Ankete oyumu kullandım. Son 2-3 ayda ikizler (kız-kız, erkek-erkek) karşıma çıktı. İkizlere olan sevgi seli malum, bu ben de üç beş saniye sürer. Mesleğimden olsa gerek aklımda çok fazla düşünce belirir. Zorlukları ve dikkat edilmesi gerekenler daha çok. Gözlemlediğim kadarıyla; İkiz evlatları olan bazı anne babalar hep aynı yanlışlara düşüyorlar. Mesela; onlara ''ikizler'' diye seslenilmesi. Halbuki tek tek isimleri söylenmeli Hakan-Kağan gibi. Yine en çok karşılaştığım; birebir aynı giyinmeleri, saç modelinden, ayakkabısına kadar tıpatıp aynı olmaları. Bu örnekleri çoğaltabilirim. Buradaki yanlış çocukların ''Bireyselleşmelerine'' engel olunmasıdır. İkiz çocukları olan ebeveynler bu konuya çok önem göstermeliler. Valla bir çocuğu ''Yetiştirmek'' büyük bir özen ve dikkat isterken İki çocuğu düşünemiyorum, çok ama çok zor olmalı. Elbette üstesinden gelinmeyecek kadar da değildir. Güzellikleri de vardır o ayrı konu. Sonuçta hakkıyla bir çocuk yetiştirmek Annelik her türlü çok zor, benim nazarımda. İki yaş sendromu yaşayan bir çocuğunuz varken yeni doğumda yapmış olabilirsiniz misal. Her neyse İkiz çocuklar konusunda benim kaygım; acaba iki çocuğuma da eşit derece Sevgi ve İlgi verebilecek miyim, onlara yetecek miyim olurdu. Çocukların bilhassa Sevgiye doymuş olması o kadar önemli ki...
1
3 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Kıssadan hisse; İkiz Çocuk Yetiştirmek; ''Her baba yiğidin harcı değildir ' ...
Bir daha çocuk yapmaya gerek kalmaz aslında ama bir anda iki tane, bakımı da zor. Her zaman diyorum tek çocuk idealdir diye. Bir çocuğun olacak, sonrasında çocuk yapmayıp mis gibi büyüteceksin. Ama ikiz çocuklar da sürpriz yumurta gibi bir şeyler. Bazı ebeveynler de yani ikiz çocuğu olmayan kişiler çocuklarını bir yaşına bastığında hemen ikinciyi düşünüyorlar aralarında yaş farkı olmasın, peşpeşe büyüteyim diye. Herkesin bakış açısı farklı ama ben ikiz istemezdim, tek çocuk iyi.. Allah herkesin çocuğunu/çocuklarını bağışlasın..
Anne olmadan önce hep biri kız biri oğlan çift yumurta ikizlerim olsun isterdim. Tabii anne olduktan sonra öyle bir değişti ki düşüncem, özellikle yeni doğan sürecinde bir bebek bile bizi bu kadar zorladıysa iki bebekle ne yapardık asla bilmiyorum
Bir taşla 2 kuş dedikleri bu olsa gerek :) Ya istenmeyecek gibi mi :)
Kör istedi bir göz allah verdi çift göz gibi bir şey bu :) yeterki bebekken isimlerini karıştırmayayım geri kalanında bir problem yaşayacağımı düşünmüyorum :) Ve ikizler çok tatlı oluyor.
Eğer ilk çocuk olacaksa diye düşünüyorum, ikiz olması beni korkutabilir, sonuçta bir çocuğa daha ilk kez adapte olunacakken iki katı sorumluluk hissi zorlayabilir ama alışılamayacak bir şey değil, günün sonunda ikiz çocuklara da anne-baba alışır ;)
Evet aşırı isterdim. Çocuk evin neşesi. Her zaman hayalimde ikiz kızlarımın olması vardı. Çok güzeller maşallah. Allah isteyen her keze nasip etsin inşallah.
ikiz çocuk hamilelikte ciddi zordur doğum ciddi zordur sonra 1 çocuğa bakmak bile imkansıza yakınken 2 çocukla uğraşırsın 2 çocuk emzirirsin 2 çocuğun altını değiştirirsin 2 beşik alırsın 2 bebek arabası 2 kat bebek bezi vs vs
yani ikiz ya da üçüz bebekleri allah sadece düşmanıma versin.
kara cahiller ise 2 çocuğum olacağına ikiz olsun 1 kere hamile kalayım diyor ama iş öyle değil. tek tek 10 kere hamile kal ikiz çocuğa bakmaktan 40 kat daha kolay.
Görüyorum aslında iki çocuklar daha çok tatlı oluyor. 😊 büyük oluyor bebek arabaları çift oturaklı daha çok dikkatini çekiyor insanın. Ama önce tek olsa onun zorluklarına bir alışılsa öyle daha iyi sanki.
İki çocuğu aynı anda büyütmesi zor olur. Birlikte büyümeleri güzel bir şey ancak süreç zorlu olur. Ben üstesinden gelemezdim. O yüzden de ikiz çocuğum olsun istemezdim.
Önceden isterdim.1 tane kızım var 3 aylık. O kadar yoruyor ki ikiz olsaydı ne yapardım acaba? Ben ikizim yani beni ikim var. Annem çok zor bğyütmüş bizi.. Yani öyle istemeklr olmuyor.