütun geliyorsa
Uzman bie doktordan bilgi almanızda iyi olacaktır sizin için
süütten kesince 1-2 ay sonra süt elbette bitcek doguma kadar gelmez artık
15 gün oldu bizde bırakalı hala süt var 🥴
5 yıl süt geleni bilirim
bir doktora gitseniz daha sağlikli olacak :)
2 yaşa kadar emzirseydin keşke
Taze nane koy gogsune keser hemen
3-4 günde kuruyor sütler
Memede süt bitene kadar emzirsen daha mantıklı aslında ama sen bilin
Bir doktora danışman daha doğru olur bence :)
Belirli bir süre sonra biter evet
Bir süre sonra çekilir merak etme
Hemen değil ağrı uapar önce sonra zamanla azalır👍
bırak içsin ne olcak niye kesiyon
Ben kocama emdirmistm kalanini hemen bitti
İlginç hanımefendi 🙂
Ahh Ahh bulamadık söyle Bi manita :)
fotoyu atmasaydin be
Atmasaydın diyenin profili bambaşka enteresan :)
Birden kesilmez diye biliyorum fotodaki sen misin
15 günde
Ort 1 ay gibi
bazen uzun sürer kaç aylık oldu bebek
kesiyorlar işte
Arastir derim
Zamanla biter bir kaç aya zaten ona göre oluyo
bir kaç yıl sürer.
Hemen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?